دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
متین در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

بهره‌برداری از ظرفیت 25 هزار اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه علمی پدافند غیرعامل/ تدوین 9 جلد نظام موضوعات پدافند غیرعامل

مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی به تشریح فعالیت‌ها، اهداف و برنامه‌های آینده برنامه علمی پدافند غیرعامل پرداخت.
کد خبر : 549583
4752c134-3c1b-4006-b04d-85e82c8d07ae.jpg

لاله فرهنگ متین، مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به مناسبت هفته پژوهش به تشریح فعالیت‌ها، اهداف و برنامه‌های آینده برنامه علمی پدافند غیرعامل پرداخت.


بهره برداری از ظرفیت 25 هزار اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه علمی 


وی با بیان اینکه مأموریت ویژه علمی پدافند غیرعامل به دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال سال 97 توسط دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سپرده شد، گفت: در این برنامه علمی در نظر داریم از ظرفیت بیش از 350 واحد دانشگاهی و توانمندی علمی و پژوهشی 25 هزار اعضای هیئت‌علمی بهره‌برداری شود.


مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: در راستای راه‌اندازی برنامه علمی پدافند غیرعامل در سال 97، تفاهم‌نامه مشترک میان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و سازمان پدافند غیرعامل کشور به امضا رسید.


برگزاری 6 هزار جلسه برای احصای چالش‌های پدافند غیرعامل


متین بیان کرد: در گام بعدی، نقشه جامع علمی پژوهشی پدافند غیرعامل با رویکرد تاب‌آوری در برابر تهدیدات طراحی شد و نظام موضوعات پژوهشی در 9 حوزه دانشی با رویکرد پدافند غیرعامل با بیش از 6 هزار نفر ساعت، جلسات تخصصی با حضور خبرگان دانشگاه و صاحب‌نظران پدافند غیرعامل استخراج شد و همچنین احصاء چالش‌ها، رصد و پایش تهدیدات، مصون‌سازی و حفاظت از زیرساخت‌ها، تاب‌آوری و کاهش آسیب‌پذیری از دیگر اقداماتی بود که انجام شد.


تدوین 9 جلد نظام موضوعات پدافند غیرعامل 


مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل با بیان اینکه 9 جلد نظام موضوعات پدافند غیرعامل تدوین شده است، عنوان کرد: این 9 جلد شامل «حوزه ارزیابی و مدیریت ریسک»، «حوزه علوم و فناوری زیستی»، «حوزه حقوق»، «روابط بین‌الملل و علوم سیاسی، حوزه سایبری»، «حوزه کالبدی (فنی – مهندسی)»، «حوزه روان‌شناسی و علوم شناختی»، «حوزه شیمی و نانوفناوری»، «حوزه فرهنگی و اجتماعی»، «حوزه اقتصاد و مدیریت» می‌شود.


راه‌اندازی مدرسه عالی مهارتی پدافند غیرعامل


متین با اشاره به راه‌اندازی مدرسه عالی مهارتی پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: در راستای تحقق اهداف (برای تمامی دستگاه‌های دولتی و غیردولتی) آموزش‌های عرضی در حوزه‌های دانشی «علوم زیستی»، «سایبری»، «فنی مهندسی»، «شیمیایی»، «روان‌شناختی»، «حقوق و روابط بین‌الملل و فرهنگی»، «اجتماعی»، «اقتصاد و مدیریت» تشکیل شد.


کسب رتبه برتر برنامه علمی پدافند غیرعامل در بین 40 برنامه علمی


وی با بیان اینکه برنامه علمی غیرعامل در بین 40 عنوان برنامه علمی در دبیرخانه پایش آزاد توانسته است رتبه اول را کسب کند، تصریح کرد: تاکنون بیش از یک هزار و 600 زمینه پژوهشی ذیل چالش‌های این برنامه علمی احصا و تدوین شده است که این زمینه‌های پژوهشی اکنون بر روی سامانه پژوهش‌یار بارگذاری شده است.


چالش‌های احصا شده در حوزه پدافند غیرعامل


مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل در ادامه توضیح داد: همچنین چهار عنوان چالش در حوزه اقتصاد و مدیریت، چهار عنوان چالش در حوزه سایبری، 11 چالش در حوزه حقوق و روابط بین‌الملل و علوم سیاسی و یک چالش ذخایر ژنتیکی ذیل برنامه علمی پدافند غیرعامل احصاء ده‌ها عنوان چالش در حوزه‌های فنی، فرهنگی، روانشناسی که در حال تکمیل فرآیند داوری برای بارگذاری روی سامانه پژوهش‌یار است.


متین در خصوص استقبال دانشگاهیان از برنامه علمی پدافند غیرعامل تصریح کرد: تاکنون 224 پروژه در مقطع کارشناسی ارشد اخذ شده است و 200 درخواست پروژه دیگر در این مقطع ثبت شده است. همچنین 126 رساله دکتری اخذ شده است و 88 درخواست پروژه دیگر در این مقطع ثبت شده است. که در مجموع 638 پروپوزال و رساله‌های برنامه پدافند غیرعامل بر روی سامانه پژوهش‌یار ثبت شده است.


راه‌اندازی مرکز تحقیقات مدیریت ریسک و ارتقاء تاب‌آوری (پدافند غیرعامل)


وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز تحقیقات مدیریت ریسک و ارتقاء تاب‌آوری (پدافند غیرعامل) گفت: این مرکز باهدف شناسایی ریسک یک فرآیند جمع‌آوری اطلاعات پیرامون فرصت‌ها و تهدیدها راه‌اندازی شد تا متعاقب ارزیابی کیفی و کمی احتمال وقوع و تأثیر هر یک از ریسک‌ها، نسبت به اتخاذ تصمیمات علمی و شفاف برای واکنش به یک ریسک اقدام شود.


مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل در خصوص احصای چالش‌های جدید در این حوزه بیان کرد: «تهدیدات و آسیب‌پذیری‌های فضای مجازی با رویکرد پدافند غیرعامل» و «نامتناسب بودن زیرساخت‌های فناوری اطلاعات کشور در دوران بیماری‌های پاندمی» دو چالشی است که در دستور کار قرار گرفته است.


همایش ملی مجازی پاندمی کرونا و پدافند غیرعامل


وی با اشاره به پیش نشست‌های علمی برنامه علمی واحد تهران شمال ذیل همایش ملی مجازی پاندمی کرونا و پدافند غیرعامل گفت: تاکنون دو پیش نشست مجازی با رویکرد تهدیدات از منظر حقوق بین‌الملل، حقوق عمومی و حقوق جزا و روابط بین‌الملل و با رویکرد حقوق و روابط بین‌الملل برگزار شده است.


آینده و برنامه‌های پیش روی برنامه علمی پدافند غیرعامل


متین گفت: از مهم‌ترین برنامه‌هایی که در پیش خواهیم داشت؛ برگزاری همایش ملی مجازی پاندمی کرونا و پدافند غیرعامل است و به امید خدا در دهه فجر 11 تا 18 بهمن‌ماه این همایش ملی مجازی برگزار می‌شود. این همایش به‌صورت مجموعه‌ای از سلسله نشست‌ها در هفت محور اصلی که برگرفته از حوزه‌های دانشی مانند مدیریت، اقتصاد، سلامت، سبک زندگی و غیره برگزار شود و از همه علاقه‌مندان دعوت می‌شود که برای شرکت در این همایش ملی مجازی که مقالات منتخب آن در مجلات معتبر به چاپ خواهد رسید.


مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل در پایان گفت: تولید نقشه پدافند غیرعامل در گام دوم انقلاب، دستیابی به مرجعیت علمی در پدافند غیرعامل و بومی‌سازی فناوری‌های پایه پدافند غیرعامل، سه برنامه مهم پیش رو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب