دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

جزئیات اعطای کارت اعتباری به مشمولان سهام عدالت/ چه کسانی می‌توانند وام دریافت کنند؟

در ماه‌هایی که بازار سرمایه به علت نوسانات شدید، افت شاخص‌ها و فروش سهام قفل شده است، سهامداران سهام عدالت می‌توانند 50 درصد مبلغ ارزش سهام خود را وام بگیرند.
کد خبر : 550170
kart-etebari.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در ماه‌هایی که بازار سرمايه به علت نوسانات شدید و افت شاخص‌ها و ایجاد رکود در خرید و فروش سهام‌ها، قفل شده است، طرح جدیدی برای کسانی که آزادسازی غیرمستقیم را انتخاب کرده بودند اجرایی می‌شود.


براین اساس برای این دسته از سهامداران پرداخت وام سهام عدالت در دستور کار قرار گرفته است و سهامداران سهام عدالت می‌توانند 50 درصد مبلغ ارزش سهام خود را وام بگیرند.


وام سهام عدالت بدون سود نیست و لازم است قبل از دریافت آن از میزان وام، سود وام، شرایط دریافت وام، مبلغ وام و سایر اطلاعات مهم اطلاع دقیق کسب کرد.


بر این اساس 30  میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، می‌توانند از بانک‌های دولتی وام دریافت کرده یا اقدام به خرید کالا کنند. 


علیرضا ماهیار، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی می‌گوید هدف از اجرای این طرح مهیا کردن فرصتی برای نگهداری این سهام در عین برخورداری از منافع آن و جلوگیری از فروش زودهنگام سهام عدالت برای مشمولان است.


به گفته وی به همین دلیل طرح ارائه کارت اعتباری به مشمولان سهام عدالت پیش‌بینی شد. طراحی این برنامه‌ریزی بر مبنای ارتباط بین بازار پول و بازار سرمایه‌ است و سعی شده همه مراحل و ابعاد حقوقی آن به طور کامل دیده شود.


معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی با تأکید بر این‌که در مدل سنتی فرد باید به مجموعه سپرده‌گذاری مرکزی مراجعه و سهام خود را وثیقه می‌کرد، می‌افزاید اما برای سهام عدالت سازوکار کاملا الکترونیکی و برخط دیده شده و فرد یا وثیقه‌گذار از طریق درگاه الکترونیک بانک‌ها درخواست خود را ارسال می‌کند و پس از آن سرویس‌ها و تبادلات اطلاعاتی بین شرکت سپرده‌‌گذاری مرکزی و بانک‌ها برقرار می‌شود.


ماهیار می‌گوید برخی از بانک‌ها طرح را در قالب اعطای کارت اعتباری دیده‌اند و برخی از بانک‌ها در صدد این هستند که یکی از حساب‌های مشتری را شارژ کنند و سهامدار بتواند از تسهیلات مربوطه در بانک‌ها برخوردار شوند. در واقع هر بانکی متناسب با سطح پوشش ریسک به درصدی از دارایی خود را در قالب اعتبار ارائه می‌دهد.


به گفته وی این طرح به صورت ویژه برای غیرمستقیم‌ها دیده شده است. در حال حاضر برای مستقیم‌ها چند بانک از جمله بانک ملی این کار را انجام می‌دهند، اما با توجه به این‌که غیرمستقیم‌ها حدود ۳۰ میلیون هستند تسهیلات با جدیت بیشتری دنبال می‌شود و تعداد بانک بیشتری به این طرح می‌پیوندند.


تقریباً هفت بانک درخواست خود را اعلام کرده‌اند و در شرف عقد تفاهم‌نامه بین شرکت سپرده‌گذاری مرکزی هستند. بانک‌های دیگر نیز با توجه به حمایت وزارت امور اقتصادی و بانک مرکزی تمایل به همکاری در این راستا دارند. به گفته ماهیار، فرآیند کاملاً به صورت الکترونیکی است و متقاضیان می‌توانند درخواست خود را از طریق اپلیکیشن‌های بانکی ارائه کنند.


براین اساس طی روزهای آینده بانک‌ها معادل ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت را بابت وام با نرخ سود ۱۸درصد و دوره بازپرداخت سه ساله پرداخت می‌کنند.​


از این رو همان‌طور که اشاره شد ۳۰ میلیون از مشمولان سهام عدالت که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده‌اند می‌توانند از بانک‌های دولتی وام دریافت یا اقدام به خرید کالا کنند.


علیرضا ماهیار با بیان اینکه پنج بانک دولتی و نیمه دولتی، چون بانک ملی، پست بانک، ملت، صادرات و تجارت در ارائه کارت اعتباری به مشمولان سهام عدالت اعلام آمادگی کرده‌اند، می‌گوید البته برخی بانک‌های خصوصی نیز برای پرداخت وام خرد از طریق کارت‌های اعتباری سهام عدالت پای کار آمده‌اند.


به گفته معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، پرداخت وام خرد توسط بانک‌ها به دارندگان کارت اعتباری سهام عدالت را با سود ۱۸درصدی البته بدون ضامن پرداخت می‌شود. مزیت دریافت چنین وامی این است که سهام شخص به جای ضامن وام وثیقه می‌شود و متقاضی دیگر نیازی به ضامن ندارد.


با توجه به ارزش ۱۳میلیونی سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی دارندگان این سهام تا ۶.۵ میلیون تومان می‌توانند وام دریافت کنند. این مبلغ برای دارندگان سهام یک میلیون تومانی به حدود ۱۳ میلیون تومان می‌رسد. 


انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب