دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1399 - 12:00
هفته پژوهش در ایام کرونا/ 33 در گفتگو با آنا مطرح شد؛

راه‌اندازی 2 مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام/ سراهای نوآوری به شبکه‌های ارتباطی و حمل‌ونقل رسید

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره)شهرری از اقدام این دانشگاه برای راه‌اندازی 2 مرکز تحقیقاتی جدید و ایجاد سرای نوآوری با عنوان «شبکه‌های ارتباطی و حمل‌ونقل و صنایع وابسته» خبر داد.
کد خبر : 548104
1607429807-img-20200723-1135410 - Copy.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ پژوهش هدفمند و خستگی‌ناپذیر بستر گسترش مرزهای علم و دانش، بروز خلاقیت‌ها، فعال‌سازی ایده‌ها و رفع محدودیت‌هاست؛ بنابراین در هفته پژوهش از تلاش محققان و پژوهشگران که در راستای دستیابی به اهداف والای نظام جمهوری اسلامی در تلاش هستند قدردانی و تجلیل می‌شود.


هفته پژوهش و فناوری سال 1399 با شعار «پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید» آغاز شده است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) یکی از واحدهای دانشگاهی موفق در امر پژوهش بوده و سال‌های اخیر اقدامات علمی خوبی در این زمینه انجام داده است.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و با آغاز هفته پژوهش با رامین محمدعلی طهرانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری گفتگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.


آنا: با توجه به شرایط خاص بیماری کرونا، برگزاری مراسم هفته پژوهش سال 99 در واحد یادگار امام به چه صورت است؟


محمدعلی طهرانی: شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا علاوه بر محدودیت‌ها، فرصت‌های جدیدی را نیز برای تغییر الگوی فعالیت‌ها و ارائه خدمات ایجاد کرده است. بخش اصلی مراسم گرامیداشت هفته پژوهش 99 در فضای مجازی برگزار خواهد شد تا اعضای هیئت علمی و سایر شرکت‌کنندگان در نهایت امنیت و سلامت بتوانند در این مراسم به‌صورت مجازی حضور داشته باشند.


ایجاد محتوای لازم بخشی از مراسم و قدردانی از پژوهشگران برتر به‌صورت حضوری با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود و مراسم به‌صورت برخط برای شرکت‌کنندگان پخش خواهد شد. برپایی نمایشگاه مجازی دستاوردها و فن‌بازار در دستور کار این حوزه است. برگزاری وبینارها، سخنرانی‌ها و کارگاه‌های کاربردی متنوعی نیز برنامه‌ریزی شده‌اند که پس از اخذ مجوز استان متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهند شد.


آنا: درباره مهم‌ترین ملاک‌های انتخاب پژوهشگر برتر توضیح دهید.


محمدعلی طهرانی: انتخاب پژوهشگران برتر مطابق بخشنامه شماره 43220 مورخ پنجم آذر 99 انجام شده است. طبق بخشنامه از هر گروه عمده آموزشی(علوم انسانی و هنر، فنی و مهندسی، معماری، کشاورزی و علوم پایه) باید یک نفر به‌عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شود. در این راستا به‌منظور تشویق پژوهشگران این واحد دانشگاهی، پیشنهاد انتخاب سه پژوهشگر از هر دانشکده به استان داده شده است که در صورت تأیید در مراسم روز پژوهش از آنان قدردانی می‌شود.


شاخص‌های انتخاب پژوهشگران برتر مطابق بخشنامه فرهیختگان از طرف سازمان مرکزی اعلام شده که پس از کیفی‌سازی شاخص‌ها در این واحد دانشگاهی  به همراه پرسشنامه‌های پژوهشگران برتر به‌صورت مجازی در اختیار استادان  قرار گرفته و پس از جمع‌آوری مجازی فرم‌های متقاضیان، بررسی دقیق جزئیات و مستندات ارائه‌شده توسط کارشناسان و سپس مدیران حوزه صورت گرفت و پژوهشگران برتر مشخص شده‌اند و اسامی و امتیازات آنان برای تأیید به استان ارسال شده است.


آنا: چند مورد از مهم‌ترین فعالیت‌های حوزه پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری را از آذر 98 تا آذر 99 نام ببرید.


محمدعلی طهرانی: در یک سال گذشته با وجود محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا، فعالیت‌ها و اقدامات مؤثری در حوزه پژوهش صورت گرفته ازجمله راه‌اندازی دفتر خدمات فناوری و کسب‌وکار(کلینیک صنعت) دانشگاه در شهرک صنعتی شمس‌آباد بوده که در این مدت کوتاه، ارتباط مؤثری با شرکت‌ها و واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک برقرار شده است.


بازدید تخصصی اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر از این شهرک منجر به ایجاد یک هسته فناور در این واحد دانشگاهی شده و زمینه همکاری استادان دیگر گروه‌های آموزشی مانند گروه کشاورزی و شیمی در این شهرک فراهم است.


انعقاد قرارداد جدید بازسازی یک رام قطار توسط واحد یادگار امام(ره)


قراردادهایی مانند فعال‌سازی واحدهای غیرفعال با همکاری سپاه سیدالشهدا(طرح صنعت‌یار)، دو طرح راه‌اندازی ساختمان طب‌کار(کلینیک سلامت و روانشناسی صنعتی) و طرح کترینگ و چند طرح مشترک پیشنهادی در حال بررسی و ... ازجمله دستاوردهای این کلینیک در شهرک صنعتی شمس‌آباد در این مدت کوتاه بوده است.


انعقاد قرارداد جدید بازسازی یک رام قطار با شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا، انعقاد قراردادهای برون دانشگاهی مختلف (ازجمله مزرعه تحقیقاتی واوان برای ارزیابی کشت پنبه، قرارداد پارک ژوراسیک، قراردادهای دفتر ارتباط با صنعت و ...)، انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف و تولید سه محصول ضدعفونی‌کننده(محلول ضدعفونی‌کننده دست، سطوح و ژل ضدعفونی‌کننده) ازجمله دستاوردهای حوزه پژوهش این واحد دانشگاهی در یک سال اخیر است.


راه‌اندازی خط تولید ماسک تنفسی با پارچه پنج لایه، تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها، اقدام برای راه‌اندازی دو مرکز تحقیقات جدید(مرکز تحقیقات نیرو و انرژی و مرکز تحقیقات شیمی و فناوری‌های نوین)، اقدام برای راه‌اندازی دو آزمایشگاه همکار استاندارد (محیط‌زیست و آب‌وخاک) و ... از دیگر فعالیت‌ها و دستاوردهای حوزه پژوهش واحد دانشگاهی یادگار امام در یک سال گذشته است.


آنا: جهت‌گیری فعالیت‌های پژوهشی واحد یادگار چگونه بوده است؟


محمدعلی طهرانی: با توجه به فعالیت‌های حوزه پژوهش و فناوری واحد دانشگاهی یادگار امام شهرری، واضح است که جهت‌گیری این فعالیت‌ها در سال اخیر با هدف تحقق دانشگاه حل مسئله، حل مشکلات صنعت و جامعه و درآمدزایی برای دانشگاه انجام شده و با وجود زمان کوتاه و شرایط موجود اقدامات مؤثری صورت گرفته است.


امیدواریم در آینده با همکاری بیشتر اعضای هیئت علمی و ورود آنان به این عرصه، درآمد غیرشهریه‌ای این واحد دانشگاهی بیش‌ازپیش افزایش‌ یافته و علاوه بر استادان فعال در این زمینه، مجموعه این واحد دانشگاهی نیز از این امر منتفع شوند.


آنا: برای تشویق دانشجویان به تدوین مقالات علمی چه پیشنهادی دارید؟


محمدعلی طهرانی: نظر به تغییر سیاست‌های سازمان مرکزی در تولیدات علمی و دستاوردهای ناشی از رساله‌های دکتری و تشویقی مقالات و تغییر سیاست این واحد دانشگاهی در یک سال گذشته در سنجش کیفی مقالات به‌منظور تشویقی مقالات و دفاع دکتری، لازم است دانشجویان بیش‌ازپیش برای تولیدات علمی باکیفیت حرکت کنند.


در این راستا، ضروری است که دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دوره‌های مقاله‌نویسی و ارزشیابی مجلات که توسط دانشگاه برگزار می‌شود، شرکت کرده و استادان راهنما و استادان درس روش تحقیق در ایجاد انگیزه فعالیت پژوهشی باکیفیت در دانشجویان بیش‌ازپیش تلاش کنند.


آنا: چه بسترهایی باید برای دانشجویان به‌ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی فراهم شود؟


محمدعلی طهرانی: اکنون فعالیت‌های تحقیقاتی دانشجویان با تکیه بر انگیزه و تلاش آنان، توانمندی و راهنمایی‌های استادان، وجود امکانات زیرساختی موجود در این واحد دانشگاهی ازجمله آزمایشگاه‌های تحقیقاتی مجهز موجود، دسترسی به پایگاه‌های نشریات معتبر ملی و بین‌المللی در دانشگاه، دسترسی به منابع کتابخانه‌ای و دسترسی به کامپیوترهای پرسرعت در دانشگاه صورت می‌پذیرد. این امکانات بستر مناسب را برای انجام فعالیت‌ها آماده کرده‌ایم و هر پژوهشگر متناسب با نیاز و پشتکار خود می‌تواند از این امکانات بهره‌مند شود.


آنا: با توجه به انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری به‌عنوان قطب برنامه علمی شبکه‌های ارتباطی و حمل‌ونقل و دانشگاه حل مسئله، چگونه می‌توان پروژه‌های تحقیقاتی و تحصیلات تکمیلی را در این راستا تعریف کرد.


محمدعلی طهرانی: در سامانه پژوهشیار، برای پایش آزاد، موضوع تحقیقات هدفمندی که دانشجویان می‌توانند در آن فعالیت کنند، متناسب با برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد مشخص شده است. موضوعات مرتبط با شبکه‌های ارتباطی و حمل‌ونقل، جزء اولویت‌های تحقیقاتی این واحد دانشگاهی به شمار می‌رود و در زمینه‌های مختلف مورد حمایت قرار خواهند گرفت.


ازجمله اقدامات اخیر این واحد دانشگاهی در راستای تشویق دانشجویان، انعقاد تفاهم‌نامه با شرکت کنترل ترافیک تهران و ارسال عنوان موضوعات پایان‌نامه و رساله‌های تعریف‌شده مرتبط با موضوع حمل‌ونقل هوشمند به بخش ITS این شرکت به‌منظور اخذ حمایت مالی برای دانشجویان است.


آنا: چه فعالیت‌های پژوهشی شاخصی در راستای قطب برنامه علمی و تبدیل به دانشگاه حل مسئله در واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری صورت گرفته است؟


محمدعلی طهرانی: قرارداد بازسازی یک واگن قطار که در سال 1398 با موفقیت به پایان رسید و در پی آن قرارداد بازسازی یک رام قطار با شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا منعقد شده و این قرارداد مهم‌ترین اقدامات نه‌تنها در این واحد دانشگاهی؛ بلکه در واحدهای دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان تهران محسوب می‌شود. این قراردادها توسط تیم تخصصی با سرپرستی رئیس این واحد دانشگاهی هدایت و انجام می‌شوند.


آنا: بودجه پژوهشی دانشگاه باید در چه راستایی هزینه شود؟


محمدعلی طهرانی: فعالیت‌هایی که در راستای حل مسئله و مشکلات صنعت و جامعه انجام می‌گیرد و نتایج آن در خودکفایی و پیشرفت کشورمان مؤثر بوده محور و اولویت همه فعالیت‌های حوزه پژوهش و فناوری این واحد دانشگاهی است.


تجهیز و توسعه آزمایشگاه‌های آموزشی و تحقیقاتی، عملیاتی کردن آیین‌نامه حمایت از فعالیت فناورانه اعضای هیئت علمی، راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی جدید، تسهیل مدل‌های مشارکتی و همکاری اعضای هیئت علمی، حمایت و توسعه هسته‌ها و واحدهای فناور مرکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به 10 مدل مشارکتی ممکن، مدنظر این واحد دانشگاهی است.


آنا: از اهداف و برنامه‌های آتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) بگویید.


محمدعلی طهرانی: فعالیت‌در راستای حل مشکلات جامعه و صنعت در اولویت برنامه‌های این واحد دانشگاهی است. در این مسیر تلاش می‌شود با اقدامات مؤثر در زمینه شناسایی مشکلات جامعه و صنایع، ایجاد انگیزه برای ورود هرچه بیشتر اعضای هیئت علمی توانمند به عرصه پژوهش با اجرای برنامه‌های حمایتی و اجرای مدل‌های همکاری تعریف‌شده، گام مؤثری در راستای خودکفایی و پیشرفت کشورمان برداریم.


درآمدزایی مؤثر از تحقیقات و وابستگی نداشتن به درآمدهای شهریه‌ای در دانشگاه را نیز در برنامه بلندمدت خود داریم که ازجمله این برنامه‌ها ایجاد سرای نوآوری با عنوان «شبکه‌های ارتباطی و حمل‌ونقل و صنایع وابسته» است.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب