برخی پیشکسوتان آتش اختلاف هواداران را مشتعل میکنند/ باشگاهها عنوان فرهنگی ورزشی را فقط یدک میکشند!
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، پرسپولیس ایران در فینال لیگ قهرمانان آسیا مغلوب اولسان هیوندای کره جنوبی شد تا برای دومین بار نایبقهرمان قاره کهن شود. در پس ناکامی نماینده کشورمان اتفاقات تلخی در فضای مجازی رخ داد و هواداران پرسپولیس با طرفداران چند تیم مطرح از جمله استقلال، الفاظ نادرستی را نثار یکدیگر کردند اما اتفاق مهم قهرمان نشدن تیمی از کشورمان در 27 سال گذشته است.
فرزاد آشوبی در خصوص درگیریهای لفظی هواداران پرسپولیس و دیگر تیمها در فضای مجازی به خبرنگار ورزشی آنا گفت: اینکه هواداران دیگر تیمهای رقیب پرسپولیس در ایران دوست نداشتند سرخپوشان به موفقیت قهرمانی آسیا دست یابند، موضوع عجیبی نیست اما شکل بیان آن و مانور بیش از حد، از مشکلات اجتماعی و فرهنگی در کشور ما نشئت میگیرد.
وی ادامه داد: از هم گسیختگی میان هواداران تیمها را باید فارغ از فوتبال و در فضایی اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار داد. اصلاً مشکلی وجود ندارد که شما به عنوان طرفدار یک تیم بخواهی تیم رقیبت در آسیا قهرمان نشود اما درگیریهای فراوان در صفحات اجتماعی و بال و پر گرفتن این موضوع نشان میدهد که نگاه ملی به بازی تیمی از کشورمان مقابل حریفی خارجی فقط شعار است و سر دادن آن فایدهای ندارد.
پیشکسوت سرخابی خاطرنشان کرد: باید ریشه چنین اختلافات عمیقی را در بیرون از فوتبال با دقت بررسی کنیم. این آنارشیسم باید اصلاح شود تا بتوانیم فوتبال را در محیطی تمیزتر، سالمتر و منطقیتر دنبال کنیم. آموزشهای لازم باید به هواداران داده شود و اجتماع باید به شکلی تربیت شود که شاهد واکنشهای شدیدی میان هواداران نباشیم. این موضوع بحث تخصصی است که باید از سوی روانشناسان اجتماعی بهطور کامل مورد بررسی قرار گیرد.
وی یادآور شد: بیستمین دوره لیگ حرفهای فوتبال ایران روی کاغذ در حال برگزاری است اما همانطور که زیرساختهای لازم برای برگزاری لیگ حرفهای را نداریم، کانونهای هواداری نیز روی کاغذ اسمشان نوشته شده است. تمامی باشگاههای ما عنوان فرهنگی-ورزشی را یدک میکشند اما اینکه چه کسی مسئول است و چه وظایفی برعهده دارد، قطعاً به درستی مورد بررسی قرار نگرفته است که شاهد درگیریهای هواداران تیمها هستیم.
آشوبی ادامه داد: در کانون هواداران باشگاهها چه افرادی حضور دارند. آنها که نمیتوانند خیل عظیمی از هواداران تیمهای خود را کنترل کنند. خط مشی طرفداران در فضایی بزرگتر از فوتبال شکل گرفته، بنابراین آموزشها بدون پیشنیازها تعریف میشود. باید بپذیریم که فرهنگ، تربیت و آموزش مواردی است که همانند زنجیر به یکدیگر وصل هستند و هر کدام که نباشند، حلقهها از یکدیگر جدا خواهند شد. تا زمانی که نتوانیم از لحاظ اجتماعی، آموزشهای لازم را به هواداران تزریق کنیم، نمیتوانیم آنها را کنترل کنیم و بیاحترامیها نسبت به یکدیگر قطع نخواهد شد.
وی تأکید کرد: بسیاری از مسائل در گذشته آموزش داده و نهادینه شده است. هر کدام از این موارد اگر دچار ایراد باشد، قطعاً مشکلات را به دنبال خواهد داشت. من تقصیری گردن کانونهای هواداری نمیدانم چون ریشه اختلافات میان هواداران، بزرگتر از کانونها و گروههای هواداری است. مسئله ریشه در گذشته دارد و هوادار هر تیمی تلاش میکند تا مانع موفقیت رقیبش شود حتی اگر این موضوع در خارج از ایران و در مسابقهای قارهای باشد.
آشوبی در خصوص اینکه تعدادی از پیشکسوتان تیمها در کانونهای هواداری باعث شعلهور شدن اختلافات هواداران با یکدیگر میشود، تأکید کرد: اینجای قصه غیرقابل پذیرش است. کسانی که سختیهای فوتبال را از شکست تا پیروزی لمس کردهاند و اینگونه به مسائل نادرست دامن میزنند، قطعاً به دنبال منافع شخصی خود هستند که با نگاههای غیرمعمول باعث افزایش اغتشاش میشوند. چنین رفتارهایی قطعاً قابل اغماض و چشمپوشی نیست. چون هر فردی که فوتبال بازی کرده باشد میداند که چه کار سختی در مقابل دارد و در هر شرایطی باید به رقیب خود احترام بگذارد. جای تأسف دارد که برخی پیشکسوتان تیمها این روزها در کانونهای هواداری آتش اختلاف میان هواداران تیمها را مشتعلتر از گذشته میکنند.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/