دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آذر 1399 - 19:30
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رودان در گفتگو با آنا:

نگاه علمی در صنعت کشاورزی به فرهنگ عمومی تبدیل شود/ بهره‌وری در کشاورزی نیازمند پژوهش‌ کاربردی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان با تأکید بر اینکه کشاورزی در این شهرستان نیازمند سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش است، گفت: نگاه علمی به صنعت کشاورزی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
کد خبر : 548140
1579579487704.jpeg

حسن داوری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در رودان با بیان اینکه امروز بهره‌وری در کشاورزی جدی و نیازمند پژوهش‌های کاربردی است، اظهار کرد: کشاورزی در هرمزگان با زنجیره‌ای از مشکلات و چالش‌ها روبه‌روست که تأمین بذر مناسب، انواع بیماری‌ها و آفات، خشکسالی و پایین‌آمدن کیفیت آب‌های زیرزمینی، رعایت نکردن الگوی کشت، پایین‌بودن بهره‌وری، مشکلات بازاریابی و کمبود صنایع تبدیلی ازجمله آنهاست.


وی افزود: کشاورزی در رودان نیازمند سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش است و لزوماً نباید این سرمایه‌گذاری توسط دولت انجام شود و خود کشاورزان هم می‌توانند با راه‌اندازی صندوقی به‌دنبال راهکارهای علمی برای افزایش بهره‌وری در این بخش باشند.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان تأکید کرد: سالانه میلیاردها تومان در بخش کشاورزی توسط دولت و بخش خصوصی در این شهرستان هزینه می‌شود و اگر کمتر از یک‌دهم درصد  برای تحقیق و توسعه در این بخش هزینه می‌شد، امروز شاهد این صحنه‌ها نبودیم که دسترنج یک‌ساله برخی کشاورزان به‌عنوان خوراک دام استفاده شود.


میزان برداشت محصول از گلخانه‌ها و باغ‌های رودان پایین‌تر از حد استاندارد است


این مقام مسئول دانشگاهی میزان برداشت محصول از گلخانه‌ها و باغ‌های شهرستان رودان را پایین‌تر از حد استاندارد دانست و اضافه کرد: بهره‌وری در کشاورزی یعنی برداشت حداکثری محصول باکیفیت و مرغوب که زیربنا و اساس آن توجه به پژوهش‌های کاربردی است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان خاطرنشان کرد: نگاه علمی به صنعت کشاورزی در شهرستان رودان باید تبدیل به فرهنگ عمومی شود.


داوری توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان هم در حوزه آموزش و هم در حوزه پژوهش و فناوری یکی از قطب‌های علمی در جنوب شرق کشور است و به کمک شبکه علمی تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی بخشی از چرخه خودکفایی کشور در تولید بذر را انجام می‌دهد.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان یادآور شد: پنج هکتار مزرعه تولید بذر، دو هکتار مزرعه تحقیقاتی لیموترش، 3 هزار و پانصد متر فضای گلخانه‌ای و یک آزمایشگاه مجهز آب و خاک برای پاسخگویی به نیازهای علمی و تحقیقاتی کشاورزان این شهرستان اختصاص داده شده و در مرکز رشد این واحد نیز از هرگونه ایده فناورانه در این حوزه حمایت می‌شود.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب