دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1399 - 00:12
مخترع دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با آنا:

حمایت وزارت بهداشت از دانشجویان نمونه، ضعیف است/ پشتیبانی مالی از دانشجویان موجب حرکت به سمت جشنواره‌های بین‌المللی

اميرحسين زابليان، پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: روزی خواهد رسید که ایران پیشرفت بسیاری می‌کند و افرادی که علاقه‌مند بودند به کشورهای خارجی مهاجرت کنند، دیگر کشورشان را ترک نکنند.
کد خبر : 550929
کارنامه-و-رتبه-قبولی-رشته-علوم-آزمایشگاهی-دانشگاه-دولتی-تهران-95-–-96.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشجویان برای رسیدن به اهداف علمی خود می‌توانند در مسیر تولید علم، شرکت در جشنواره‌های علمی و پژوهشی، ثبت اختراعات، تهیه مقاله و... گام‌های مؤثری بردارند. این قشر فرهیخته با ظرفیت بالای خود می‌توانند به قله‌های علم و فناوری دست پیدا کنند و پرچم ایران را در دنیا به اهتزاز دربیاورند.


یکی از مأموریت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، ارتقای علم و فناوری است و در این زمینه دانشجویان توانایی دارند که در عرصه پژوهش‌های کاربردی نقش‌آفرینی کرده و به حل مسائل کشور کمک کنند. استفاده از علم و دانش برای حل مشکلات کشور به دست دانشجویان و اساتید فرهیخته، به رشد و تعالی جامعه کمک فراوانی می‌کند.


دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران به‌عنوان یکی از واحدهای برتر دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون نخبگان بسیاری را برای خدمت به مردم و جامعه اسلامی تربیت کرده است. در همین راستا با اميرحسين زابليان، مخترع و پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران به گفتگو نشسته‌ایم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.



امیرحسین زابلیان از جوانان دهه هفتادی و متولد سال 1373 در یک خانواده مذهبی است. او تا کنون افتخارات زیادی را از جمله عضويت در بنياد ملی نخبگان، عضويت در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشجوی نمونه استان تهران در مقطع دكتری حرفه‌ای در سال ١٣٩٨، دانشجوی نمونه پژوهش در سال‌های متمادی، كسب عنوان اختراع برتر سال در جشنواره سلمان فارسی، كسب عنوان اختراع برتر در جشنواره بين‌المللی يک ايده يک دنيا، ویرایشگر افتخاری چند مجله معتبر علمی، افتخار چاپ چند مقاله در مجلات ١٠ درصد برتر دنيا و عضو استعداد درخشان دانشگاه کسب کرده است. فعاليت در رشته رزمی دفاع شخصی و كسب دان يک و مدرک كمک مربی‌گری از دیگر تلاش‌های این پژوهشگر و عضوی از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی است. وی معتقد است که همه اين عناوين را مديون عنايت الهی و پشتيبانی و حمايت پدر و مادر، برادر، خواهر و دوستانش است.


آنا: دانشجویان چگونه می‌توانند به تولید علم کمک کنند؟


زابلیان: هر دانشجويی بر اساس مهارت و علاقه‌ای كه دارد می‌تواند با اساتيد و مراكز تحقيقاتی مربوطه يک كار تيمی، تحقيقاتی، ترجمه، تأليف كتاب و ثبت ايده به‌صورت اختراع یا فعالیت در شركت‌های استارت‌آپی انجام دهد و به تولید علم کمک کند.


مهم تر از همه اين‌ها خالصانه كار كردن، كار تيمی بدون حسادت و تداوم داشتن است. چرا كه می‌بينيم برخی کارهای علمی آغاز می‌شود اما ادامه‌دار نیست و نتيجه‌ای در پی ندارد. اگر در کار اخلاص و اتحاد وجود داشته باشد به رشد و توسعه تولید علم کمک خواهد کرد.



انتخاب پژوهشگر برتر وزارت بهداشت از طریق 8 ماده


آنا: چگونه موفق‌ شدید که به‌عنوان پژوهشگر برتر از طرف وزارت بهداشت انتخاب شوید؟ چه معیارهایی مدنظر داوران بود؟


زابلیان: بنده حدود ٦ سال است كه در زمينه‌های مختلف تحقيقاتی مشغول به كار بوده و در سطح داخلی و بين‌المللی مشغول انجام امور پژوهشی، توليد علم و ثبت ايده هستم. در این مدت مسیرهای مختلفی جهت رشد و ورود به عرصه‌های جديدتر به روی من باز شد و با عنايت خداوند توانستم در آن گام بردارم.


برای انتخاب پژوهشگر برتر، آیین‌نامه‌ای از سوی وزارت بهداشت تدوين شده كه هرسال مقداری تغييرات دارد و جهت تسهيل فرآيند آموزشی دانشجويان برتر است. یک دانشجو در ٨ ماده از جمله مقالات، خلاصه مقالات، اختراع ثبت شده، طرح‌های پژوهشی، ترجمه، تألیف كتاب و... مورد ارزيابی قرار گرفته و با كسب امتياز از اين آيين‌نامه می‌تواند به‌عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شود.


لزوم حمایت مالی از دانشجویان برای تشویق آنان به سمت شرکت در جشنواره‌های بین‌المللی


آنا: برای تشویق دانشجویان به سمت تولید علم و شرکت در جشنواره‌های علمی و پژوهشی ملی و بین‌المللی چه راهکارهایی وجود دارد؟


زابلیان: برای تشویق دانشجویان به سمت شرکت در جشنواره‌های بین‌المللی راهكارهای بسیاری وجود دارد كه مهم‌ترين موضوع، حمایت مالی از دانشجویان است. چرا که تعدادی از دانشجويان به خاطر وابستگی به خانواده و بحث خرج و مخارج مقداری دچار مشكل هستند.



یکی دیگر از راهکارها  تسهيل روند آموزشی با ايجاد سهميه يا اضافه كردن نمره برای دانشجو است. چرا که انجام كارهای خارج از برنامه آموزشی دانشگاه، مانند كارهای تحقيقاتی، قطعاً روی ميزان بازده مطالعه دانشجو تأثير منفی خواهد گذاشت. بخش مهم ديگر بها دادن و احترام گذاشتن به دانشجو است كه می‌تواند در مسیر پیشرفت علمی او مؤثر باشد.


رویکرد ضعیف وزارت بهداشت در حمایت کردن از دانشجویان نمونه کشوری


آنا: رویکرد وزارت بهداشت را در خصوص حمایت کردن از دانشجویان نمونه کشوری چگونه ارزیابی می‌کنید؟ معمولا برخی دانشجویان گلایه دارند که حتی جایزه ما را نداده‌اند.


زابلیان: رویکرد وزارت بهداشت از ضعيف هم ضعيف‌تر است. به جرأت می‌توانم بگويم هركسی كه در مسير پژوهش و تحقیقات علمی قدم بگذارد، امكان ندارد كه چيزی از جيب خود خرج نكرده باشد. يک فرد برای به ثمر رساندن يک پروژه تحقيقاتی مشقت زیادی را بايد تحمل كند تا بتوانم به رشد پرشتاب علمی کشور کمک کند.


روزی خواهد رسید افرادی که علاقه‌مند بودند به کشورهای خارجی مهاجرت کنند، دیگر کشورشان را ترک نکنند


آنا: در پایان اگر نکته‌ای دارید بفرمایید.


زابلیان: در پايان دوست دارم به افراد همسن و همكارانم بگویم كه بنده تمام زحمات و رنج‌هایی كه كشيدم، تنها به خاطر بزرگ شدن و پيشرفت كشور خود كشيدم و همچنان ادامه خواهم داد. مطمئن باشید روزی خواهد رسید که ایران پیشرفت بسیاری می‌کند و افرادی که علاقه‌مند بودند به کشورهای خارجی مهاجرت کنند، دیگر کشورشان را ترک نکنند. در واقع این افراد به جای خدمت به مردم كشورهای ديگر، به هم‌وطنان خود خدمت می‌كنند.


می‌دانم كه شرايط سخت است اما بستر کار علمی کردن فراهم است و اگر دانشجویان همت كنند و آستين بالا بزنند، بزرگ و قدرتمند شدن ايران را زودتر خواهند ديد. همه ما خواهيم رفت ولی اسلام و ايران می‌ماند، بنابراین باید تلاش كنيم كه ايران جاودانه بماند.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب