دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 دی 1399 - 13:15

۷ عضو بدن که سن واقعی ما را برملا می‌کند

بیشتر ما در تلاش‌هایی که برای حفظ جوانی خود داریم تمرکز اصلی را بر مراقبت از صورت می‌گذاریم؛ اما علاوه بر صورت، بخش‌های دیگری از بدن هم هستند که سن واقعی ما را برملا می‌کنند.
کد خبر : 551499

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اولین نشانه‌های پیری در دهه‌ی بیست زندگی ظاهر می‌شوند، زمانی که سر و کله‌ی چین‌های پاکلاغی دور چشم‌ها پیدا می‌شود.


بیشتر ما در تلاش‌هایی که برای حفظ جوانی خود داریم تمرکز اصلی را بر مراقبت از صورت می‌گذاریم. اما علاوه بر صورت، بخش‌های دیگری از بدن هم هستند که سن واقعی ما را برملا می‌کنند.


در ادامه با این بخش‌های بدن آشنا خواهیم شد.


۱- آرنج‌ها


با بالا رفتن سن، پوست دور آرنج چروک و آویزان می‌شود. خشکی و پوسته پوسته شدن آرنج دلایل زیادی دارد. مثلاً سایش مداوم ناشی از مالیده شدن آرنج به لباس‌ها و میز، پوست آن را خشک‌تر و به مرور آویزان می‌کند. هر کاهش وزن شدیدی هم می‌تواند باعث شل و آویزان شدن پوست آرنج شود.


۲- دست‌ها


دست‌ها معمولاً یکی از اولین قسمت‌ها در بدن هستند که نشانه‌های پیری را بروز می‌دهند. با بالا رفتن سن، پوست کلاژن خود را از دست می‌دهد و حفظ رطوبت برای آن دشوارتر می‌شود. این مسأله می‌تواند باعث خشکی و خارش پوست دست‌ها شود. رگ‌ها هم با بالا رفتن سن مشهودتر می‌شوند، چون دست‌ها بافت نرم خود را از دست می‌دهند.


۳- ناخن‌ها


ناخن‌ها آینه‌ی تمام نمای سلامت کلی شما هستند و تغییراتی که به مرور زمان در بدن رخ می‌دهند را منعکس می‌کنند. با بالا رفتن سن، سرعت رشد ناخن‌ها کمتر می‌شود و ممکن است شکننده‌تر و بیشتر مستعد شکستن شوند.


۴- گردن


یکی از شایع‌ترین نشانه‌های پیری در گردن ظاهر شدن نوار‌های ماهیچه‌ای عمودی است. یک نشانه‌ی دیگر پیری گردن لکه‌های قهوه‌ای است. علت به وجود آمدن این لکه‌ها ممکن است آسیب ناشی از نور خورشید، عوامل ژنتیکی یا دیگر مشکلات جسمی مثل چاقی باشد.


۵- قفسه سینه


با لباس‌های یقه باز پوست قفسه سینه بیرون می‌ماند و بیشتر در معرض آسیب‌های ناشی از نور خورشید قرار می‌گیرد. شاید در سنین پایین تر روی قفسه سینه‌ی خود کک و مک‌هایی داشتید، اما احتمالاً با بالا رفتن سن بزرگ‌تر و تیره‌تر شده و تبدیل به لکه‌های قهوه‌ای شده اند. یک نشانه‌ی دیگر پیری در قفسه سینه، قرمزی و بزرگ شدن عروق خونی است. علت این مسأله اغلب پرتو‌های فرابنفش خورشید است.


۶- لب‌ها


لب‌ها هم مانند پوست دور چشم از بقیه‌ی بخش‌های بدن بسیار حساس ترند. لب‌ها هم دچار چین و چروک می‌شوند و برخی عادت‌ها مانند مصرف سیگار یا جمع کردن لب‌ها می‌تواند در چروک شدن زودهنگام دور لب‌ها نقش داشته باشد. خشکی لب‌ها آن‌ها را مستعد ترک برداشتن می‌کند و حتی گاهی می‌تواند رنگ طبیعی لب‌ها را از بین ببرد.


۷- مو‌ها


مو‌های ما به مرور زمان نه تنها رنگ بلکه حجم خود را هم از دست می‌دهند. با بالا رفتن سن گردش خون در قسمت پوست سر و دور فولیکول‌های مو کاهش پیدا می‌کند، به همین دلیل به مو‌ها اکسیژن و ویتامین‌های کمتری برای رشد می‌رسد. در نتیجه مو‌ها به تدریج ضخامت خود را از دست می‌دهند.


منبع: روزیاتو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب