تلاش برای کسب امتیاز آزمایشگاه استاندارد سنجش نمونههای زیستی/ سهم خدمات آزمایشگاهی 25 برابر شد
هیرش گلپیرا در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا به تشریح ظرفیتهای آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان پرداخت و با توجه به اطلاعات مستخرج از SCImago اظهار کرد: براساس این اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج که سال 98 برای نخستینبار در میان 100 دانشگاه برگزیده ایران قرار گرفت، سال 99 با رشد تقریباً دو درصدی خود را در زمره 20 درصد دانشگاههای مورد مطالعه (3 هزار و 897 دانشگاه) یافت.
توانایی برای ایجاد نوآوری و کمک به رونق تولید در استان کردستان
وی افزود: مجموعه آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با توجه به تجهیزات موجود و توانایی استادان رشتههای مرتبط، نهتنها در این راستا بسیار مؤثر بوده است، بلکه توانایی زیادی برای ایجاد نوآوری و کمک به رونق تولید در سطح استان داشته و دارد.
مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج ادامه داد: ازجمله گروههای فعال و مرتبط با این موضوع میتوان گروههای شیمی، زیستشناسی، زراعت، اصلاح نباتات، صنایع غذایی، علوم دامی و دامپزشکی و نیز رشتههای فنیمهندسی شامل عمران، معماری، مکانیک، صنایع و برق و الکترونیک را نام برد.
گلپیرا بیان کرد: هرکدام از این گروههای علمی در ارتباط با رشته تخصصی خود دارای فضاهای آزمایشگاهی و تجهیزات پیشرفتهای برای ایجاد نوآوری و کمک به رونق کشاورزی و دامپروری و ارتباط با صنعت هستند.
فعالیت بیش از 80 باب آزمایشگاه و کارگاه در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان
وی اضافه کرد: در مجموع بیش از 80 باب آزمایشگاه و کارگاه در مساحتی به میزان هفت درصد از کل مساحت مفید دانشگاه آزاد اسلامی کردستان فعال هستند. بیشتر از پنج درصد از تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه هایتِک و در استان منحصربهفرد هستند که ازجمله آنها میتوان تجهیزات پیشرفتهای مانند دستگاه GC-MS و FTIR، دستگاه لایهنشانی و انواع اسپکتروفتومتر UV-Vis را نام برد.
مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج عنوان کرد: از دیگر تجهیزات میتوان انواع میکروسکوپهای نوری، فلورسانس و استریومیکروسکوپ، دستگاههای PCR، ژل داکیومنت و الکتروفورزهای افقی و عمودی، انواع سانتریفیوژ عادی و یخچالدار، انکوباتورهای CO2، تانک ازت، فریزر منهای 70 درجه سانتیگراد، ژرمیناتور، کجلدال، فلم فتومتر، روتاری تحت خلأ، سوکسله اتوماتیک، رفرکتومتر آبه و دستگاه پاساژ بافتی را ذکر کرد.
گلپیرا توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در حال مذاکره و تأمین شرایط لازم برای کسب امتیاز آزمایشگاه استاندارد سنجش نمونههای زیستی و باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی است.
وی یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج تاکنون علاوهبر ارائه خدمات به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و عقد تفاهمنامه با سازمان جهاد کشاورزی و قرارداد با پزشکی قانونی برای تعیین ترکیبات و سنجش مقدار آنها در نمونههای انسانی و گیاهی در سطح استان، امکان سنجش نمونههای مختلف پروژههای تحقیقاتی محققان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از دانشگاههای مختلف کشور را در آزمایشگاه آنالیز دستگاهی فراهم کرده که این امر در قالب عضویت و همکاری با مجموعه آزمایشگاههای «ساها» انجام شده است.
توانایی آنالیز نمونههای خاک و گیاهان زراعی
مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج خاطرنشان کرد: توانایی آنالیز نمونههای خاک و گیاهان زراعی و نیز بررسی تنوع ژنتیکی و مولکولی نمونههای گیاهی، تهیه انواع عصارههای گیاهی، اندازهگیری چربی و روغن، تشخیص بیماریهای دامی، شناسایی باکتری، ویروس و انگل در سطح مولکولی و تهیه مقاطع بافتی به ترتیب در مجموعه آزمایشگاههای کشاورزی و دامپزشکی واحد سنندج وجود دارد.
سنجش اثرات ضدباکتریایی و ضدقارچی مواد شیمیایی و ترکیبات طبیعی گیاهان
گلپیرا به آنا گفت: سنجش اثرات ضدباکتریایی و ضدقارچی مواد شیمیایی و ترکیبات طبیعی گیاهان در آزمایشگاه میکروبیولوژی گروه زیستشناسی امکانپذیر است. سنجش کیفیت و ویژگیهای مختلف انواع نمونههای بتن و دیگر مصالح ساختمانی نیز در آزمایشگاههای بتن و مکانیک دانشکده فنیمهندسی این واحد انجام میشود.
سهم خدمات آزمایشگاهی غیرآموزشی امسال 25 برابر شد
وی افزود: برای مدیریت و برنامهریزی کارآمدتر و اثرگذارتر، نهتنها اطلاعات بهروز در سامانههای ساها و ساتا در دستور کار قرار گرفته است؛ بلکه بانکهای اطلاعات تجهیزات پیشرفته، خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی قابل ارائه و دورههای آموزشی قابل برگزاری نیز تهیه شده است به شکلی که سهم خدمات آزمایشگاهی غیرآموزشی در سال 99 در مقایسه با سال 98 بیش از 25 برابر شد.
عضويت تمام آزمایشگاههای استان در ساها
مدیرکل امور پژوهشی واحد سنندج اظهار کرد: در این راستا و برای تحقق اهداف بلندمدت دانشگاه درباره استفاده کارآمد از فضای آزمایشگاهی و کارگاهی, تمام آزمایشگاههای استان عضو ساها (سامانه آزمایشگاههای همکار آزاد) شدهاند و دو آزمایشگاه محیط زیست و گیاهان دارویی واحد سنندج و فیزیولوژی ورزشی واحد سقز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی شدهاند.
گلپیرا بیان کرد: درخواست عضویت آزمایشگاههای دامپزشکی و کشاورزی واحد سنندج و واحدهای قروه و مریوان نیز در دست بررسی است. آزمایشگاه بتن واحد قروه موفق به اخذ استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ شده است و درخواست عضویت آزمایشگاههای محیط زیست و گیاهان دارویی واحد سنندج و فیزیولوژی ورزشی در ساتا (سامانه آزمایشگاههای تحقیقات آزاد)در حال بررسی است.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/