دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام شمسی در گفتگو با آنا عنوان کرد؛

گذر از 4 مرحله برای تولید علم/ جای خالی ارتباط با صنعت در فناوری احساس می‌شود

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی گفت: وقتی علمی شکل می‌گیرد برای رسیدن به تولید علم نیاز است که از 4 مرحله عبور کند.
کد خبر : 550430
637374217337415175_lg.jpg

حجت‌الاسلام محمدمهدی شمسی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تبریز با بیان اینکه وقتی علمی شکل می‌گیرد برای رسیدن به تولید علم نیاز است از چهار مرحله عبور کند، اظهار کرد: مرحله نخست آموزش‌محوری بوده که دانشگاه آزاد اسلامی یکی از موفق‌ترین دانشگاه‌های کشور است که توانسته در حوزه آموزش‌محوری تلاش کند و در نقطه‌نقطه کشور این محور را جلا دهد.


وی پژوهش‌محوری را به‌عنوان دومین محور عنوان کرد و افزود: باید از چارچوب‌های محور آموزشی عبور و استادان و دانشجویان را تقویت کنیم که فقط آموزش نبینند؛ بلکه مقاله بنویسید، پژوهش کنند و برای مشکلات کشور راه حل ارائه دهند.


 مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: محور سوم موضوع کیفیت‌بخشی به این مقالات است، یعنی بین مقالات خوب و غیر خوب باکیفیت و بی‌کیفیت دقت شود به همین دلیل مقالاتی که کیفیت بالایی دارند، چاپ می‌شود.


 شمسی تبدیل مقالات به صنعت و فناوری را به‌عنوان مرحله چهارم برشمرد و خاطرنشان کرد: کشورهای متمدن اروپایی و غربی در طول ۴۰۰ سال به این فناوری و رشد صنعت رسیده‌اند. در حالی که در کشور ما سال ۱۹۳۴ نخستین دانشگاه راه‌اندازی شد تا سال ۲۰۰۰ در مرحله اول بودیم، بعد از سال ۲۰۰۰ شروع اولیه برای مرحله دوم شکل گرفت و در سال ۲۰۰۷ از مرحله دوم رد شدیم و به مرحله سوم رسیدیم.


پیشرفت ایران در تولید علم بعد از پیروزی انقلاب


وی ادامه داد: تا قبل از انقلاب فقط یک‌صدم درصد تولید علمی در دست ایرانیان بود و از سال 2007 به بعد نزدیک به دو درصد مقالات پراستناد دنیا دست استادان ایرانی است. از سال ۲۰۱۱ به بعد برای رسیدن به مرحله چهارم حرکت کردیم و  استادان باید با تفکر به نسل چهارم و محور چهارم حرکت کنند.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه در مرحله چهارم به برخی مباحث پژوهشگران نیاز شدیدی وجود دارد، مطرح کرد: اینکه این مقالات تبدیل به فناورمحورانه و صنعت شود، بسیار مهم بوده و نیاز کشور است.


شمسی با تأکید بر اینکه در این برهه از زمان باید از مبانی نظری در بسیاری از علوم عبور کرد، تأکید کرد: در تبدیل مقالات به فناوری باید چند نکته مورد توجه قرار گیرد؛ اینکه چند درصد این مقالات و رساله‌ها در فضای عملی کشور به‌کارگیری می‌شود؛ بنابراین باید به این مقالات جان بخشید.


وی بر ادامه راه بر اساس مسیری که رهبر معظم انقلاب ترسیم کرده‌اند، تأکید کرد و توضیح داد: وقتی از فناوری صحبت می‌شود جای خالی ارتباط با صنعت احساس می‌شود. باید به استادان فرصت داده شود و فقط به مقالات بسنده نشود تا به مرحله عملی برسد. دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه افق جدیدی که برای دانش‌های جدید ازجمله نانو و نانوتکنولوژی بازشده، موفقیت‌های خوبی داشته و نیاز است با جدیت بیشتری ادامه دهد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب