شرایط تمدید اجارهنامه چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با پایان یافتن مهلت قرارداد اجارهخانه دو مسیر وجود دارد، پیدا کردن منزل جدید و یا تمدید قرارداد اجاره. یکی از راههای تمدید قرارداد، مراجعه به بنگاههای معاملات املاک است. اما برخی ترجیح میدهند، برای پرهیز از پرداخت دوباره حق کمیسیون بنگاه خودشان قرارداد اجاره را تمدید کنند.
در این شرایط مالک و مستاجر در رابطه با میزان ودیعه و اجارهبها با یکدیگر به تفاهم میرسیدند و قرارداد اجارهنامه تمدید میشد اما با ورود کرونا به کشور شرایط تمدید اجارهنامه نیز تغییر کرد تا جایی که محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در گفتوگویی به تشریح مصوبه اخیر هیئت دولت درخصوص تعیین سقف افزایش اجارهبها پرداخت و در توضیح بند اول این مصوبه گفت: رقم افزایش قیمت اجارهبها برای مستاجرانی که تاکنون برای تمدید قرارداد اجاره با موجر توافق نکردهاند و سررسید قرارداد آنها از تاریخ ۹ تیرماه به بعد است با حداکثر ۲۵ درصد افزایش برای شهر تهران، ۲۰ درصد برای کلان شهرها و ۱۵ درصد برای سایر شهرها اعمال میشود.
همچنین معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی هم در این رابطه تصریح کرد: این مصوبه دارای چند شرط (الزام) است شرط اول اینکه مستأجر در دوره اجاره فعلی به تعهدات خود عمل کرده باشد و مستأجری که موجب ضرر و زیان مالک شده باشد مشمول این تمدید نمیشود و همچنین در صورتی که مالک در دوره اجاره، قصد فروش رسمی ملک را داشته باشد مستأجر باید در مدت دو ماه، ملک را تخلیه کند و شرط آخر اینکه مستأجر سقف اجارهای که تعیین شده است را قبول نکند که این شروط، مشمول این مصوبه نیست.
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی هم درباره قراردادهای اجارهای که بدون کد رهگیری هستند نیز گفت: در سال ۸۸ هیئت دولت وقت مصوبه الزام کد رهگیری را تصویب کرد که یک ابزاری بود برای کنترل بازار هم از نظر قیمت و هم از لحاظ بورس بازی مسکن در کشور که دیوان عدالت اداری یک بند این مصوبه را دارای ایراد قانونی دانست و در سال ۹۴ بخش الزام کد رهگیری را ابطال کرد.
وی اظهار کرد: امروز با این مصوبه قانونی تمام معاملات اعم از اجاره، خرید، فروش، رهن و هر نوع مبایعه نامهای صرفاً باید از طریق کد رهگیری انجام شود. ما همزمان در سامانه اسکان املاک فعال هستیم و به زودی واحدهای خالی شناسایی میشوند و این کد رهگیری برای شناسایی واحدهایی است که مستأجران در آنجا زندگی میکنند.
محمودزاده در ادامه خاطرنشان کرد: قراردادها برای یک سال با ارقام افزایشی جدید تمدید میشود و بر اساس مصوبه تا زمانی که شرایط کرونا در کشور وجود دارد ادامه خواهد داشت و تا ۳ ماه بعد از آن هم اجرایی میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: این مصوبه برای آرام کردن فضای روانی در بازار اجاره بسیار مؤثر است به ویژه در کلانشهرها که در حال حاضر در ۷ شهر کشور که نرخ اجاره نشینی در آنجا بالای ۴۵ درصد است.
وی درباره تسهیلات برای اجاره نیز گفت: این موضوع به همراه تأمین مالی طرح مسکن هم از نظر ساخت و یا اجاره از طریق معاون اول ریاست جمهوری به بانک مرکزی محول شده که بانک مرکزی مسئول ارائه این بسته مالی شده و در ۱۰ روز گذشته جلساتی با محوریت بانک مرکزی برگزار شده است و امیدواریم در هفته آینده پیشنهادهای خود را ارائه کند و مصوبات اخذ شود.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/