دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آذر 1399 - 15:10

کارشناس نزدیک به بایدن، خواستار انتقال منافقین به اریتره شد

«دانیل بناییم» مشاور و نطق‌نویس «جو بایدن» در زمان معاونت ریاست جمهوری و نامزد دولت او برای منصب «کارشناس ارشد حوزه خاورمیانه» خواستار اخراج گروهک تروریستی منافقین از آلبانی و انتقال‌شان به اریتره یا اتیوپی شد.
کد خبر : 546256
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، یک کارشناس حوزه مسائل غرب آسیا در آمریکا و نزدیک به «جو بایدن»، «هیلاری کلینتون» و «جان کری»، در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی، خواستار کاهش حمایت واشنگتن از گروهک تروریستی منافقین و انتقال آن‌ها از آلبانی به اتیوپی یا اریتره شد.


«دانیل بناییم»، کارشناس حوزه منطقه غرب آسیا، سیاست خارجی آمریکا، مدرس نطق‌نویسی در دانشگاه‌های آمریکایی است و سابقه کار به‌عنوان مشاور و نطق‌نویس سخنرانی‌های «جو بایدن» در زمان معاونت ریاست جمهوری او درباره سیاست خارجی را دارد و تا سال 2015 بایدن را در سفرهای خارجی همراهی می‌کرد.


نطق‌نویسی برای «هیلاری کلینتون» در زمان وزارت خارجه او، عضویت در کمیته طراحی سیاست‌گذاری وزارت خارجه آمریکا در قبال تحولات مصر در زمان حضور کلینتون به‌عنوان وزیر خارجه، به همراه عضویت در دفتر «جان کری» در زمان ریاست او بر کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و نطق‌نویسی برای او ازجمله دیگر سوابق بناییم است.


وی همچنین عضو ارشد «شورای روابط خارجی آمریکا» و اندیشکده «مرکز پیشرفت آمریکایی» است.


بناییم که نامزد پُست کارشناس ارشد «خاورمیانه» (منطقه غرب آسیا) در دولت احتمالی آینده بایدن است، در مصاحبه با یک ماهنامه چاپ نیویورک، درباره سیاست خارجی این دولت به‌ویژه مواضع او در قبال ایران و گروهک تروریستی منافقین سخن گفته است.


وی به ماهنامه «جاکوبین» گفت: «ما یکی از موفق‌ترین دوره‌های سیاست خارجی آمریکا را در (دوره) ریاست جمهوری اوباما شاهد بودیم اما ما باید بپذیریم که بازگشت کامل به دوره اوباما ممکن نیست به خاطر اینکه هماهنگ کردن جهان در سال ۲۰۲۱ در قیاس با سال ۲۰۱۶، کاری بسیار سخت خواهد بود.»


بناییم افزود: «تحکیم قدرت جهانی ایالات‌متحده آمریکا با حمایت متحدان بین‌المللی‌مان، یکی از رویکردهای اصلی سیاست خارجی بایدن است. ایستادن در برابر چین با لحاظ کردن همکاری به‌جای تقابل، احیای دموکراسی و حقوق بشر در سطح بین‌المللی، کاهش مشارکت مستقیم در خاورمیانه با تأکید بر حفظ قدرت و رهبری جهانی ایالات‌متحده، کاستن از مخارج نظامی و دفاعی (آمریکا) در خارج از کشور، تمرکز بر اقتصاد داخلی، مالیات و امنیت سایبری، موضوعات کلیدی در سیاست خارجی بایدن خواهد بود.


دانیل بناییم در مصاحبه با ماهنامه جاکوبین، همچنین درباره توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران و گروه ۱+۵ (برجام) و خروج غیرقانونی دولت ترامپ از آن صحبت کرده است.


به گفته او، برجام یکی دیگر از ستون‌های مهم همکاری بایدن با سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان خواهد بود.


به اعتقاد وی، خروج ترامپ از این توافق به اعتماد ایرانی‌ها ضربه‌ای ویرانگر زد و به‌منظور بازگرداندن آن‌ها به میز مذاکره، باید امتیازات جذاب اما غیر راهبردی به ایران داده شود.


مشاور سابق بایدن همچنین تأکید کرد: دادن «امتیازات جذاب اما غیر راهبردی به ایران» باید با حفظ «ساختار تحریم‌ها و (کارزار) فشار حداکثری» صورت گیرد.


وی تصریح کرد: «من و دوستانم بر این اعتقاد هستیم که کاهش حمایت آمریکا از مجاهدین خلق (گروهک تروریستی منافقین) می‌تواند برای تهران اقدامی جذاب باشد. مقام‌های آلبانی در دیدارهای دوجانبه (با آمریکا) نگرانی‌هایشان را درباره فعالیت‌های غیرقانونی این گروه در زمینه قاچاق انسان، مواد مخدر و سلاح ابراز کرده‌اند.»


این کارشناس حوزه سیاست خارجی در آمریکا و چهره نزدیک به شخصیت‌های مطرح حزب دموکرات، افزود: «استقرار مجاهدین خلق (گروهک تروریستی منافقین) در آلبانی و ساحل دریای آدریاتیک در امتداد مرز اروپایی، برای یک مدت طولانی ضروری نیست و انتقال این گروه به اتیوپی یا سواحل دریای سرخ از قبیل اریتره باید موردبررسی قرار گیرد.


این کارشناس آمریکایی همچنین ادعا کرد: «بایدن در قیاس با اوباما، در قبال چین، روسیه و ایران مواضع آشکارتری اتخاذ خواهد کرد.»


به گفته او، «ژاپن بدون ایجاد سر و صدا، درباره رویکرد بایدن در قبال چین نگران است و دارد گزینه‌های انتخابی ابتدایی او (برای دولت بعدی آمریکا) را از نزدیک رصد می‌کند؛ کاری که عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی هم که نگران سیاست بایدن در قبال ایران هستند دارند انجام می‌دهند.»


نطق‌نویس و مشاور سابق بایدن مدعی شد که ترکیه، عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی، برای اتخاذ مواضع نرم بایدن در قبال روسیه و چین تلاش خواهند کرد اما «رئیس‌جمهور منتخب بایدن، باید خطوط قرمزش را به این کشورها اعلام کند.»


وی افزود: «اروپا آن قدرها درباره سیاست‌های ترمیمی بایدن نگرانی ندارد اما ما نباید انتظار داشته باشیم که چالش‌های ایجاد شده بین اروپا و ایالات‌متحده در دولت ترامپ کاملاً برطرف شوند.»


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب