از ثبت 39 اختراع تا ساخت خودرو هیبریدی «اوهر»/ روبات مسیریاب «تگخوان» ساخته شد
گروه استانهای خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مركز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال 1377 راهاندازی شد.
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از 300 واحد دانشگاهی و 100 آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
این باشگاه از سال 1377 تاکنون با جذب بیش از 95 هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که 23 هزار و 883 نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید:
ساخت دوچرخه برقی توسط پژوهشگران جوان
از تولید داروی استنشاقی تا ایدهپردازی در حوزه آزمایشگاهی
ثبت 3 اختراع هوشمند توسط پژوهشگران جوان و نخبه
خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبهپروری» بهمنظور آشنایی با فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با حمیده آهنکار رئیس این باشگاه و عضو هیئت علمی گروه علوم پایه ـ رشته شیمی آلی گفتگو کرده که در ادامه میخوانیم.
آنا: خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر را بیان کنید.
آهنکار: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با هدف شناسایی، پرورش و رشد استعدادهای جوانان در زمینههای مختلف علمی و فراهم آوردن محیطی که جوانان مستعد و علاقهمند به امور پژوهشی بتوانند در آن به کنکاش علمی پرداخته و خلاقیتها و نوآوریهای خود را شکوفا کنند، آذر 1381 راهاندازی شد تا تسهیلات و امکانات ویژهای را از این طریق در اختیار جوانان خلاق، کارآفرین، مؤلف و علاقهمند به پژوهش قرار دهد. این باشگاه در جذب و هدایت پژوهشگران جوان، نخبگان و استعدادهای درخشان کشور حدود 18 سال تجربه دارد.
رؤسای این باشگاه از آغاز راهاندازی تاکنون به ترتیب کمیل صدری از کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، سیداحسان شجاعی عضو هیئتعلمی گروه مهندسی صنایع، حسین محمدی عضو هیئتعلمی گروه مدیریت و اقتصاد (معاونت دانشجویی- فرهنگی فعلی دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان)، محمد احمدیفر مدیر بودجه فعلی واحد ابهر، افسانه حسینیاقدم عضو هیئتعلمی گروه علوم پایه، حمیدرضا جعفری عضو هیئتعلمی گروه مهندسی صنایع(مدیر گروه فعلی رشته مهندسی صنایع) بودند و از مهر سال 98 تاکنون مسئولیت این باشگاه به بنده واگذار شده است.
آنا: مهمترین فعالیتهای شاخص و موفقیت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟
آهنکار: ثبت اختراع توسط 39 نفر از اعضای باشگاه، انجام طرحهای پژوهشی مختلف توسط 23 نفر از اعضای باشگاه، ارائه 48 مقاله در مجلات ISI، کنفرانسها، همایشهای بینالمللی، ملی و منطقهای و پرداخت تشویقی، برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف برای اعضای باشگاه و انجمنهای علمی دانشجویی فعال، ساخت خودرو هیبریدی به نام اوهر و تشکیل گروه روباتیک، برگزاری دورههای آموزشی و پژوهشی برای گروه روباتیک و ساخت روبات مسیریاب تگخوان از مهمترین فعالیتهای شاخص باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر است.
آنا: فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد ابهر تا چه اندازه اثرگذار بوده و اثربخشی و اثرگذاری آن در سطح واحد و منطقه و کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟
آهنکار: قطعاً فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و انجمنهای علمی دانشجویی اثرگذار بوده و خواهد بود و باید در این باره بسیار تلاش کنیم، کما اینکه از دانشجویان سابق عضو باشگاه اکنون در تأسیس شرکت و در عرصه کارآفرینی موفق بودهاند، امیدواریم مجموعه ارزشمند دانشگاه آزاد اسلامی بهویژه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر وظیفه اثرگذار خویش در عرصه تولید و کاربرد علم در میهن اسلامی را بهخوبی انجام داده و شاهد موفقیتهای عالی باشیم.
آنا: مهمترین فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ابهر چیست و چه سیاستگذاریهایی را در پیش گرفتهاید؟ روند کار باشگاه در سالهای گذشته تاکنون چگونه بوده است؟
آهنکار: در بخش پژوهش با توجه به اهداف راهبردی ابلاغ شده مبنی بر تعمیق و گسترش عرصههای پژوهش، تحولاتی در این واحد دانشگاهی انجام شده است. باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر دارای 559 عضو عادی، پژوهشگر، نخبه و استعداد درخشان بوده که عضویت آنان در سامانه پیوند به پایان رسیده و اکنون حدود 68 عضو عادی و پژوهشگر در سامانه جدید دارد.
کارگاههای آموزشی مختلفی برای اعضای باشگاه با عنوان روش تحقیق، مقالهنویسی علمی به زبان فارسی و انگلیسی ویژه دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری گروه علوم انسانی، فنی- مهندسی و کشاورزی، روش نوشتن رزومه (CV)، آشنایی با مقالات ISI، آموزش تافل، جستجو در اینترنت، آشنایی با مهارتهای زندگی، کاربرد آمار در علوم مختلف، آشنایی با کارآفرینی، کارگاه نانوتکنولوژی، آشنایی با نرمافزار Wombat برای محاسبات ژنتیک کمی، آشنایی با باغبانی و هرس، آشنایی با نرمافزار SPSS برای گروه علوم انسانی، کنترل کیفیت آماری، آشنایی با نرمافزارهای MATLAB و MiniTab برای گروه فنی مهندسی برگزار و به اعضای شرکتکننده گواهی پایان دوره اعطا شد.
برگزاری همایش آسیبشناسی خانواده (چالشها و راهکارها) و همایش آشنایی با رشته مهندسی پزشکی و تجهیزات پزشکی، بازدیدهای علمی از مراکز پژوهشی و صنعتی مانند پارک علم و فناوری استان زنجان، بیمارستان الغدیر ابهر، شرکتهای صنعتی مینو، ایرانخودرو و پارس حیات، سخنرانیهای علمی مختلف ویژه دانشجویان گروه علوم انسانی، فنی- مهندسی و کشاورزی و تجلیل از اعضای برتر کشوری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و استعدادهای درخشان نمونه در هفته پژوهش در سالهای مختلف ازجمله فعالیتهای این باشگاه بوده است.
مهمترین فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
ارائه 48 مقاله در مجلات ISI، کنفرانسها، همایشهای بینالمللی، ملی و منطقهای و پرداخت تشویقی نقدی، تشکیل گروه روباتیک، برگزاری دورههای آموزشی و پژوهشی برای گروه روباتیک و ساخت روبات مسیریاب تگخوان، ثبت اختراع توسط 39 نفر از اعضای باشگاه، انجام طرحهای پژوهشی مختلف توسط 23 نفر از اعضای باشگاه، اردوی فرهنگی زیارتی مشهد مقدس و قم- جمکران ویژه خواهران و بردران و برگزاری اردوی فوقبرنامه غار کتلهخور و گلابگیری قمصر کاشان از دیگر فعالیتهای این باشگاه بوده است.
بازدید اعضای باشگاه از نمایشگاههای بینالمللی کتاب تهران و کامپیوتر (الکامپ) و نمایشگاه ملی گل و گیاه، صدور کارت عضویت، اختصاص تخفیف شهریه، اینترنت رایگان، بن کتاب، کمکهزینه آموزشی و فیش استخر به اعضای باشگاه و استفاده از تسهیلات کتابخانه، انتخاب باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان بهعنوان باشگاه برتر سال 1394، انتخاب دو نفر از اعضای باشگاه بهعنوان عضو برتر در منطقه و انتخاب یکی از اعضا بهعنوان استعداد درخشان توسط ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان فعالیتهای انجام شده در این باشگاه است.
برگزاری مسابقه عکاسی درون واحدی با موضوع آزاد، برگزاری مسابقه عکاسی مجازی استانی با موضوع طبیعت با همکاری انجمن علمی دانشجویی گروه معماری واحد ابهر و برگزاری مسابقه ملی مجازی کتابخوانی دانشجویی- دانشآموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این واحد دانشگاهی با همکاری کانون قرآن و عترت (ع) دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با حمایت بنیاد بینالمللی غدیر دیگر فعالیتهای انجامشده توسط این باشگاه است.
آنا: چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به کار خود ادامه دهد.
آهنکار: امید است تسهیلات و امکانات ویژهای از طریق ستاد مرکزی باشگاه در اختیار جوانان خلاق، کارآفرین، مؤلف و علاقهمند به پژوهش قرار گیرد. معتقدم بودجه مربوط به باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و انجمنهای علمی دانشجویی مستقیماً در اختیار رئیس باشگاه قرار گیرد و این بودجه فقط برای اعضای باشگاه و انجمنها مصرف شود.
آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا شدهاید؟
آهنکار: نگاه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد ابهر در حوزه فرهنگی نیز نگاه معطوف به گسترش و توجه به مسائل دینی، فرهنگی و مذهبی بوده است. رویکردی که ماحصل آن جمعآوری کمکهای خداپسندانه گروه جهادی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد ابهر در راستای فرمایشهای رهبر معظم انقلاب در کمک به همنوعان و خانوادههای نیازمند در زمان شیوع کرونا در قالب نخستین مرحله رزمایش کمکهای مؤمنانه و همزمان با لیالی قدر در ماه مبارک رمضان در سال جاری از خیران به مبلغ 150 میلیون ریال و تهیه 55 بسته معیشتی و توزیع بین خانوادههای نیازمند منطقه و واریز وجوه نقدی به حساب سرپرستان خانوادههای نیازمند ساکن در روستا و یا مناطق دوردست که تحت پوشش ارگان خاصی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی نیستند، بود.
دومین مرحله رزمایش کمکهای مؤمنانه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد ابهر با تهیه فیشهای مخصوص خرید کتابهای درسی و نوشتافزار با آرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر و باشگاه به مناسبت ایام سوگواری شهادت سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) در اختیار دانشآموزان و دانشجویان خانوادههای نیازمند ساکن در شهر و روستا و یا مناطق دوردست که تحت پوشش ارگان خاصی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی نیستند، قرار گرفت.
آنا: در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامههایی پیشرو دارید و دستور کارها چیست؟
آهنکار: در این راستا میتوان برنامههای عضوگیری دانشجویان و دانشآموزان واجد شرایط، برگزاری برنامههای آموزشی و پژوهشی، برنامههای فرهنگی با مشارکت کانون قران و عترت (ع) و معاونت دانشجویی فرهنگی واحد ابهر، راهاندازی سایت اطلاعرسانی باشگاه، ساماندهی و توانمندسازی انجمنهای علمی دانشجویی فعال و غیرفعال و کسب مجوز برای انجمنهای علمی دانشجویی جدید و تشکیل و آموزش تیمهای پایه و تخصصی برای شرکت در مسابقات استانی و کشوری را نام برد.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/