نگاه کلان ایران، گسترش روابط با چین است / حتی کشورهای سرسپرده آمریکا هم نیمنگاهی به شرق دارند
عباس گلرو در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با تاکید بر اینکه در عالم دیپلماسی باید روابط به شکل متوازن در تمام مناطق جغرافیایی تعریف شود، گفت: بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اولویت ارتباط، با همسایهها به ویژه کشورهای اسلامی است و طبیعتاً ما در یک نگاه متوازن باید روابط را تعریف کنیم.
نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در حقیقت روابط با کشورهای توسعه یافته و کشورهای بزرگ دنیا مانند چین، روسیه و کشورهای دیگر را باید توسعه دهیم، افزود: این نوع روابط باید در قالبها و فرمتهای مختلفی باشد البته که در این رابطه نیز تلاشهایی در جریان است.
وی با بیان اینکه چین یکی از قدرتهای برتر دنیا بوده و آینده درخشانی در صحنه اقتصادی، تجاری و صحنههای مختلف دارد، تصریح کرد: آنچه در روابط با چین طراحی شده یک راهبرد حاکمیتی است و مربوط به یک یا دو دولت نیست و نگاه کلان کشور این است که باید روابط را با چین گسترش داد.
بیشتر بخوانید:
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه چین به قدری مهم است که حتی آمریکاییها بخش عمدهای از روابط تجاری خود را با چین قرار داده و نمیتوانند این کشور را نادیده بگیرند، گفت: آنچه به عنوان سند راهبردی دو کشور تنظیم شده میتواند آینده روابط را ساماندهی کرده و شکل دهد اما اینکه نگاه صرف به غرب میتواند ناجی کشور باشد و منافع ما را تامین کند نگاه غلطی است.
گلرو ادامه داد: حتی کشورهایی که رابطه نزدیک با غرب دارند مانند حکومتهای عربی که در منطقه میدانیم سرسپرده غرب، آمریکا و کشورهای اروپایی هستند؛ این کشورها نیز به نحوی روابط خود را تنظیم میکنند و حتما نیم نگاهی هم به کشورهای دیگر از جمله شرق دارند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه ما خود را معطل تحولات انتخاباتی در یک کشوری مانند آمریکا نمیکنیم، افزود: نباید به تغییرات در کشوری دیگر دل بست یا از برخی تغییرات نگران باشیم زیرا این یک خطای راهبردی بوده و به شدت برای منافع ملی و سیاست خارجی مضر است.
وی ادامه داد: ما باید نگاه خود را متوازن کنیم البته روابط با اروپا را کسی مذموم نمیداند زیرا اکنون جهان تعاملات و تبادلات است و مقام معظم رهبری نیز بارها در خصوص اهمیت روابط با دنیا تاکید داشتهاند.
گلرو با تاکید بر اهمیت روابط با برخی کشورهای اروپایی گفت: مهم این است که ما در عین نگاه به کشورهای اروپایی به سمت شرق و کشورهای همسایه که اشتراکات تاریخی، فرهنگی، مذهبی، سیاسی و اجتماعی داریم نیز توجه کافی داشته باشیم.
انتهای پیام/۴١۵١/
انتهای پیام/