دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1394 - 15:27

دانشکده «هنر و معماری» واحد رودهن مجوز تاسیس گرفت/ آغاز به فعالیت مرکز رشد واحدهای فناور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن از تصویب دانشکده هنر و معماری این واحد در شورای گسترش دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 54872

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر نقی شجاع با توجه به تلاش‌های صورت گرفته برای فراهم کردن بستر مناسب برای تأسیس دانشکده جدید، گفت: با استعانت از درگاه خداوند متعال و پیگیری‌های مجدانه مسئولان واحد رودهن، دانشکده هنر ومعماری مصوب و به این واحد ابلاغ شد.


رئیس واحد رودهن با قدردانی از تلاش‌های اعضای هیأت علمی این دانشکده و با توجه به انگیزه بسیار بالای دانشجویان رشته‌های هنر و معماری، یادآور شد: واحد رودهن از دیر باز مرکز پرورش جوانان علاقه‌مند به هنر و معماری بوده است و در این رشته‌ها، از جایگاه بسیار خوبی در میان دانشگاه‌های کشور برخوردار است. درصد قبولی مطلوب دانش آموختگان این رشته‌ها، در مقاطع تحصیلات تکمیلی شاهد این مدعاست.


شجاع با بیان اینکه دانشکده هنر و معماری دارای ۲۴ عضو هیات علمی در مقاطع دانشیاری، استادیاری و مربی است، افزود: این دانشکده شامل گروه‌هایی از جمله ارشد مهندسی معماری، ارشد مهندسی شهرسازی، مهندسی معماری، معماری داخلی، ارتباط تصویری و علمی کاربردی است.
وی در تشریح زیرساخت‌های آموزشی این دانشکده گفت: دانشکده هنر و معماری واحد رودهن دارای ۵۰۰۰ مترمربع فضای آموزشی واقع درمحل مجتمع دانشگاهی شهر رودهن است و از امکانات بسیار خوب سخت افزاری در حوزه آموزش و پژوهش برخوردار است.


راه‌اندازی و آغاز فعالیت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن که مجوز آن در شهریور ماه سال ۱۳۹۴ از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اخذ شده بود راه اندازی شد و رسماً فعالیت خود را آغاز کرد.


مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن که مجوز آن در شهریور ماه سال ۱۳۹۴ از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اخذ شده بود راه اندازی شد و رسماً فعالیت خود را آغاز کرد

به گزارش آنا، پس از دریافت مجوز مرکز رشد واحدهای فناور، با تأکید فراوان دکتر شجاع، رئیس واحد مبنی بر بسیج همه امکانات و ظرفیت‌های موجود در این واحد دانشگاهی برای راه اندازی این مرکز، ساختمانی مستقل در داخل شهر رودهن به واحدهای فناور اختصاص داده شد و از‌‌ همان ابتدا اصلاحات و تعمیرات لازم برای تبدیل نمودن این ساختمان به مکانی مناسب جهت رشد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان آغاز شد.


معاون پژوهش و فناوری واحد رودهن در گفت‌وگو با آنا با معرفی دکتر حامد افشاری به عنوان رئیس مرکز رشد این واحد اظهار کرد: دکتر افشاری سابقه خدمت در مسئولیت‌های مختلفی از جمله «معاونت مرکز فناوری‌های پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی، مشاور ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و مدیر کریدور خدمات فناوری» را در کارنامه دارد.


دکتر مالک میرهاشمی با توجه به تشکیل شورای مرکز رشد و جذب واحدهای فناور تأکید کرد: این شورا با ترکیبی از متخصصین مجرب دانشگاهی از واحد رودهن و فعالین با سابقه و با تجربه صنعتی تشکیل و اقدام به جذب واحدهای فناور کرده است.



معاون پژوهش و فناوری واحد رودهن با تأکید بر اهمیت حمایت از طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه خاطرنشان کرد: مرکز رشد یا انکوباتور، یکی از ابزارهای رشد اقتصادی است که به منظور حمایت از کارآفرینان تحصیل‌کرده تأسیس می‌شود و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه پا گرفتن شرکت‌های دانش بنیان جدید را فراهم می‌کند.


وی افزود: استفاده از مراکز رشد، امروزه به عنوان یکی از ابزارهای پذیرفته شده برای تبدیل خلاقیت‌ها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارائه به بازار و توسعه کارآفرینی محسوب می‌شود.


میرهاشمی با بیان اینکه امروزه بیش از ۳۰۰۰ انکوباتور در سراسر جهان وجود دارد، در تشریح اهداف دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن از راه‌اندازی این مرکز گفت: مرکز رشد واحدهای فناور رودهن ۵ هدف کلی را مورد توجه قرار داده است که عبارتند از توسعه اقتصادی در سطح ملی و بین المللی به منظور توسعه اقتصادی دانشگاه و واحدهای فناور، تجاری سازی فناوری، کارآفرینی، اشتغال زایی و هم افزایی و شبکه سازی.


وی افزود: با توجه به اینکه عمده حجم اقتصاد کشور را صنایع با فناوری‌های پایین و متوسط و بدون تحقیق و توسعه قابل توجه تشکیل می‌دهد، ضرورت برقراری پیوند میان بنگاه‌های دانش بنیان و فناوری محورکوچک و متوسط با بنگاه‌های بزرگ صنعتی مورد تاکید است. از منظر ادبیات نوآوری، مراکز رشد در حد فاصل ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت (مارپیچ سه گانه) قرار می‌گیرند و نوعی استحاله در نقش‌های سنتی دانشگاه را رقم می‌زنند. بدین صورت که دانشگاه با انتقال و انتشار فناوری به بنگاه‌های موجود و حمایت و کمک به آن‌ها نقشی در هم تنیده با صنعت ایفا می‌کند.


میرهاشمی تأکید کرد: ورود و خروج آسان و سریع شرکت‌ها به مرکز رشد از جمله الزامات پویایی آن بوده و هسته‌ها و شرکت‌های فناور در دو دوره زمانی پیش رشد و رشد در مرکز رشد مستقر خواهند شد.


وی افزود: دو مبنای کلی برای پذیرش هسته‌ها و شرکت‌ها در نظر گرفته شده است: طرح تجاری ارائه شده توسط آن‌ها باید متمرکز بر فناوری مشخص و یا سوابق و تجربه آن‌ها باشد. هسته‌ها و شرکت‌های مستقر بر اساس ایده محوری پذیرش شده و معیارهای کمّی و نیز تحلیل‌های کیفی مورد ارزیابی مستمر قرار خواهند گرفت.


معاون پژوهش و فناوری واحد رودهن با بیان اینکه ارائه خدمات متنوع و با کیفیت از جمله انواع مشاوره‌ها ی حقوقی، کسب و کار، روابط تجاری بین الملل و تکنیک‌های نوین مدیریت، از جمله مزیت‌هایی است که شرکت‌های دانش بنیان تحت پوشش مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن از آن بهره‌مند می‌شوند، خاطرنشان کرد: هسته‌ها و واحدهای فناور در مدت ۶ ماه در دوره پیش رشد قرار گرفته و در صورت ارزیابی مثبت در این دوره و مشخص شدن شخصیت حقوقی آن واحد می‌توانند وارد مرحله رشد شوند. استقرار در این مرحله نیز حداکثر می‌تواند تا ۳ سال صورت پذیرد.


وی اظهار کرد: بحمدالله اکنون از بین ۲۲ واحد متقاضی، ۱۰ واحد فناور در مرکز رشد واحد رودهن مورد پذیرش قرار گرفته و امید است در آینده‌ای نزدیک این مرکز به عنوان مرکزی به نام در دانشگاه آزاد اسلامی و در سطح کشور فعالیت خود را در جهت پیوند هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه و تولید ثروت از پژوهش‌های دانشگاهی دنبال کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب