دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1399 - 10:03
حجت‌الاسلام حیدری مطرح کرد؛

جفای جامعه غربی به زنان با گرفتن نقش تربیتی او در ساختار خانواده

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: جداکردن زن از دامان خانواده و گرفتن نقش برجسته تربیتی او در ساختار خانواده از مهم‌ترین جفاهای جامعه غربی به زنان است.
کد خبر : 550759
6363848796126.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، حجت‌الاسلام عباسعلی حیدری در ششمین نشست ویژه خواهران دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان اظهار کرد: در سده اخیر ترویج فمینیسم در غرب با شعار دفاع از زن در واقع نفی خانواده بوده و جداکردن زن از دامان خانواده و گرفتن نقش برجسته تربیتی او در ساختار خانواده از مهم‌ترین جفاهایی بوده که جامعه غربی به زنان رواداشته است.


وی افزود: نگاه  مکاتب الحادی و غیرتوحیدی به زن در جامعه در عصر حاضر که عصر پیشرفت و فناوری بوده، نگاه ابزاری است و جوامع غربی، زن را در اجتماع در ساحت غریزه و منفعت‌طلبی و در حد کالا تنزل داده‌اند. طبق دیدگاه غرب، زنان کارگرانی بودند که در طول تاریخ از طرف کارفرمایانشان به آنان ظلم شده است.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان درباره شخصیت ارزشمند حضرت زینب(س) عنوان کرد: با ظهور مکتب انسان‌ساز و جهان‌شمول اسلام، نگرش جدید و فاخر پیشوایان معصوم(س) به زن، امری بی‌نظیر بوده و این نگرش به زن در جامعه در عصر پیامبر اکرم(ص) هویت بخشید. در آن زمان اساساً سابقه نداشت که افراد برای زن، شأن اجتماعی و هویت قابل احترام و ارزنده‌ای قائل شوند. کتب تاریخی که وضعیت ویژه اعراب پیش از بعثت و ظهور اسلام را تبیین می‌کنند، به‌روشنی و وضوح، وضعیت زنان در جامعه آن روز را نشان می‌دهند.


حیدری با بیان شخصیت بانوانی مانند حضرت زینب(س) و پرورش آنها در مکتب اسلام ادامه داد: اسناد تاریخی نشان می‌دهد زنان در اسلام و در مکتب نورانی اهل‌البیت(ع) از شأن و جایگاه بسیار والا و سهم حداکثری در تربیت مردان، و نقش‌آفرینی و تأثیرگذاری در تاریخ برخوردارند.


وی مطرح کرد: حضرت زینب پرورش یافته مکتب اهل‌بیت و زیر نظر و تربیت الهی امیرالمؤمنین و دامان پرمهر بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) رشد و تربیت یافته‌اند و الگوی کاملی برای زنان و دختران است. تعبیر عجیب و منحصربه‌فرد امام سجاد خطاب به عمه بزرگوارشان که فرمود: «انت بحمدلله عالمه غیر معلمه و فهیمه غیر مفهمه». به گواهی ائمه اطهار(ع) ایشان به کمالات رسیده و عقیله بنی‌هاشم بوده‌اند. شجاعت، پاک‌دامنی، آگاهی به فقه و احکام دین و ده‌ها خصوصیت ممتاز دیگر به ایشان تشخص والایی بخشیده است.


ابعاد مختلف زندگی حضرت زینب(س)


نویسنده کتاب«رمان واقعی نقش حضرت زینب(س) در حوادث دوران حیات» نیز با بیان ابعاد مختلف زندگی حضرت زینب مانند ابعاد خانوادگی و تربیتی، معنوی گفت: همه در مسیر رشد و بالندگی در زندگی خود نیاز به الگو داریم. اینکه چه کسی الگو باشد بر روش و منش انسان تأثیرگذار است. ابعاد مختلف زندگی حضرت زینب(س) می‌تواند برای ما به‌عنوان بهترین الگو مورد توجه باشد. در بعد خانوادگی همین بس که ایشان فرزندانی شجاع تربیت کرده بودند که همه آنها از یاران امام زمان خود و در کربلا همراه امام بودند و به عالی‌ترین درجه یعنی شهادت رسیدند.


فاطمه خاشعی ادامه داد: زینب(سلام‌الله علیها) علاقه شدیدی به برادر خود داشتند و روزی دو بار ملاقات و همراهی با برادر شرط ازدواج ایشان با جعفر بن عبدالله بود. در بعد عبادی همین بس که در شام عاشورا با آن همه مصیبت و سختی و فشارهایی که از نظر روحی به ایشان وارد شده بود و با همه خستگی که پس از جمع‌آوری کودکان از بین بوته‌های خار در بیابان‌های کربلا جمع‌آوری کرده بودند، نماز شبشان ترک نشد و تنها تفاوتی که داشت این بود که آن شب به امام سجاد(ع) فرمودند زانوان من دیگر قدرت تحمل بدن مرا ندارد و نماز شب خود را نشسته خواندند.



وی درباره کتب تاریخی، حضرت زینب(س) مطرح کرد: در تاریخ زنان بزرگواری هستند که وقتی جوانب زندگی آنها بررسی می‌شود در همه ابعاد موفق بوده‌اند. یکی از این شخصیت‌ها زن ابرقهرمان تاریخ حضرت زینب(س) است. به‌عنوان کسی که برای نگارش کتابی درباره حضرت زینب(س) مطالعات و پژوهش زیادی بر روی زندگی ایشان داشته و بسیاری از کتاب‌های تاریخی را بررسی کرده‌ام عرض می‌کنم که بر اساس پژوهش‌ها، همه دوره‌های زندگی ایشان در زمان زندگی پیامبر(ص) و در زمان کودکی زیر نظر تربیت مادر بزرگوارشان حضرت زهرا(س) بوده‌اند.


این متخصص و کارشناس امور خانواده و تربیت توضیح داد: ایشان بعد از مادر بزرگوارشان و در دوران امامت امیرالمؤمنین علی(ع)، زمان امام حسن(ع) و در امامت امام حسین(ع) و همراهی با ایشان در کربلا و مصیبت‌های عظیمی که تحمل کرده‌اند و بعد از واقعه عاشورا و در دوران امامت امام سجاد(ع) و سختی‌هایی که در شام متحمل شدند، همه دوره‌های زندگی ایشان به‌طور کامل در تاریخ نقل‌شده و اسنادش موجود است. ایشان 6 معصوم را درک کرده‌اند و همواره از نزدیک‌ترین یاران امامان معصوم(علیهم‌السلام) بوده‌اند.


خاشعی درباره ابعاد اجتماعی، سیاسی و اخلاقی شخصیت حضرت زینب(س) توضیح داد: ایشان با همه اقتضائات روحی یک زن وقتی در شرایطی که در شام به بارگاه یزید برده شد با خطبه قرایی چنان پرده‌دری و افشاگری کردند که نه تنها همه نقشه‌های یزید نقش بر آب شد؛ بلکه همان‌جا برای نخستین بار در تاریخ به مدت یک هفته برای امام حسین و یارانشان مراسم سوگواری برپا شد.



وی ادامه داد: به معنای واقعی کلمه«کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود». در مدینه و شام ایشان هر روز صبح و عصر خطابه برای مردم داشتند و به پاسخگویی سؤالات آنها می‌پرداختند و نقش روشنگری و اصلاح اعتقادی و بیدارگری اجتماعی ایفا می‌کردند. گویی که حضرت علم لدنی داشتند.


کارشناس امور خانواده و تربیت با بیان اینکه زندگی حضرت زینب(س) نه تنها برای همه بانوان؛ بلکه برای مردان مسلمان می‌تواند الگو باشد، تشریح کرد: روش همسرداری و تربیت فرزند، چگونگی پیروی و حمایت ایشان از امام زمانشان، ارتباط عمیق معنوی با خدا و عبادت عاشقانه و خالصانه ایشان در سخت‌ترین شرایط، حساسیت ایشان به مسائل اجتماعی و سیاسی و نوع نقش‌آفرینی‌شان در مقاطع حساس تاریخ برای ما درس آفرین و الگوست.


به گزارش آنا، در پایان مراسم فاطمه خاشعی فایل کتاب خود را برای مطالعه به‌صورت هدیه در اختیار مخاطبان و علاقه‌مندان حاضر در جلسه قرار داد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب