مدرسه مهارتی دانشآموزان نخبه راهاندازی میشود/ ساخت دوچرخه برقی توسط پژوهشگران جوان
گروه استانهای خبرگزاری آنا، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مركز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد.
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید:
از تولید داروی استنشاقی تا ایدهپردازی در حوزه آزمایشگاهی
ثبت 3 اختراع هوشمند توسط پژوهشگران جوان و نخبه
رویش طلای سرخ در محیطهای فاقد خاک با تکنیک هواکشت
خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبهپروری» بهمنظور آشنایی با فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با محمدرضا حاجیعلیاکبری رئیس این باشگاه گفتگو کرده است که در ادامه میخوانیم.
آنا: خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه در واحد دانشگاهی دماوند بیان کنید.
حاجیعلیاکبری: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند سال 1385 راهاندازی شد و «دكتر بیبی سادات میراسماعیلی» عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند بهعنوان نخستین رئیس باشگاه منصوب شد و تا سال 1390 تصدی باشگاه را بهعهده داشت. از سال 1390 تاكنون اینجانب مسئولیت باشگاه را عهدهدار هستم.
آنا: مهمترین فعالیتهای شاخص و موفقیتهای اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان واحد دماوند در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟
حاجیعلیاکبری: حضور تیم روباتیک باشگاه در مسابقات بینالمللی و كسب مقام برتر در بخش روبات امدادگر توسط اعضای باشگاه، برگزاری همایش بینالمللی مدیریت و اقتصاد رسانه، برگزاری همایش ،RCM، انتخاب باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند بهعنوان باشگاه برتر فرهنگی در سال 96 از مهمترین فعالیتهای شاخص این باشگاه بوده است.
آنا: مهمترین فعالیتهای حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاستگذاریهایی را در پیش گرفتهاید؟
حاجیعلیاکبری: جذب نخبگان جوان در بخش دانشجویی و دانشآموزی، ارتباط با مراكز مهم فرهنگی و صنعتی بهویژه پارک علم و فناوری پردیس و همكاریهای مشترک در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی و ایجاد بستر مناسب برای توسعه و اعتلای اعضای باشگاه، پیگیری راهاندازی مدرسه مهارتی در بخش دانشآموزی مختص دانشآموزان نخبه شهرستان دماوند در زمینههای مختلف مانند روباتیک دانشآموزی، طراحی صنعتی، طراحی اپلیكیشنهای تلفن همراه و... در دستور کار باشگاه قرار دارد.
در كنار برنامههای جامعالاطراف علمی، برنامههای متنوع فرهنگی نیز انجام میشود، البته راهاندازی مدرسه مهارتی فواید گوناگونی مانند درآمدزایی، استفاده بهینه از امكانات موجود در دانشگاه مانند كارگاهها و آزمایشگاهها و امكان جذب و ادامه تحصیل دانشآموزان در این واحد دانشگاهی را بهدنبال دارد.
آنا: چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.
حاجیعلیاکبری: مجموعه مدیریتی كنونی باشگاه با برنامهریزی مناسب و البته انعقاد تفاهمنامههای مختلف با شركتها و ارگانهای مختلف توانستهاند امید و انگیزه را میان اعضای باشگاه و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی دوچندان کرده و بستر مناسبی برای ترقی و تعالی اعضا در سراسر كشور را فراهم کنند.
افتخارات و جوایز ملی و بینالمللی باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان واحد دماوند در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه است؟
حاجیعلیاکبری: ساخت نخستین دوچرخه برقی توسط یكی از اعضای باشگاه، كسب مقام سوم تیم روباتیک باشگاه در بخش روبات امدادگر و چاپ 14 عنوان كتاب علمی ازجمله اختراعات و دستاوردهای اعضای این باشگاه بوده است.
آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شدهاید؟
حاجیعلیاکبری: برگزاری وبینارهای مختلف علمی و تالار گفتگوی تخصصی، راهاندازی پیج اینستاگرام باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد دماوند و بررسی كسبوكارها در شرایط كرونایی با تمرکز بر فرصتهای بحران كرونا برای استارتآپها و ارائه ایده برای كسب و كارها در شرایط كرونایی -كه در این پیج با حضور استادان با تجربه و متخصص و دانشجویان هفتگی و بهصورت لایو و فیلم انجام شده- از عملکردهای این باشگاه در روزهای کرونایی بوده است.
تولید ماسک سهلایه با همكاری مركز رشد واحدهای فناور دانشگاه از دیگر اقدامات انجام شده باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماند در این روزها بوده است.
آنا: در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامههایی پیشرو دارید و دستورکارها چیست؟
حاجیعلیاکبری: جذب حداكثری نخبگان جوان، درآمدزایی از طریق راهاندازی مدرسه مهارتی و آموزشمحور دانشآموزی در سطح منطقه و برنامهریزی منسجم و عملیاتی از طریق استادان بهنام و شاخص این واحد دانشگاهی و استفاده از امكانت موجود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند مانند امكانات كارگاهی و آزمایشگاهی، ورزشی و فرهنگی از برنامههایی است که بهجد پیگیر آن هستیم.
آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمن های علمی زیر نظر باشگاه، بفرمایید از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروههایی برخوردارید. ارزیابی شما از کارکردهایشان چیست و آیا برنامه ای برای پیشرفت آنها دارید؟
حاجیعلیاکبری: انجمنهای مصوب دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند 13 مورد است، انجمنهای حسابداری، كامپیوتر، صنایع، معماری، عمران، مكانیک، زبانانگلیسی، محیطزیست، علومتربیتی، زمینشناسی، علوم ارتباطات و مدیریت، رسانه و زبان و ادبیات فارسی است كه با پیگیریهای فراوان و تماسهای مكرر این انجمنها فعال شده و برنامههای علمی انجمن بهصورت ترمی از مدیر گروه و دبیر انجمن اخذ و برنامهریزی برای اجرای برنامهها انجام میشود.
برنامههای آتی، برگزاری جلسات مختلف مجازی با حضور مدیر گروه و رؤسای انجمنها برای بالابردن سطح علمی دانشجویان، اجرای تورهای مجازی و آنلاین در نقاط مختلف دیدنی و باستانی و علمی شهرستان با همكاری اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند، راهاندازی گروه و پیج اینستاگرام مختص هر انجمن و فعالیت مجازی دانشجویان در فضای مجازی با مدیریت شخص مدیر گروه و رئیس باشگاه ازجمله برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند برای انجمنهای علمی است.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/