دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1399 - 22:32
قالیباف:

مجلس یازدهم باید تا پایان این دوره به یک رصدخانه تبدیل شود/ مردم حق دارند هر لحظه در جریان اقداماتی نمایندگان قرار گیرند

رئیس مجلس در جلسه رونمایی از ۹ سامانه مجلس، تاکید کرد: مجلس یازدهم باید تا پایان این دوره از فعالیت خود به یک رصدخانه تبدیل شود
کد خبر : 546970
1399031113504620120515874.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نشست رونمایی از ۹ سامانه مجلس که در راستای تحقق ۴ رویکرد مجلس شامل مردمی سازی، هوشمندسازی، کارآمدسازی و شفاف‌سازی ایجاد شده‌اند، با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست، محمدحسین حسین زاده بحرینی رئیس کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و جمعی از معاونان و طراحان این سامانه‌ها برگزار شد.


۹ سامانه‌ای که از آن‌ها رونمایی شد، شامل «سامانه‌ یکپارچه ارتباطات مردمی»، «شفافیت عملکرد مجلس و نمایندگان»، «نظارت میدانی مجلس شورای اسلامی»، «مکاتبات حوزه‌های انتخابیه»، «مجامع»، «هیئت‌ها و شوراها»، «نطق میان دستور»، «سلامت کارکنان و نمایندگان»، «مکاتبات شهرستان‌ها» می‌شود، ضمن اینکه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی از «سامانه رصد مردمی این کمیسیون و نرم‌افزار امنیت غذایی» و کمیسیون آیین‌نامه داخلی از «پارلمان مجازی ایران و دفاتر مجازی نمایندگان و مجلس یاران» رونمایی کردند.


قالیباف با بیان اینکه رونمایی از این سامانه‌ها در هفته مجلس نقطه آغازی بر تحقق ۴ رویکرد مجلس اعم از مردمی سازی، هوشمندسازی، کارآمد سازی و شفاف‌سازی است، گفت: یک باور درونی دارم که دشمن شماره یک ملت ایران آمریکاست، کما اینکه رهبر معظم انقلاب در یکی از مناسبت‌ها تحلیل مفصلی در این زمینه داشتند و در پاسخ به این سؤال که برای مقابله با این دشمن چه باید کرد، تأکید فرمودند کار کنید و کار کنید و کار البته هم‌اکنون بوروکراسی موجود در کشور، دشمن داخلی است که به دشمن بزرگ یعنی آمریکا برای نیل به اهدافش کمک می‌کند.


وی با تأکید بر اینکه ۴ رویکرد مجلس برای ایجاد تحول در نظام قانون‌گذاری و نظارت که از آن به‌عنوان نتیجه سال‌ها تجربه خود و نخبگان یاد می‌کند، افزود: این ۴ رویکرد به هم تنیده بوده و همچون یک شبکه هستند، ضمن اینکه تحقق عدالت اجتماعی، قضایی و صرفه‌جویی و مبانی انقلاب که اساس آن مردم هستند به این مهم گره‌خورده است. همچنین مهم‌ترین رسالت افرادی که دل در گرو انقلاب، اسلام، شهدا و ایران دارند، اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه است.


قالیباف خاطرنشان کرد: بوروکراسی به حدی سرکش شده است که هیچ‌کس صاحب آن نیست ولی همه‌چیز را اداره می‌کند که برای ایجاد تحول در بخش‌های مختلف لازم است بر آن مسلط شویم تا در پی آن بتوانیم دشمن اصلی یعنی آمریکا را از پای درآوریم.


رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: بنده در جلسه شب گذشته نیز به این نکته اشاره کردم که از اول امسال تا ۲۷ مهرماه در مورد نهاده‌ها حدود ۴.۲ میلیارد دلار هزینه شده است و قیمت مرغ از کیلویی ۹ هزار تومان به ۲۹ هزار تومان رسیده است که ناشی از بوروکراسی بوده که فساد و بی‌عدالتی را به همراه دارد.


وی با اشاره به تجربه موفق خود در امور اجرایی در زمان فعالیتش در شهرداری یادآور شد: در زمانی که در شهرداری فعالیت می‌کردم، کشور از بین ۱۵۰ کشور دنیا رتبه ۱۳۵ را داشت که ما از طریق هوشمندسازی و شفاف‌سازی در تهران حدود ۲ سال به‌گونه‌ای فعالیت کردیم که تهران در دنیا به رتبه ۲۶ و کشور به رتبه ۹۴ رسید که این مهم در کتاب سازمان ملل و وزارت اقتصاد و دارایی به ثبت رسیده است.


قالیباف تأکید کرد: روش‌ها برای مبارزه با فساد اشتباه است و برای برون رفت از این معضل لازم است از طریق شفاف‌سازی، پیشگیری کنیم و این رسالت مهمی بر دوش مجلس است، چرا که قوه قضائیه با مفسد مبارزه می‌کند، اما اساس مبارزه با فساد در مجلس است که می‌توان از طریق قانون‌گذاری و نظارت صحیح این امر را محقق کرد. همچنین به این نکته توجه شود که عدم نظارت صحیح باعث بروز فساد در جامعه می‌شود، کما اینکه فرار مالیاتی یکی از مصادیق آن است.


رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از ایجاد ۹ سامانه در مجلس در جهت ایجاد تحول در نهاد قانون‌گذاری کشور خاطرنشان کرد: این روند باید تداوم یابد و نقایص آن برطرف شود تا در پی اجرای آن بتوان تغییراتی را در بخش‌های مختلف ایجاد کرد، ضمن اینکه ما در آغاز کار هستیم و هرچند ایجاد این سامانه‌ها حاصل تلاش تعدادی از نمایندگان، متخصصان و نخبگان است، اما همچنان نیازمند تلاش بیشتری در این زمینه هستیم تا به یک پلتفرم تبدیل شوند و بتوان کار اثرگذارتری انجام داد که تحقق این امر نیز به زمان و تجهیزات بیشتری نیاز دارد.


وی بیان کرد: آرزو دارم در مجلس رصدخانه‌ای داشته باشیم تا هر نماینده‌ای هر روز بدون نیاز به اخذ گزارش از افراد، در جریان پروژه‌ها، نحوه هزینه‌کرد بودجه‌ها و داده‌ها در این زمینه به‌صورت تحلیل‌شده و دسته‌بندی‌شده قرار گیرد و این اتفاق دور از دسترس نیست، چرا که می‌توان تقویت بُعد نظارتی مجلس را در قانون برنامه هفتم توسعه لحاظ کرد و از این طریق اسب چموش بوروکراسی را مهار و مدیریت صحیحی در کشور اعمال کرد.


قالیباف با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت مردم در حوزه تقنین و نظارت یادآور شد: مردم که به نمایندگان خود رأی داده‌اند، این حق را دارند که در هر مکان، زمان و شرایطی در جریان اقداماتی که نمایندگان انجام می‌دهند، قرار گیرند و این سامانه‌ها بستر این مهم را محقق کرده است.


رئیس مجلس شورای اسلامی از طراحان این سامانه‌ها خواست تا در جهت یکپارچه‌سازی و تحقق ۴ رویکرد اصلی مجلس به‌گونه‌ای مدیریت کنند که از همین آغاز کار در جهت نیل به اهداف در مسیر اصلی خود جریان پیدا کند، ضمن اینکه تأکید کرد معماری این بحث و تأمین زیرساخت‌ها و امنیت شبکه‌ها از امنیت بسزایی برخوردار است.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب