فرار دستهجمعی مردم از لندن و مناطق جنوب شرقی انگلیس/ کشورها مرزهای هوایی با انگلیس را بستند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از دیلی میل، مردم در لندن از تصمیم دولت انگلیس مبنی بر تشدید محدودیت رفتوآمد در پی شناسایی و گسترش نوع جهشیافته ویروس کرونا در وحشت همگانی به سر میبرند تا حدی که بسیاری از ساکنان پایتخت انگلیس دست به فرار دسته جمعی از این کلانشهر زدهاند.
محدودیتهای شدید در جنوب شرقی انگلیس در پی گسترش کرونای جدید
سرعت شیوع این ویروس جهشیافته تا حدی بالا بود که بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس در جلسه اضطراری با اعضای دولت، سطح محدودیتهای کرونایی در جنوب شرق این کشور را در سطحی مشابه شرایط قرنطینه قرار داد. بهعبارتدیگر مردم باید بهغیراز موارد اضطراری در خانه بمانند. تمام فروشگاههای غیرضروری اعم از کافهها، رستورانها، کلوپهای شبانه، سالنهای بدنسازی و آرایشگاهها تعطیل شدهاند. خانوادههایی که ارتباط همیشگی با هم داشتهاند نیز قادر به ملاقات با یکدیگر حتی بیرون از خانه نیستند.
«مت هنکاک»، وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرده است که شیوع گونه جهشیافته ویروس کرونا از کنترل خارج شده است و پیشبینی کرد که محدودیتهای جدید تا ماهها ادامه پیدا کند تا زمانی که همه مردم واکسینه شوند.
چهارشنبه گذشته بود که هنکاک از شناسایی گونه جدید ویروس کرونا و ابتلای بیش از یک هزار انگلیسی به آن خبر داد. البته گزارش شده است که اینگونه جدید نخستین بار در ماه سپتامبر مشاهده شد و حالا در ماه نوامبر حدود یکچهارم از مبتلایان در لندن به این نوع جدید مبتلا شدهاند.
محدودیتهای جدید کرونایی باعث شده تا دهها هزار تن از ساکنان مناطق جنوب شرق انگلیس از شهرهای محل سکونت خود خارج شوند. وزیر حملونقل انگلیس تصریح کرد که پلیس مانع سفرهای غیرضروری خواهد شد. مت هنکاک هم در گفتوگو با شبکه خبری اسکای تصریح کرد که پلیس بر اساس ضوابط با افرادی که در پی فرار از محل سکونت خود هستند، برخورد خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
اتحادیه اروپا برای مقابله با کرونای انگلیسی جلسه اضطراری تشکیل داد
بهعلاوه بیشتر کشورهای اروپایی تصمیم گرفتهاند که برای جلوگیری از گسترش نوع جدید ویروس کرونا، سفرها از انگلیس و به آنجا را متوقف کنند.
در بزرگراههای اصلی از لندن به دیگر نقاط این کشور ترافیک شدید و خفهکننده گزارش شده است.
در اروپا تلاشها بر این بوده که سران کشورهای اتحادیه اروپا روز دوشنبه گردهم آیند تا رویکردی مشترک برای حل این بحران اتخاذ کنند.
در ایتالیا، وزارت خارجه از لغو پروازهای این کشور به انگلیس خبر داده است. در بلژیک و اتریش هم اوضاع همینگونه است و زمینه برای لغو هرگونه مسافرت به انگلیس در حال فراهم شدن است. در فرانسه، امانوئل مکرون، رئیسجمهور که خودش به کرونا مبتلا شده است با مقامات ارشد اتحادیه اروپا گفتوگوی تلفنی داشته تا در این خصوص با آنها رایزنی کند و نیز هیئت دولت در پاریس جلسه اضطراری تشکیل داده است. در هلند و ایرلند هم خبر از لغو مسافرت به و از انگلیس داده شده است.
کرونای انگلیسی نخستین بار در ماه سپتامبر مشاهده شد و حالا در ماه نوامبر حدود یکچهارم از مبتلایان در لندن به این نوع جدید مبتلا شدهاند.
در کانادا هم نگرانی از ورود این ویروس جدید باعث شد که این کشور تمام پروازهای مسافری از انگلیس و به آنجا را لغو کند اما پروازهای باربری را لغو نکرد. آلمان نیز فوراً همه پروازهای انگلیس را لغو کرده است. بلغارستان ممنوعیت سفر به انگلیس را تا یک ماه و نیم آینده مقرر کرد. ایران و ترکیه هم پروازهای انگلیس را لغو کردهاند. لوکزامبورگ و اسپانیا هم مسافرت به انگلیس را ممنوع کردهاند.
شرکتهای هواپیمایی بزرگ ازجمله ک.ال.ام همه هواپیماهای خود را از فرودگاه لندن خارج کردهاند. شرکت ریلی یورو استار نیز سفرها بین لندن، بروکسل و آمستردام را تا اطلاع ثانوی لغو کرده است.
در سطوح بینالمللی نیز خبر از نگرانیهای عمده به گوش میرسد. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که با مقامات وزارت بهداشت انگلیس در تماس مداوم است تا در صورت یافتن اطلاعات بیشتر آنها را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد.
تاکنون بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر در انگلیس واکسینه شدهاند. مقامات وزارت بهداشت گفتهاند که تا تابستان 2021 تمام 66 میلیون جمعیت کشور را واکسینه میکنند.
تاکنون ۲ میلیون ۴ هزار و ۲۱۹ نفر در این انگلیس به کرونا مبتلا شدهاند و بالغ بر ۶۷ هزار و ۷۵ نفر نیز قربانی این بیماری شدهاند.
شیوع کرونای انگلیسی سریعتر از نوع قبلی است
اولین یافتههای مقامهای بهداشتی بریتانیا نشان میدهند که ویروس جهشیافته با نام (VUI2020 / 12/01) بسیار مسریتر از نوع شناختهشده قبلی است. این جهش ژنتیکی در پروتئین خارمانند ویروس رخ داده است که واکسن شرکت فایزر بیونتک آن را هدف قرار میدهد و در مقابل آن ایمنی ایجاد میکند. به همین دلیل نگرانیهایی وجود دارد که ممکن است این واکسن بر نوع جدید ویروس کرونا عمل نکند.
نخستین کسی که خارج از انگلیس به این ویروس مبتلا شده بود روز یکشنبه در ایتالیا شناسایی و در بیمارستانی در شهر رم قرنطینه شد.
«سوزان هاپکینز»، متخصص مرکز بهداشت عمومی بریتانیا در مصاحبه با شبکه اسکاینیوز گفته است که این ویروس جدید تاکنون افزون بر انگلیس در کشورهای دانمارک، آفریقای جنوبی، هلند و استرالیا نیز شناسایی شده است اما گستردگی آن بهاندازه انگلیس نبوده است.
خانم هاپکینز توضیح داده که این نوع از ویروس کرونا در ابتدا ویژگی خاصی از خود بروز نداد و به همین دلیل محققان آن را در زمره جهشهای متعددی که یک ویروس بهطور عادی انجام میدهد و بعدها هم از میان میرود، در نظر گرفتند.
«سیلوی بریاند»، مدیر بخش بیماریهای همهگیر و اپیدمیک سازمان جهانی بهداشت در گفتوگو با شبکه خبری «بیافام تیوی» فرانسه تصریح کرده است که در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت شواهدی ندارد که نشان دهد نوع انگلیسی کرونا نرخ مرگومیر بالاتری نسبت به گونه قبلی کرونا را به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/4155/پ
انتهای پیام/