کمبود متخصص بزرگترین تهدید آینده بخش کشاورزی است/ اشتغال فارغالتحصیلان با ایجاد شرکتهای دانشبنیان و تولید بذر هیبرید
مجیب صالحی در ادامه بررسی جایگاه رشته کشاورزی، آسیبشناسی و ارائه راهکارها برای آموزش مناسب در این حوزه و پرورش نخبگان دانشگاهی در رشتههای کشاورزی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره شیوههای آموزشی دانشگاهها در حوزه کشاورزی اظهار کرد: روشهای آموزش موجود به دور از نیازهای روز بازار کار بوده و نمیتواند به نیاز بازار کار جوابگو باشد. آموزش در کشاورزی باید مهارتمحور باشد تا فارغالتحصیل توانایی حل مشکل و به ثمررساندن فرآیند تولید را داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
موانع پرورش نخبه در رشتههای کشاورزی چیست؟
حمایت دولت لازمه سرمایهگذاری فارغالتحصیلان در بخش کشاورزی
ارتقای دانش کشاورزی با حضور دانشجویان در مزرعه و ارائه دروس عملی
وی درباره ارزیابی شیوههای آموزشی در حوزه کشاورزی دانشگاهها اظهار کرد: دانشجوی رشته کشاورزی باید از همان سال نخست با فنون مزرعهداری و مدیریت گلخانه آشنا شود و به نظر من باید در سرفصلهای این رشته یک بازنگری شود؛ چراکه فارغالتحصیل در رشته کشاورزی باید یک متخصص برای گیاهان زراعی و باغی منطقه خود باشد.
افزایش قدرت دانشجوی رشته کشاورزی با تنوع دروس اختیاری
این استاد دانشگاه با بیان اینکه یک فارغالتحصیل رشته کشاورزی باید بر دروس تخصصی خود تسلط کافی داشته باشد، افزود: تنوع دروس اختیاری نیز باید به اندازهای باشد که فارغالتحصیل رشته کشاورزی با محصولات منطقه خود بهصورت تخصصی آشنا باشد تا آفات و بیماریها و چالشهای آن محصولات را خوب بشناسد.
عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان با یادآوری این نکته که بزرگترین تهدید بخش کشاورزی کشور در آینده کمبود متخصص در این حوزه است، خاطرنشان کرد: کشاورزی کشور در این زمان بیشتر از هر زمان دیگر نیازمند فناوری و تخصص است، دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای اخیر به مشکلات کشورزی بهصورت علمی ورود کرده و همین موضوع میتواند در سالهای آتی باعث رونق دانشکدههای کشاورزی شود.
اشتغال در رشته کشاورزی با فعالیت شرکتهای دانشبنیان
معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان بیان کرد: توسعه شرکتهای دانشبنیان در بخش کشاورزی میتواند زمینهای برای اشتغال متخصصان و بازگشت رونق به رشتههای کشاورزی شود و اکنون نشانههایی میبینیم که حاکی از رونق دوباره رشتههای کشاورزی و زیرمجموعه آن است.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که چرا امروزه رشته کشاورزی با توجه به نیاز این حوزه به فناوریهای روز با کاهش دانشجو مواجه است؟ اظهار کرد: اکنون شاهد توسعه کشاورزی و گلخانهها در کشور هستیم؛ اما هنوز بخش فناوری بهصورت جدی در کشاورزی وارد نشده است و فقط این بخش توانسته در توسعه اشتغال کارگری موفق عمل کند.
این کارشناس رشته کشاورزی افزود: بهدلیل نبود فناوریهای روز در کشاورزی بهعنوان یک نقص در اشتغال متخصصان ضعیف عمل کردهایم به همین دلیل علاقهمندان و دانشآموزان کمتر در رشته کشاورزی مشغول به تحصیل میشوند.
تولید بذرهای هیبرید زمینه مناسب برای اشتغال متخصصان
به گفته معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان، اگر شرکتهای دانشبنیان در حوزه بیوتکنولوژی در کنار توسعه کشاورزی و گلخانه توسعه پیدا میکردند، یک فارغالتحصیل بیکار در رشته کشاورزی نداشتیم.
این مسئول دانشگاهی در پاسخ به این پرسش که اکنون که دانشگاه آزاد اسلامی بهدنبال حل مسائل مربوط به حوزه کشاورزی است، واحد رودان در این راستا چه برنامههایی دارد؟، اظهار کرد: اکنون بزرگترین چالش در بخش اقتصاد کشاورزی، واردات بذر است و دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان در دو سال گذشته با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان به تولید بذرهای هیبرید ورود کرده و امیدواریم بهزودی شاهد خودکفایی کشور در این زمینه باشیم.
صالحی ابراز کرد: تولید بذرهای هیبرید میتواند زمینه مناسبی برای اشتغال متخصصان ایجاد کند و در این راستا، پروژه تولید بذرهای هیبرید، توسعه تحقیقات بر روی لیموترش و گیاهان دارویی سه برنامه اصلی واحد رودان در حوزه کشاورزی است.
ورود به تحقیق درباره آفات و بیماریهای لیموترش
وی در پاسخ به این پرسش که دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان در حل مسائل کشاورزی چه اقداماتی انجام داده و یا در دست انجام دارد؟ به آنا گفت: اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی تحقیقات زیادی درباره آفات و بیماریهای لیموترش انجام دادهاند و برای همین موضوع دو هکتار زمین در نظر گرفتهایم و در کنار آن راهاندازی آزمایشگاه آب و خاک و احداث یک گلخانه آموزشی از دیگر اقدامات این واحد دانشگاهی بوده است.
عضو هیئت علمی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان اظهار کرد: به کمک متخصصان شرکت دانشبنیان نگین بذر دانش در نیمه راه تولید بذرهای هیبرید از رقمهای گوجهفرنگی، فلفل، بادمجان، هندوانه و ملون ویژه آب و هوای استان هرمزگان هستیم و امیدواریم در سالهای آتی شاهد تجاریسازی این ارقام باشیم.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان دارای گرایشهای مختلف کشاورزی در مقاطع کاردانی و کارشناسی با حدود 100 دانشجو و سه عضو هیئت علمی تماموقت است و آزمایشگاه تحقیقات آب و خاک، گلخانه تحقیقاتی، مزرعه لیموترش و مزرعه تولید بذرهای هیبرید از دیگر داشتههای این واحد دانشگاهی است و تاکنون بالغ بر 400 نفر در این رشته از این واحد دانشگاهی فارغالتحصیل شدهاند.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/