دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1399 - 12:00
گزارش آنا؛

کدام نهادهای آمریکایی هدف حملات سایبری قرار گرفته‌اند؟ / انگشت اتهام کاخ سفید به سوی ایران

حملات سایبری زیادی تاکنون علیه نهادهای آمریکایی انجام شده که بخش اطلاعاتی، سیاسی و بانکی ایالات متحده شاهد بیشترین عملیات هک بوده است.
کد خبر : 548244
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، رسانه‌های آمریکایی شب گذشته (یکشنبه) از حمله هکری گسترده به وزارت خزانه‌داری و یک نهاد اطلاعاتی آمریکا خبر دادند. حمله‌ای که گفته می‌شود در آن  هکرها فوق‌العاده سطح بالا عمل کردند و توانستند نرم‌افزارهای کنترل اصالت برنامه آفیس مایکروسافت را فریب دهند.


وزارت خزانه‌داری آمریکا


تابلوی وزارت خزانه‌داری آمریکا


درحالی‌که ایمیل‌های کارکنان این نهاد اطلاعاتی آمریکا برای ماه‌ها مورد رصد قرار گرفته بود، سخنگوی شورای امنیت ملی آمريکا گفت: ما همه اقدامات لازم را برای شناسایی و رفع هرگونه مشکل احتمالی مربوط به این وضعیت اتخاذ می‌کنیم.


حملات سایبری به نهادهای آمریکایی به‌طور معمول هفتگی  یا ماهانه انجام می‌شود، ولی حمله به نهادهای حساس و اطلاعاتی آمریکا اقدامی است که حالت پروژه‌ای دارد و با توجه به تحولات بین‌المللی انجام می‌شود. به‌طور کلی به‌دلیل حساسیت‌های این اقدام، نمی‌توان مشخص کرد حملات سایبری از سوی چه نهاد، گروه یا دولتی انجام می‌شود.



آمریکا تلاش کرده است ایران، روسیه یا حتی چین را به دست داشتن در حملات سایبری علیه نهادهای اطلاعاتی یا سیاسی خود متهم کند.



حدود یک هفته پیش نیز شرکت «فایر آی»، به‌عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ و درحال رشد در حوزه امنیت سایبری آمریکا اعلام کرد هدف حمله‌ای بسیار پیچیده قرار گرفته که با حمایت دولتی انجام شده است.


«کوین ماندیا»، مدیرعامل این شرکت از دولت خاصی نام نبرد، ولی گفت هکرها ابزاری را که برای سنجش امنیت کاربران به کار می‌رفت، دیده‌اند و به نظر می‌آید هدف اصلی مهاجمان به دست آوردن اطلاعاتی مربوط به مشتریان دولتی بوده است.


اتهام‌زنی به ایران و روسیه


گرچه نمی‌توان تشخیص داد حملات سایبری از سوی چه نهاد، شخص یا دولتی انجام می‌شود، ولی رسانه‌های غربی مانور خود را بعد از شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر حوزه انتقام‌گیری سایبری ایران متمرکز کرده‌اند و گزارش‌هایی ادعایی منتشر می‌کنند. در یکی از این گزارش‌ها، وب‌سایت شبکه دویچه‌وله آلمان می‌نویسد؛ با ترور قاسم سلیمانی ایران ضربه‌ای سهمگین خورد که قصد دارد آن را با انتقام‌جویی التیام بخشد. از همه طرف هشدار می‌رسد جنگ سایبری میان ایران و آمریکا بسیار محتمل است.


هکر


طبق این گزارش، تنها یک روز پس از ترور شهید سلیمانی وزارت امنیت ملی آمریکا در اطلاعیه‌ای درباره حمله سایبری از سوی ایران هشدار داد و گفت: ایران برنامه سایبری استواری دارد که می‌تواند تهدیدی برای آمریکا باشد.


در این اطلاعیه همچنین آمده است: ایران دست‌کم می‌تواند برخی از زیرساخت‌های حساس آمریکا را برای مدتی محدود مختل کند.


تنها چند ساعت پس از انتشار این اطلاعیه تارنمای یک ارگان آمریکایی هک شد. در صفحه نمایشگر سایت مزبور یک تصویر دستکاری شده از دونالد ترامپ دیده می‌شد، که دستی به آن سیلی زده است. 


گرچه در این گزارش، مسئولیت حادثه را منتسب به گروهی ایرانی کردند، ولی دویچه‌وله نوشت «روشن نیست این گروه تا چه حد با ایران در ارتباط است».




بیشتر بخوانید:


بزرگ‌ترین حمله سایبری در آمریکا انجام شده است




اتهام‌زنی غربی‌ها و آمریکا محدود به ایران نشد و در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ و بعد از آن، واشنگتن روسیه را به دست داشتن در انتخابات و حمایت از کاندیدایی خاص متهم کرد و در این راستا مدعی حملات سایبری علیه نهادهای انتخاباتی آمریکا شد.


اواسط سال جاری میلادی بود که «شین هانتلی»، مدیر گروه تیم تجزیه و تحلیل تهدید گوگل در توئیتر اعلام کرد: به‌تازگی حمله هدفمند سایبری از سوی گروه چینی به ستاد انتخاباتی «جو بایدن» و حمله هدفمند سایبری دیگری از سوی گروه ایرانی به کارمندان ستاد انتخاباتی ترامپ به‌وسیله حملات فیشینگ را شناسایی کرده‌ایم.


سابقه حملات سایبری به نهادهای آمریکایی


حملات سایبری زیادی به نهادهای آمریکایی به‌ویژه در حوزه بانکی، اطلاعاتی و سیاسی  انجام شده است؛ ولی در یک سال گذشته حملات هکری مهمی انجام شده است که به بخشی از آنها اشاره می‌شود.


چهارم ژانویه سال جاری (14 دی 1398) وب‌سایت رسمی اداره فدرال انتشارات دولت آمریکا به‌عنوان اقدامی در واکنش به شهادت سردار سلیمانی هک شد و روی سایت برای مدت کوتاهی عبارت «هکرهای ایرانی» قرار گرفت.



پس از این حمله سایبری وب‌سایت‌های دیگری همچون وب‌سایت بانک SLCB یا وب‌سایت رسمی اداره فدرال آمریکا هک شدند. سایت رسمی اداره فدرال آمریکا پس از هک شدن به‌وسیله هکر‌هایی که خود را ایرانی معرفی کردند و انتشار مطالبی با مضمون انتقام سخت ایران، از دسترس خارج شد. 


پس از هک شدن این وب سایت از سوی طرفداران ایرانی، تصاویری گرافیکی از دونالد ترامپ در حال سیلی خوردن مشاهده شد.


مردادماه سال جاری اف‌بی‌آی مدعی شد گروه هکرهای مرتبط با روسیه آژانس‌های دولتی، زیرساخت‌ها و نیروگاه‌های مهم آمریکا را هدف قرار داده است.


طبق ادعای اف‌بی‌آی، گروه هکرهای روسیه از دسامبر ۲۰۱۸ به بعد کمپینی راه‌اندازی کردند که به‌صورت منظم و پیوسته مقاصد مهم آمریکایی را هدف قرار می‌دهند. به این ترتیب که سرورهای ایمیل، مایکروسافت آفیس و شبکه‌های خصوصی مجازی افراد متعددی که به‌نوعی به سازمان‌های بزرگ آمریکا، آژانس‌های دولتی، مؤسسات آموزشی و مراکز بنیادین مرتبط هستند، مورد حمله قرار می‌گیرند. در تازه‌ترین مورد، نیروگاه‌‌ها و دولت هدف قرار گرفته است.


چندی بعد وزارت دادگستری آمریکا دو هکر چینی را به هدف قرار دادن پروژه تحقیقاتی کووید-۱۹ و تلاش برای دزدیدن اطلاعات آن‌ متهم کرد. گفته می‌شود هکرهای چینی در تازه‌ترین تلاش خود به‌دلیل آسیب‌پذیری شبکه‌های رایانه‌ای شرکت بیوتکنولوژی در ماساچوست که مشغول انجام تحقیقات درباره واکسن، آزمایش و درمان کووید-۱۹ بود، به سراغ آن رفتند.


امنیت سایبری


در ماه آوریل نیز آمریکا از وقوع حملات سایبری به وزارت بهداشت و خدمات انسانی خبر داد که مدیریت مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا(CDC) را برعهده دارد. مقام‌های آمریکایی گفتند هکرهای مستقر در چین مسئول حملات هستند. 


در ماه می نیز اف‌بی‌آی هشدار داد هکرهای مورد حمایت چین تلاش می‌کنند تحقیقات درباره کووید-۱۹ را از سازمان‌های آمریکایی به سرقت ببرند. 


همچنین، در تیرماه 1398 آسوشیتدپرس به‌نقل از «کراود استرایک» و فایر آی، دو شرکت امنیت سایبری که فعالیت‌های مخرب اینترنتی را رصد می‌کنند، از بروز حمله‌ای سایبری در آمريکا خبر داد. حمله‌ای که به روش  «فیشینگ» (تلاش برای به دست آوردن محتویات شبکه به‌وسیله جعل وب‌سایت یا نشانی ایمیل) انجام و حتی ایمیل‌های فیشینگ به دفتر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ارسال شده بود. واشنگتن در این حمله سایبری ایران را متهم اصلی عنوان کرد.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب