دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام رفیعی راد در گفتگو با آنا:

به دنبال ریشه‌کن کردن فساد و سالم‌سازی اقتصاد کشور هستیم/ ایجاد شبکه مبلغان برای مبارزه با مفاسد اقتصادی

مسئول معاونت طلاب و روحانیت قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: هدف اصلی قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی، ریشه کن کردن فساد و سالم سازی اقتصاد کشور است.
کد خبر : 547102
IMG_20201209_134857_939.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، معاونت طلاب و روحانیت قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی با هدف گفتمان‌سازی و حضور نظامند طلاب و روحانیت در عرصه مطالبه‌گری و مبارزه با فساد ایجاد شد.


قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی مأموریت خود را پیشگیری از فساد و افشا و اصلاح رویه‌های فسادساز تعریف کرده و تمرکز خود را بر گلوگاه‌های فساد قرار داده است و این مهم بدون همکاری و همراهی همه اقشار مردم و تشکل‌های مردمی و اجتماعی محقق نخواهد شد.


رهبر معظم انقلاب در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی در جایی فرمودند: «مبارزه با فساد یکی از پایه‌های اصلی حکومت و نظام اسلامی است.این روش امیرالمومنین است.»


ایشان همچنین در جای دیگری فرمودند: «نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است تا عدالت اجتماعی را تحقق عینی بخشد و از این جهت مشروعیت نظام در گرو مبارزه با مفاسد اقتصادی و تبعیض است. در اسلام اگر چنانچه شاخص عدالت وجود نداشت حقانیت و مشروعیت زیر سوال است. مبارزه با فساد وظیفه هر سه قوه و مردم است. و برپا داشتن عدالت اجتماعی و اقتصادی از اصول اصلی نظام اسلامی است.»


برای تحقق این تدبیر رهبر معظم انقلاب جوانان انقلابی با تأسیس قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی به دنبال تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب هستند. اینکه مردم فساد را بشناسند و کسانی این مهم را برعهده بگیرند و با آموزش‌ شناخت فساد و راه‌های مقابله با آن را بدانند و به نمایندگی از مردم در قالب امر به معروف و نهی از منکر این کار را به انجام برسانند.


در این خصوص با حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی رفیعی راد مسئول معاونت طلاب و روحانیت قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی به گفتگو پرداختیم.


مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.


آنا: اقداماتی که توسط معاونت طلاب و روحانیت قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی در راستای گفتمان سازی و مبارزه بامفاسد  اقتصادی انجام شده را توضيح بفرمائید؟


حجت‌الاسلام رفیعی راد: قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی این مسئله را دنبال می‌کند و ما در معاونت طلاب و روحانیون قرارگاه، در قالب دبیرخانه طلاب و روحانیون فعالیت می‌کنیم به دنبال ایجاد شبکه مبلغان این موضوع هستیم تا بتوانند بر اساس آموزه‌های دینی این گفتمان را محقق کنند.


بنده اعتقاد دارم یکی از راه‌های اساسی حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی، حفظ ثمره خون شهدای معظم انقلاب، مبارزه با فساد است، صد البته یک نکته اهمیت دارد اینکه اگر ما نتوانیم راه صحیح مبارزه با فساد را به گفتمان تبدیل کنیم عناصر ضد انقلاب و معاند با سوءاستفاده از این نقطه ضعف نظام اداری کشور می‌توانند به حیثیت کشور صدمه بزنند.



قرارگاه با اطلاع‌رسانی و دعوت به همکاری از بخش‌های مختلف تصمیم‌سازی آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در کشور به دنبال این است که بتواند به صورت فراگیر به گفتمان تبدیل شود با عمومی سازی نظام مفهومی سلامت اداری و خدمات در کشور و آگاهی عمومی در این خصوص ما می‌توانیم به کمک مردم در جهت سالم سازی نظام خدمات اداری کشور اقدام کنیم سابقه نشان داده است که هر جایی مردم وارد عرصه کارزار شوند نسبت به موضوع توفیقات پیدا می‌کنیم.


آنا: به نظر شما قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی باتوجه به رسالتی که دارد به چه میزان موفق عملکرده است؟


حجت‌الاسلام رفیعی راد: هدف اصلی قرارگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی و ریشه کن کردن فساد و سالم سازی اقتصاد ایران اسلامی است؛ اهداف فرعی قرارگاه، پاسداری و صیانت از مشروعیت و اساس نظام مقدس جمهوری اسلامی، تحقق و اجرایی شدن منویات و فرامین مقام معظم رهبری در زمینه مقابله مبارزه با فساد و تحقق عدالت اجتماعی است، مبارزه با شکل‌گیری مافیای ثروت و قدرت و نهادینه شدن آن و چنگ انداختن بر ساختار اداره و مدیریت کشور و دفاع از حقوق مستضعفان و محرومان و ایجاد امید در اقشار مختلف جامعه است.


 اینها اهداف قرارگاه و شما ببینید که چه توفیقاتی بوده یقیناً قرارگاه در این جهت ابتدا با طرح این موضوع توفیقات اساسی داشته اتفاقات مبارکی که در حوزه سامانه‌ها اتفاق افتاده است. همچنین توجه دادن بخش‌های نظارتی به وظایف ذاتی خودشان اینها همه از عملیات‌های اجرایی قرارگاه در عرصه خدمات که انجام شده است.


اصلی‌ترین هدف ما پرداختن به اصل موضوع و صیانت از نگاه سازنده در مبارزه با فساد است مستحضرید بعد از اعلام بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که در آن شاه بیت اش فعالیت‌های انقلابی را با رویکرد سازنده تغییر داد ما بر اساس معنی گام دوم فعالیت‌های انقلابی و خود هویت انقلابی باز تعریف شده به عبارتی خواسته شده که فعالیت‌های انقلابی فعالیت‌های سازنده باشند یعنی ما اگر براساس گفتمان‌های امنیتی موجود بخواهیم اظهارنظر کنیم یعنی رویکردهای ایجابی داشته باشیم ما به دنبال تسویه بخش‌های موجود هستیم.


اصلاح رفتارهای موجود، اصلاح رویه‌های موجود، اصلاح نظام اندیشه‌های موجود، اصلاح سیستم‌های موجود و اصلاح مدیر گزینی یا گزینش های مدیریتی در کشور هستیم اگر نظام‌ها و سامانه‌ها اصلاح شوند یقیناً ما با سلامت قابل توجهی از حوزه خدمات در کشور مواجه خواهیم شد اما به شما عرض می‌کنم که ریشه همه مسائل را باید در حوزه فرهنگی دنبال کرد.


وقتی باورمان مبارزه با فساد باشد و اراده در این خصوص شکل بگیرد حرکت جمعی به وجود می‌آید و ما به سمت سلامت حرکت می‌کنیم مسئله فساد، مسئله خاصی است مسئله‌ای که مسائلی غیر مرتبط در این حوزه اثر مستقیم دارند و به عبارتی مثلاً حوزه انتخابیه، نحوه انتخابات و روش جاری انتخابات در شهرستان‌ها خصوصاً مرزی بر موضوع فساد اثر می‌گذارد.


آنا: در زمان مدیریت حضرت‌عالی بر مجموعه چه اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است؟


حجت‌الاسلام رفیعی راد: قرارگاه در حوزه دبیرخانه طلاب و روحانیون در نظر دارد با ایجاد شبکه مبلغان مبارزه با فساد، نسبت به آگاه‌سازی مردم و جهت‌دهی مطالبه‌گری صحیح در جهت اصلاح ساختار اقدام کند.


با تفاهم‌نامه هایی که با بخش‌های مختلف تبلیغی و فرهنگی تدوین می‌شود این امر محقق می‌شود ان‌شاالله استفاده از سازمان‌هایی مثل سازمان تبلیغات دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم مرکز رسیدگی به امور مساجد و شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در بخش‌های عقیدتی دستگاه‌های مختلف به عنوان اهداف از پیش تعیین شده پیگیری خواهد شد و به عبارتی دنبال بسترسازی برای فعالیت کسانی که دغدغه این مهم را دارند این کار انجام یافته ما به دنبال از هم پاشیدن شبکه‌های فساد هستیم به دنبال  رسوب  پدید آمده از فعالیت‌های ناسالم شبکه‌های فساد هستیم که در حالت عادی به دنبال ناز و اشاعه خودشان هستند روحانیت به عنوان یک مهم  در نهاد حاکمیت جمهوری اسلامی،  وظیفه ذاتی دارد نسبت به سالم‌سازی و سلامت نظام اداری و خدمات عمومی کشور دغدغه داشته باشد.


روحانیت نمی‌تواند نسبت به مسائل اداره کشور بی‌تفاوت باشد و ما به عنوان دبیرخانه طلاب و روحانیون قرارگاه ملی مبارزه با فساد این دغدغه را دنبال می‌کنیم.


همانطورکه می‌دانيد ۱۹ آذر روز جهانی مبارزه با فساد است اما به نظر بنده ما باید تاریخ صدور فرمان هشت ماده‌ای رهبر معظم انقلاب درباره مقابله با مفاسد را  روز مبارزه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام کنیم.


انتهای پیام/4133 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب