دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1399 - 20:00
توسط رایزنی فرهنگی سفارت ایران؛

مراسم مجازی یلدا در ژاپن برگزار شد

نشست تخصصی معرفی "موسیقی سنتی ایرانی" به همراه کارگاه آموزشی و اجرای سنتور و همچنین حافظ خوانی توسط دو نفر از فارسی آموزان، توسط رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن در فضای مجازی برگزار شد.
کد خبر : 549715
1.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن در سه سال گذشته و همزمان با شب یلدا با استقبال جمع زیادی از فرهنگ دوستان و علاقه مندان ایرانی و ژاپنی، مراسم یلدا را به صورت حضوری برگزار می کرد که در سال جاری به دلیل شیوع کرونا و ضرورت حفظ پروتکل های بهداشتی و سلامت مخاطبان، این برنامه را به صورت مجازی برگزار نمود.


در این برنامه، کازونه اواساکی هنرمند برجسته ژاپنی که به موسیقی سنتی ایرانی و به ویژه سنتور تسلط دارد در قالب پاورپوینت به سخنرانی و معرفی این هنر پرداخت و در بخشی از برنامه نیز اجرای زنده چند قطعه سنتور را به نمایش گذارد.


در ابتدای نشست و پس از معرفی برخی فعالیت ها، برنامه ها، نشریات و کتب رایزنی فرهنگی، دیوسالار ضمن تبریک این روز باستانی به ایرانیان مقیم و همچنین شرکت کنندگان گفت: ایران و ژاپن سابقه طولانی و تاریخی همکاری های فرهنگی را تجربه می کنند که به بیش از 1300 سال می رسد و خوشبختانه تاثیرات مثبت و اشتراکات فراوان فرهنگی را می توان میان دو کشور بازشناسی و شناخت قرار داد که از جمله آنان شب یلدا در ایران و سنت توئوجی یا انقلاب زمستانی در ژاپن است و بسیار خرسندیم که این برنامه را با محوریت معرفی موسیقی سنتی ایرانی به عنوان یکی از مهمترین و شناخته شده ترین هنرهای ایرانی در جهان برگزار می کنیم.


وی در ادامه به تاریخچه این هنر ایرانی اشاره کرد و افزود: سابقه این هنر به قبل از میلاد باز می گردد و جزء زیباترین و دلنشین ترین موسیقی در جهان محسوب می شود و در ژاپن هم علاقه مندان زیادی را به سوی خود جلب کرده است. رایزنی فرهنگی در طول 2 سال گذشته دو دوره هفته موسیقی سنتی ایرانی را با همکاری بخش ها و موسسات مختلف ژاپنی به اجرا در آورده است و امروز و در این برنامه نیز با سخنان هنرمند ژاپنی آشنا به موسیقی ایرانی، با این هنر بیشتر آشنا خواهیم شد.


دیوسالار با اشاره به حضور تعداد قابل توجهی از فارسی آموزان ژاپنی در دانشگاه ها و مراکز مختلف آموزشی و از جمله رایزنی فرهنگی هم اشاره کرد و افزود: رایزنی چه قبل از کرونا به صورت حضوری و چه بعد از آن در فضای مجازی دوره های آموزشی را به اجرا در آورده که کماکان ادامه دارد و در این برنامه نیز دو نفر از فارسی آموزان عزیز ژاپنی نسبت به قرائت اشعاری از دیوان حافظ که بخش جدانشدنی از شب یلدای ایرانی است به همراه توضیحات ژاپنی ارائه می نمایند و امیدواریم با برطرف شدن و از بین رفتن این ویروس منحوس، هر چه زودتر بتوانیم به صورت حضوری در خدمت علاقه مندان و فرهنگ دوستان ژاپنی و ایرانی در این کشور باشیم.


در بخش دیگر برنامه، ایواساکی هنرمند ژاپنی به سخنرانی پرداخت و با تشکر از رایزنی فرهنگی برای دعوت به این برنامه در شب یلدا گفت: بنده به عنوان نوازنده سنتور و موسیقی‌دان در زمینه موسیقی سنتی ایرانی در ژاپن فعالیت می کنم و بیشتر در ارتباط با سنتور که یک ساز ایرانی است و تصاویری از بین النهرین در قرن ۵ یا ۶ قبل از میلاد وجود دارد که به این ساز بسیار شبه می باشد و احتمالا در دوره ساسانی با تکامل آن به شکل امروزی تبدیل شده است.


وی در ادامه به تاریخه موسیقی سنتی ایرانی و با محوریت سنتور پرداخت و در دستگاه شور قطعه ای را به اجرا در اورد که مورد تشویق قرار گرفت.


وی در بخش دیگری از برنامه به سئوالات پاسخ داد و در پایان نیز  قطعاتی زیبا از این ساز را برای شرکت کنندگان به اجرا در آورد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب