دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جلسه کمیته بررسی تخلفات علمی - پژوهشی مطرح شد؛

تأکید بر تسریع در ابلاغ دستورالعمل اجرایی پیشگیری و بررسی تخلفات علمی‌پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی

اعضای کمیته بررسی تخلفات علمی- پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه‌ای بر تسریع در ابلاغ دستورالعمل اجرایی پیشگیری و بررسی تخلفات علمی‌پژوهشی تأکید کردند.
کد خبر : 551743
WhatsApp Image 2020-12-27 at 10.16.57.jpeg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ششمین جلسه کمیته بررسی تخلفات علمی - پژوهشی با حضور اعضای کمیته در محل سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.


در ابتدای جلسه عنایت‌الله ملکی‌تبار، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دبیر جلسه ضمن مروری کوتاه بر مصوبات جلسات پیشین، وارد دستور جلسه شد. با توجه به تصویب بخشنامه دستورالعمل اجرایی پیشگیری و بررسی تخلفات علمی- پژوهشی دانشگاه در جلسات پیشین، مقرر شد برای تسریع در ابلاغ آن به واحدهای دانشگاهی اقدامات مقتضی صورت گیرد.


سپس محمدرضا اردکانی، سرپرست اداره کل امور پژوهشی و پروژه‌های تحصیلات تکمیلی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص بخشنامه‌های پیشنهادی در حوزه اخلاق در پژوهش و ارتقا کیفیت ارائه درس روش تحقیق، با توجه به نهایی شدن آن توضیحات مختصری ارایه کرد و مقرر شد برای جمع بندی نهایی نظر حوزه علوم پزشکی اخذ و سپس با امضای سه معاون (علوم انسانی و هنر، فنی مهندسی، علوم پایه و کشاورزی و علوم پزشکی) به واحدها ابلاغ شود.


در ادامه چندین پرونده تخلفات علمی پژوهشی از واحدهای مختلف دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفت که احکام آنها متعاقباً جهت ابلاغ به استانهای مربوطه ارسال خواهد شد.


 بررسی موضوع تخلفات علمی – پژوهشی و آسیب‌هایی که با آن مواجه است، نشان می‌دهد که مجموعه‌ای از عوامل موجب شده‌اند که روند پژوهش در کشور مسیر استاندارد خود را طی نکند و در این راه با دست‌اندازهای متعددی مواجه شود. مقالات جعلی یا تقلبی که به یکی از معضلات جامعه علمی کشور تبدیل شده است و چند سالی از عمر آن می‌گذرد، باعث گمراهی پژوهشگران و دانشجویان شده و روز‌به‌روز به کمیّت آن نیز افزوده می‌شود. بی‌اطلاعی برخی از پژوهشگران و دانشجویان موجب شده است که بازار این نوع مجلات داغ شده و متصدیان آن نیز به سود کلانی برسند. این مجلات به واسطه ارائه پذیرش‌های سریع و همچنین دارا بودن ضریب تاثیر، پژوهشگران را وسوسه کرده و به دام خود می‌اندازند. در همین راستا و برای جلوگیری از بروز مشکلات پژوهشی، کمیته بررسی تخلفات علمی - پژوهشی در سازمان مرکزی دانشگاه شکل گرفت.


مرکز بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه نیز با تشکیل تیم های مجرب و فعال در حوزه پژوهش، در این زمینه مشغول به کار شده است و در حال بررسی کلیه مدارک پژوهشی دانشجویان در سراسر کشور است.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب