دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 دی 1399 - 17:14
ضرغامی مطرح کرد؛

آیین‌نامه بازار فناوری و سرای نوآوری ستون فقرات دانشگاه آزاد برای طرح «رویش» است

قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آیین‌نامه بازار فناوری و سرای نوآوری ستون فقرات و زیرساخت دانشگاه آزاد برای طرح «رویش» است.
کد خبر : 552881
637442416874364556.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جلسه هماهنگی و همکاری میان معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز برگزار شد.


وحید ضرغامی، قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه آزاد به دنبال آن است تا دانشجویان این دانشگاه پس از فارغ‌التحصیلی در بدنه این دانشگاه باقی بمانند، گفت: آیین‌نامه بازار فناوری و سرای نوآوری ستون فقرات و زیرساخت دانشگاه آزاد برای طرح رویش است. همچنین طرح پویش یکی دیگر از طرح‌های معاونت تحقیقات، طرحی برای آمایش شغلی است. در برخی از استان‌ها مانند اصفهان اقداماتی در این راستا صورت گرفته است. در این استان با اتاق‌های بازرگانی و صنایع منطقه ارتباط گرفته شده و تربیت نیروی انسانی را بر اساس نیازهای آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند و صنایع استان از این طرح استقبال خوبی کرده‌اند.


وی افزود: معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در پایش، آمایش پژوهشی را دنبال می‌کند. سامانه‌ای که در هر واحد و استان، تیم‌هایی موظف هستند تا موضوع‌های پژوهشی مرتبط با آن منطقه را شناسایی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توانند براساس این نیازها، موضوع‌های پایان‌نامه و رساله را انتخاب کنند.


قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری با اشاره به ساختار سرای نوآوری گفت: سرای نوآوری سه زیرساخت اصلی شامل شتاب‌دهنده، مرکز رشد و پردیس پارک دارد. هر کدام نیز تعریق خاص خود را دارند. در شتابدهنده‌های دانشگاه آزاد سعی شده تا مبحث آموزش برای هسته‌ها و شرکت‌ها پررنگ تر باشد. در حال حاضر بیش از 135 مرکز رشد داریم. آیین‌نامه‌هایی نیز برای حمایت از فعالیت‌های فناورانه اعضای هیئت علمی در نظر گرفته شده و همچنین دانشگاه آزاد در حال تدوین حمایت‌هایی از دانشجویان به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی است.


ضرغامی خاطرنشان کرد: بیش از 30 مجوز سرای نوآوری صادر شده که این مجوزها موضوع‌محور است و رویکرد آمایشی در راه‌اندازی این سراها مدنظر قرار گرفته است. مدل سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها و هسته‌های فناور بر اساس رتبه‌بندی است و رتبه بالاتر می‌توانند سرمایه‌گذاری بیشتری جذب کنند و آزادی عمل بهتری هم دارند. مهم‌ترین نهاد مالی در این زمینه نیز صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد است.


مراکز رشد می‌تواند تبدیل به سرای نوآوری شود که بهتر عمل کند


همچنین قباد بهزادی‌پور، مدیرکل کارآفرینی و مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ضمن ارائه گزارشی از تعداد مراکز رشد و محصولات تولیدی در این مراکز عنوان کرد: با تشکیل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی مباحث اصلی مانند آموزش و تجاری‌سازی به‌صورت جدی‌تری در مراکز رشد و سراهای نوآوری پیگیری شده است. مراکز رشد می‌تواند تبدیل به سرای نوآوری شود که فعال‌تر و بهتر عمل کند و فیلترهایی بر اساس نیازها و آمایش منطقه و ظرفیت‌های مراکز در نظر گرفته شده است.


همچنین کرامتی، معاون ارزیابی مرکز شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری با استقبال از طرح‌ها و اقدامات صورت گرفته در حوزه فناوری در دانشگاه آزاد گفت: می‌توانیم به تسهیل دانش‌بنیان شدن صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد کمک کنیم. حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری می‌تواند در اختیار صندوق قرار بگیرد. برنامه ترویجی خاص برای شرکت‌های دانشگاه آزاد یکی دیگر از برنامه‌هایی است که در آینده در صورت موافقت عملیاتی خواهد شد و در این بستر روش‌های مختلف تبدیل شرکت‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان، خدمات و توانمندسازی شرکت‌ها ارائه خواهد شد.


محسن قیصری، مدیر سیاست‌ها و آیین‌نامه  معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه گفت: ضرورت تعامل و همکاری بین معاونت علمی ریاست جمهوری و معاونت تحقیقات دانشگاه آزاد باید ادامه داشته باشد. همچنین اطلاعات و امکانات این دو نهاد باید به مشارکت گذاشته شود و از تجربیات یکدیگر بیشتر از گذشته بهره ببرند.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب