دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پس از واگذاری ساخت سریال حضرت موسی به ابراهیم حاتمی‌کیا؛

نامه خانواده‌ فرج الله سلحشور به رییس صداوسیما/ تغییر در فیلم‌نامه سریال حضرت موسی بدون اجازه وارث غیرقانونی است

خانواده مرحوم فرج‌الله سلحشور نسبت به دخل و تصرف در فیلمنامه سریال "حضرت موسی(ع)" واکنش نشان داد.
کد خبر : 546950
1.jpg

به گزارش گروه فرهنگ‌وهنر خبرگزاری آنا، ایوب سلحشور (فرزند ارشد و وصی مرحوم فرج‌الله سلحشور) در نامه‌ای به رییس سازمان صداوسیما، ضمن تشکر و قدردانی بابت اهتمام این سازمان برای تولید سریال حضرت موسی(ع)، نگرانی و اعتراض خود را نسبت به حذف قسمت‌های زیادی از فیلم‌نامه و انجام تغییر گسترده در قالب و محتوای قسمت‌های باقی‌مانده این مجموعه اعلام کرد. 


وصی مرحوم سلحشور در این نامه به استناد «قانون مالکیت فکری و معنوی» به ریاست سازمان صداوسیما متذکر شده که هر تغییر، پژوهش و بازنویسی فیلم‌نامه مرحوم سلحشور بدون اذن و اجازه وراث، غیرقانونی و خلاف شرع است. 


وی اعلام کرد حق پی‌گیری حقوقی بابت دخل و تصرف و تغییر در محتوای فیلم‌نامه را بدون اذن و اجازه، برای صاحبان مالکیت معنوی محفوظ است.


در متن این نامه آمده است: 


قبول کارگردانی سریال حضرت موسی کلیم‌الله(ع) توسط برادر عزیز و ارجمند جناب ابراهیم حاتمی‌کیا و اهتمام مسوولان آن سازمان برای تولید این اثر جهانی، خبر خوشی بود که کام علاقمندان به هنر دینی و انقلابی را شیرین و پس از سال‌ها، بارقه امید در دل مشتاقان به ساخت این اثر قرآنی روشن کرد.


ولی متاسفانه خبر بازنویسی و پژوهش دوباره این اثر و حذف قسمت‌هایی از فیلم‌نامه مرحوم فرج‌الله سلحشور، کام‌مان را تلخ و افکار عمومی را با این سوال مواجه کرد که دلیل حذف ۲۲ قسمت از ۷۲ قسمت این فیلم‌نامه و خلاصه کردن آن در ۵۰ قسمت چیست؟


این چندمین بار است که فیلم‌نامه موسی کلیم‌الله (ع) نوشته مرحوم سلحشور، بدون هیچ اذن و اجازه‌ای مورد بازنویسی و تغییر گسترده قرار می‌گیرد. طوری که آگاهان معتقدند با این تغییر، فیلم‌نامه جدیدی به‌وجود آمده که با فیلم‌نامه قبلی بسیار متفاوت است و اگر مرحوم پدر زنده بود، قطعا اجازه‌ چنین تغییری را نمی‌داد و از مالک اثر نیز همین انتظار می‌رود.


وراث مرحوم سلحشور نیز مانند ایشان، وفق شرع و قانون، مالکیت معنوی این فیلم‌نامه را که در تاریخ ۱۳۹۰/۳/۲۳ به شماره ۲۶۸۱ در دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت رسیده، از آن خود می‌دانند و پیگیری حقوقی بابت هرگونه دخل و تصرف و تغییر در محتوای آن را بدون اذن و اجازه‌ آنان، وظیفه خود می‌دانند.


موسسه تبیان نیز که در فیلمنامه این سریال، طرف قرارداد سازمان صداوسیما است، به نقل از فرزندان مرحوم سلحشور در نامه‌ای از رییس صداوسیما درخواست کرده تا حقوق آن مرحوم درباره فیلم‌نامه حفظ شود.


در نامه‌ مدیر اجرایی موسسه فرهنگی ـ هنری تبیان به رییس صداوسیما آمده است:


«جناب آقای دکتر علی عسکری
ریاست محترم سازمان صداوسیما
با سلام تحیت


احتراما با عنایت به اخبار منتشر شده درباره تولید سریال «موسی کلیم الله(ع)» نوشته مرحوم فرج‌الله سلحشور، فرزندان مرحوم، آقایان ایوب سلحشور و بصیر سلحشور بر اساس مالکیت حقوقی و معنوی خود در این فیلم‌نامه، برخی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های خویش را به خصوص پیرامون نگارش و پژوهش مجدد این فیلم‌نامه به سمع و نظر حضرتعالی رسانده‌اند که به پیوست تقدیم می‌شود.


موسسه فرهنگی ـ هنری تبیان به عنوان میراث ارزشمند آن هنرمند فقید که در این فیلم‌نامه فاخر نیز طرف قرارداد سازمان بوده، با تایید این نگرانی‌ها یقین دارد جنابعالی در حراست از منویات مرحوم سلحشور در آن فیلم‌نامه، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهید کرد.»


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب