دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1399 - 14:13
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا:

اجازه برگزاری هیچ برنامه یا مراسمی که مستلزم تجمع افراد است داده نمی‌شود

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با توجه به شرایط فعلی شیوع کرونا در کشور اجازه برگزاری هیچ برنامه یا مراسمی که مستلزم تجمع افراد است، داده نمی‌شود.
کد خبر : 551125
1.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور؛ عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست مشترک قرارگاه عملیاتی با دبیران کمیته‌های اطلاع‌رسانی، حمل‌ونقل عمومی، بهداشت و درمان و تدارکات و پشتیبانی ستاد ملی مقابله با کرونا که در محل وزارت کشور برگزار شد، پس از استماع گزارش کمیته‌ها و طرح دیدگاه و نظرات اعضا، افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی طرح شهید سلیمانی است، این وزارتخانه به عنوان متولی طرح شهید سلیمانی ارزیابی منتقدانه از اجرای این طرح انجام دهد تا کاستی و موانع پیش رو جمع‌بندی و رفع شود.


وی افزود: تمامی کمیته‌های ذیل ستاد نیز بایستی گزارش عملکرد خود را تهیه و تا دو هفته دیگر در جلسه قرارگاه ارائه کنند.


فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با یادآوری فشار مضاعفی که در هفته‌های گذشته، با اوج گرفتن میزان مبتلایان به کرونا در کشور بر کادر درمانی و پزشکی وارد شد، از برنامه‌های وزارت بهداشت برای تشویق و تقدیر از پرستاران و کادر درمان از جمله با اعطای مرخصی تشویقی و همچنین اورهال کردن بیمارستان‌ها، حمایت کرد.


رحمانی فضلی با بیان این که مبنای تصمیم‌گیری‌ها در کشور وضعیت شهرها است که از سوی وزارت بهداشت به صورت هفتگی اعلام می‌شود، خاطرنشان کرد: هیچ مراسمی در کشور خارج از دستورالعمل طرح هوشمند مدیریت کرونا اجرا نمی‌شود و براساس دستورالعمل این طرح درخصوص هر برنامه یا مراسم مناسبتی تصمیم‌گیری می‌شود.


وی افزود: براین اساس و با توجه به شرایط فعلی شیوع کرونا در کشور اجازه برگزاری هیچ برنامه یا مراسمی که مستلزم تجمع افراد است داده نخواهد شد.


وی مجدداً بر استفاده همگان از ماسک، ضدعفونی‌کننده‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برای صیانت از سلامت جامعه تاکید کرد و گفت: رسانه‌ها باید به صورت مستمر به بیان این موضوع بپردازند و ضمن تبلیغات گسترده، مردم را به رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی دعوت کنند.


فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا همچنین بر لزوم ساماندهی آمار و اطلاعات مرتبط با کرونا در یک سامانه مشخص با متولی گری وزارت بهداشت تاکید کرد.


وی در این نشست همچنین از تلاش و ایثارگری کادر درمانی کشور اعم از پزشکان، پرستاران و سایر عوامل و دست اندرکاران مراکز درمانی کشور، مدیران دانشگاه‌های علوم پزشکی، دکتر علیرضا رئیسی و سایر معاونین و مدیران و تلاشگران وزارت بهداشت و وزیر بهداشت، تقدیر و تشکر کرد.


بابک دین‌پرست دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در ابتدای این نشست گزارشی از روند پیگیری‌ها و اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا از سوی کمیته‌های این ستاد ارائه کرد و گفت: در چهار نشست قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، ۵۰ مصوبه ابلاغ‌شده است که عمده مصوبات اجرایی شده است.


وی به جلسه مشترک قرارگاه با کمیته حمل‌ونقل عمومی اشاره کرد و افزود: در این جلسه، مجموعاً ۱۱ مصوبه داشتیم که همه اجرایی شده است.


دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین با بیان این که در نشست مشترک قرارگاه با استانداران و شهرداران کلان‌شهر، ۲۳ محور از مهم‌ترین موضوعات و مشکلات استانداران و شهرداران ارائه شد، افزود: از مجموع این ۲۳ بند مصوبات، کمیته‌های امنیتی، انتظامی و حمل‌ونقل، به ۱۱ بند پاسخ داده‌اند و ۱۲ بند باقیمانده نیز پیگیری و تعیین تکلیف می‌شود.


دین‌پرست ادامه داد: با توجه برخی اعتراضات مبنی بر وجود ازدحام در میادین میوه و تره‌بار، در ابلاغیه‌ای به استانها برای نظارت استانداران بر این موضوع تاکید شد که پس از ابلاغیه، گزارشی مبنی بر تداوم شرایط منفی ازدحام‌ها در واحدهای عرضه کالاهای اساسی و میادین میوه و تره‌بار واصل نشده است.


دبیر قرارگاه عملیاتی همچنین گزارشی از وضعیت مرزهای زمینی کشور ارائه کرد و گفت: روند تجارت و صادرات طبق روال معمول و البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود.


در ادامه این نشست آدم نژاد معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر کمیته حمل‌ونقل ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این کمیته گفت: در تمامی مرزها دستگاه ضدعفونی‌کننده قرار داده‌شده است که در دنیا بی سابقه است. همچنین اتباع غیر ایرانی و مسافرین باید برای ورود به کشور تست PCR داشته باشند که این تست باید تا ۷۲ ساعت پیش از ورود کشور انجام‌شده باشد.


وی با یادآوری این که گزارش کمیته حمل‌ونقل به صورت روزانه به ستاد و کمیته‌های ذیل آن ارسال می‌شود، اظهار کرد: از آغاز طرح هوشمند محدودیتهای کرونا، ۵۱ میلیون استعلام وضعیت سلامت مسافران برای صدور بلیط گرفته‌شده است که بیشترین میزان استعلام در کل کشور است و از این میان ۲ هزار و ۷۴۰ بلیط نیز بازگشت داده‌شده است.


جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور هم از تعامل مستمر با استانداران و الزام استانها به رعایت پروتکل‌ها در پایانه‌های مسافربری خبر داد و گفت: در این راستا بازدیدها و بازرسی‌های سرزده انجام‌شده، نواقص شناسایی و نسبت به رفع آن‌ها اقدام شده است.


وی با اشاره تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان یارانه بلیط از سوی سازمان برنامه‌وبودجه گفت این مبلغ به تدریج پرداخت خواهد شد.


معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به پیگیری مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر تأمین ۵ هزار دستگاه اتوبوس ناوگان درون‌شهری، گفت: اقدامات اولیه انجام‌شده است و به‌زودی این اتوبوس‌ها تأمین خواهد شد. همچنین پیشنهاد تهیه هزار دستگاه اتوبوس برای شهرداری‌های تهران و تبریز علاوه بر مصوبه مذکور داده‌شده است، که در حال پیگیری است.


رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری همچنین از الزام شهرداری‌ها و استانداری‌ها برای حفظ ناوگان حمل‌ونقل عمومی خبر داد و تصریح کرد: پیگیری‌های اولیه برای انتشار اوراق مشارکت ناوگان حمل‌ونقل عمومی انجام‌شده است.


جمالی نژاد همچنین به طرح ارائه ۶ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به تاکسی‌داران اشاره کرد و گفت: موانعی برای ارائه ضمانت از سوی تاکسیداران وجود داشت که با رایزنی‌های انجام‌شده، این موانع برطرف شد و همه تاکسی‌دارانی که در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند، می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند.


علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت و درمان و رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد ملی مقابله با کرونا هم در این نشست، از کاهش یک سوم حجم مراجعان سرپایی به مراکز درمانی خبر داد و گفت: موارد مثبت ابتلا به بیماری کرونا در کشور بسیار کاهش‌یافته است.


وی افزود: با اجرای طرح ملی غربالگری از تک‌تک خانه‌ها به صورت تلفنی یا حضوری غربالگری انجام می‌گیرد که در صورت نیاز در منزل از افراد رپید تست یا تست سریع گرفته می‌شود.


رئیسی تاکید کرد: با افزایش تعداد تستهای روزانه دیگر شکایتی از تأخیر در انجام یا اعلام نتیجه تستها نداریم.


وی تصریح کرد: تاکید بر این است که از مبتلایان تست اصلی pcr گرفته شود اما برای اطرافیان بیمار و کسانی که در خانه تست می‌دهد از رپید تست‌ها یا تست سریع استفاده شود.


دبیر کمیته بهداشت و درمان همچنین تصریح کرد: با اعمال محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هفته‌های گذشته، آمار بستری‌شدگان به شدت کاهش یافت به‌طوری‌که در تهران از هزار نفر بستری در روز به زیر ۳۰۰ نفر در روز رسیده‌ایم.


 رئیسی همچنین تاکید کرد: با اینکه سیر شیوع بیماری در کشور رو به کاهش است اما باید به روندها توجه داشته باشیم و نباید با عادی انگاری موجب بروز مجدد پیک بیماری در کشور شویم. چراکه پیک گذشته بیماری فشار بسیار زیادی به کادر درمان و سلامت کشور وارد کرد.


وی افزود: اکنون در وضعیت جدیدی قرارگرفته‌ایم و امیدواریم با رعایت خوب پروتکل‌های بهداشتی این روند ادامه داشته باشد.


دبیر کمیته بهداشت و درمان همچنین با تقدیر از پیگیری دکتر رحمانی فضلی برای اجرای طرح اعمال محدودیت تردد شبانه گفت: روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور متفق‌القول هستند که این طرح از جمله موفق‌ترین طرح‌ها در زمینه کاهش آمار ابتلا و جلوگیری از تجمعات و دورهمی‌های خانوادگی بوده است.


در ادامه این نشست، ذوالفقاری دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اجرای موفق طرح هوشمند مدیریت کرونا گفت: تاکنون چنین طرحی با این جامعیت اجرا نشده است و این طرح می‌تواند نمونه‌ای موفق برای ارائه به سایرین باشد.


محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر کمیته اطلاع‌رسانی این ستاد نیز ضمن بیان گزارشی از اقدامات این کمیته، بر ارائه گزارش هفتگی اجرای طرح هوشمند مدیریت کرونا از سوی قرارگاه عملیاتی تاکید کرد.


تابش معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و دبیر کمیته پشتیبانی و تدارکات ستاد هم ضمن ارائه گزارش اقدامات این کمیته، از رشد فروش اینترنتی در کشور خبر داد و گفت: زیرساخت‌های لازم برای ارتباط فروشگاه‌های سنتی با پلتفرم‌های رایانه‌ای ایجاد می‌شود.


وی با بیان این که در حال حاضر، بیش از ۸۰ میلیون ماسک در کشور داریم، گفت: با توجه به تأمین نیاز داخلی و انباشت ماسک در کشور، امکان صادرات وجود دارد.


وی با بیان این که اقدامات بسیار خوبی در زمینه تولید دستگاههای اکسیژن ساز محقق شده است، از تحویل ۸۱ دستگاه اکسیژن ساز خبر داد و گفت: ۱۰ دستگاه دیگر در هفته آینده تحویل می‌شود و این روند تا رفع کامل نیاز ادامه خواهد یافت.


در پایان این نشست نظری مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده و رییس کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، گزارشی از پیگیری‌های این کارگروه ارائه کرد و گفت: تشکیل کارگروه خانواده با نمایندگانی از ۲۰ وزارتخانه و سازمان، که به تدبیر دکتر رحمانی فضلی اجرایی شد؛ از جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌ها در حوزه خانواده جلوگیری کرد.


در این نشست همچنین، اجرایی شدن مصوبه الزام ارائه کارت ملی برای دریافت خدمات، اعلام شد.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب