هنوز هیچ واکسنی وارد کشور نشده است/ در خوشبینانهترین شرایط 20 میلیون نفر واکسینه میشوند
محمدعلی محسنی بندپی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در رابطه با لزوم نیاز کشور به واردات واکسن کرونا گفت: در حال حاضر سه درصد از داروها که شامل داروهای مربوط به بیماران خاص و بقیه میشود، وارداتی است. علیرغم اینکه در تولید داروها به خودکفایی نسبی رسیدهایم اما درصد بسیار محدودی از داروها وارداتی است که واکسن کرونا هم از جمله این داروهاست. اگرچه مرحله آزمایش حیوانی واکسن کرونای ساخت داخل تمام شده و از هفته پیش اعلام کردند آزمایش انسانی هم شروع شده اما وزارت بهداشت و معاونت دارو و غذا اعلام کردند که در خوشبینانهترین شرایط تا آخر خرداد این واکسن تولید میشود. لذا در صورتی که حتی این واکسن هم تولید شود و تأثیر آن روی نمونههای انسانی مثبت باشد، زودتر از آخر خرداد به دست مصرفکننده نمیرسد.
در خوشبینانهترین شرایط 20 میلیون نفر واکسینه میشوند
وی افزود: بهترین راه مبارزه با ویروس کرونا، حفظ پروتکلهای پیشگیری، حفظ فاصلههای اجتماعی، استفاده از ماسک و محلولهای شوینده، پرهیز و اجتناب از سفرهای غیرضروری است. در حقیقت بدون پرداخت هزینههای هنگفتی برای واکسن بهراحتی قادر هستیم این بیماری را کنترل کنیم. چهبسا تجربه یک ماه گذشته ثابت کرد با رعایت پروتکلها قادر به کنترل بیماری هستیم. البته معتقدم باید از تکنولوژی مدرن خصوصاً برای سلامت مردم استفاده کرد. همچنان که اخیراً سخنگوی دولت و رئیس کل بانک مرکزی اعلام کردند 200 میلیون یورو برای خرید واکسن کنار گذاشتهاند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در رابطه با اینکه با توجه به حجم واکسن خریداری شده چه تعدادی واکسینه میشوند؟ تصریح کرد: اما نکته قابل تأمل این است که در خوشبینانهترین شرایط با توجه به اینکه هر فردی باید دو دوز دریافت کند، بتوانیم 20 میلیون نفر از افراد را واکسینه کنیم، آنهم شامل افراد در معرض خطر، آسیبپذیر،کادر درمان و افراد سالمند میشود. بنابراین باز قاطبه مردم ما دسترسی به واکسن نخواهند داشت و پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی و همچنین همکاران ما در وزارت محترم بهداشت از وزیر محترم تا معاونانشان این است که مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و با همین شیوهای که ما توانستیم در یک ماه اخیر کرونا را کنترل کنیم، بتوانیم زنجیره انتقال بیماری را قطع کنیم.
4 مشکل کشور برای واردات واکسن کرونا
محسنی بندپی با تأکید به اینکه نیاز به واردات واکسن کرونا داریم، اظهار کرد: قطعاً به واردات واکسن نیاز است ولی برای واردات واکسن چهار مشکل داریم: یکی بحث تأمین هزینههای واکسن است، بحث دیگر مربوط به انتقال دلار و نحوه پرداخت هزینه واکسنهای خریداری شده است، سومین بحث در رابطه با شرکتهای معتبر سازنده واکسن و چهارمین مورد که مهمتر از سایر موارد است درخصوص اثربخشی واکنش است. همچنانکه اخیراً در آمریکا اعلام کردند به خاطر اینکه ویروس، ورژنها و نسخههای جدیدی از خود نشان داد، تزریق واکسن را متوقف کردهاند و واکسنهایی که ساخته بودند آن اثربخشی را نداشتند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه چگونه میتوان به واکسنهای وارداتی اعتماد کرد؟ ادامه داد: بستگی به این دارد که از کدام شرکت سازنده خریداری شود. معمولاً شرکتهای معتبر سازنده واکسن، شرکتهایی هستند که آزمونهایشان را پس دادهاند و شرکتهای قابل اعتمادی هستند. شرکتهای معتبر واکسنسازی دنیا، شرکتهای مشخصی هستند که دوستان وزارت بهداشت آشنایی دیرینه با این شرکتها دارند و میتوانند از آنها واکسنها را خریداری کنند.
چرا آمریکا با صادرات واکسن کرونا به ایران موافقت کرد؟
وی در رابطه با اینکه چرا آمریکا در اوج تحریمها با قضیه صادرات واکسن به ایران موافقت کرده، در صورتی که قبل از این چنین رویکردی نداشته است؟ خاطرنشان کرد: شاید فشار سازمانهای مردمنهاد و سازمان بهداشت جهانی منجر به این شد که با صادرات واکسن به ایران موافقت شود. اگرچه نمیشود به آمریکا اعتماد کرد و مرتب موضعگیریهای آمریکا چه در مسائل بهداشتی-درمانی، چه در مورد مسائل امنیتی و مسائل اجتماعی و بهویژه در مورد ایران متعاقباً تغییر میکند، بر همین اساس در سیستم بهداشت و درمان ضمن اینکه در مورد سلامتی مردم نگرانی داریم و درحال برطرف کردن موانع ورود واکسن به داخل کشور هستیم، اما تمرکز اصلی ما بر تقویت مراکز سازنده واکسن در داخل کشور است.
محسنی بندپی در واکنش به ادعای رویترز مبنی بر اینکه با موافقت دولت آمریکا، ایران توانسته از طریق بانک سوئیس واکسن ضد کرونا خریداری کند، خاطرنشان کرد: هنوز هیچ واکسنی وارد کشور نشده است. دیروز اعلام کردند مبالغ مربوطه را کنار گذاشتهاند. وزیر بهداشت اعلام کرده که قرار است بخریم ولی اگر تحریمها در مورد خرید واکسن از شرکتهای سازنده برداشته شود، انجام این فعل برای ایران بسیار راحت میشود. اما اگر تحریم شرکتهای سازنده وجود داشته باشد، مجبوریم بهطور غیرمستقیم واکسن بخریم که شاید مسیر خیلی خوبی نباشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان در پاسخ به اینکه آیا با خریداری واکسن از طریق بانک سوئیس موافقت شده است؟ یادآور شد: هنوز کسی به طور رسمی این قضیه را تأیید نکرده است ولی باید منتظر اقدام مقامات آمریکا در مورد برداشتن تحریم از ورود واکسن به ایران بمانیم.
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/