دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آذر 1399 - 00:08
با برگزیدگان پنجمین جشنواره فناوری نانو/ 7 چراغی‌زاده در گفتگو با آنا تأکید کرد؛

لزوم حرکت محصولات نانو به‌سمت کیفیت و ثروت‌آفرینی/ کتاب «کاربرد نانومواد» چگونه برتر شد؟

برگزیده پنجمین جشنواره فناوری نانو بیان کرد: خروجی‌ها و محصولات فناوری نانو در زمینه‌های مختلف باید به‌سمت کیفی‌شدن پیش رفته تا بتوانند تبدیل به محصول شده و ثروت‌آفرین باشند.
کد خبر : 546123
2 (1).jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ پنجمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری متفاوت در سال 99 به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انجام شد و 10 آذر 99 با اعلام اسامی نفرات برگزیده در مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.


۴۶۸ مقاله، ۲۶ طرح‌‌ پژوهشی، ۵۵ کتاب تألیف و ترجمه، ۹۶ پژوهشگر برتر، ۳۰ پایان‌نامه و رساله، ۴۹ اختراع، ۱۸۲ پیش‌محصول و محصول، ۱۶ واحد فناور و ۴ شرکت دانش‌بنیان از آثار ارسالی به پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی بود.


بر این اساس، محسن چراغی‌زاده از دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در بخش کتاب برتر پنجمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی حائز رتبه برتر شد.




بیشتر بخوانید:


رمزگشایی از او‌ج‌گیری مقالات پراستناد و داغ در جشنواره فناوری نانو


سنتز سبز نانوکاتالیست در حذف آلاینده‌های زیست‌محیطی


اعلام برترین‌های پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی




چراغی‌زاده متولد گتوند در استان خوزستان و تحصیلات خود را در رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی گذرانده است. زمینه فعالیت تحقیقاتی وی رشد، لایه‌نشانی و مطالعه خواص الکترونیک نوری نانوساختارهای نیم‌رسانا برای استفاده به عنوان سلول‌های خورشیدی، مواد فوتوکاتالیست و حسگرهای نوری بوده است.


چراغی‌زاده در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره فعالیت‌های پژوهشی خود گفت: از سال 1392 تاکنون در مرکز تحقیقات مهندسی سطح پیشرفته و نانومواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز فعالیت دارم، از سال 1395 تاکنون نیز با گروه برق واحد اهواز با عنوان مدرس همکاری داشته‌ام، اکنون  در کنار فعالیت‌های ذکر شده به‌عنوان محقق پسادکتری در مرکز تحقیقات مهندسی سطح پیشرفته و نانومواد واحد اهواز در زمینه سلول‌های خورشیدی لایه نازک مشغول کار تحقیقاتی هستم.    


برگزیده پنجمین جشنواره سراسری فناوری نانو در بخش کتاب، درباره کتاب خود و دلایلی که این کتاب در این جشنواره به عنوان کتاب برتر انتخاب شد، بیان کرد: تألیف مورد نظر و مقام کسب شده مرتبط با آن تألیف فصلی از کتاب «کاربرد نانومواد» با عنوان «نانوکامپوزیت‌های نیم‌رسانا/گرافن: سنتز (رشد)، مشخصه‌یابی و کاربرد» است.


وی افزود: این تألیف توسط ناشر بین‌المللی Woodhead Publishing که در پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) نمایه می‌شود، سال 2018 میلادی به انتشار رسیده است. این تألیف در مورد خواص پایه، روش‌های سنتز و رشد، مشخصه‌یابی و کاربردهای یکی از ترکیبات مهم و پرکاربرد کربن به‌نام «گرافن»، هنگامی که با مواد نیم‌رسانا در مقیاس نانو ترکیب می‌شود، تألیف شده است.


استفاده از گرافن در بسیاری از فناوری‌های نسل جدید


محقق و استاد دانشگاه توضیح داد: گرافن در عین حال که بسیار سبک و انعطاف‌پذیر است، خواص فیزیکی و شیمیایی بسیار مناسب و کاربردی از خود نشان می‌دهد؛ بنابراین می‌توان از آن در بسیاری از فناوری‌های نسل جدید استفاده کرد.


برگزیده جشنواره پنجم فناوری نانو افزود: در مورد دلایل برگزیده‌شدن  کتاب «کاربرد نانومواد» فکر می‌کنم باید جامعیت آن در مورد روش‌های تهیه، مشخصه‌یابی و کاربردهای الکترونیک نوری مواد ترکیبی گرافن/نیم رسانا یادآوری کنم، علاوه بر این نگارش آن ساده و روان بوده و می‌تواند راهنمای مناسبی برای پژوهشگرانی باشد که به‌تازگی قصد ورود به این زمینه پژوهشی را دارند.    


چراغی‌زاده درباره ارزیابی خود از پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی که به‌صورت مجازی برگزار شد به خبرنگار آنا گفت: هیئت برگزارکننده تلاش زیادی برای برگزاری مناسب و باکیفیت جشنواره پنجم انجام داد که قابل قدردانی است، فکر می‌کنم برگزاری این جشنواره در فواصل دوساله و در شرایط حاضر فرصت مناسبی برای تعامل و هم‌اندیشی پژوهشگران شاغل در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه‌های مختلف است.


وی با ارائه پیشنهادهایی برای ارتقای جشنواره مطرح کرد: ایده دعوت از سخنرانان خارجی که در جشنواره پنجم عملیاتی شد، از نکات مثبت و بارز بود که امیدوارم در آینده نیز ادامه یابد، فکر می‌کنم معیارهای ارزیابی آثار ارسال شده به جشنواره باید به سمت کیفی شدن پیش برود. در هر حال از ترویج و توسعه فناوری نانو در کشور بیش از یک دهه گذشته و انتظار می‌رود که خروجی‌ها و محصولات فناوری نانو در زمینه‌های مختلف به‌سمت کیفی شدن پیش رفته تا بتوانند تبدیل به محصول شده و ثروت‌آفرین باشند.


چراغی‌زاده از رامین یوسفی عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان که در تألیف این اثر مشارکت و نقش مهمی داشته قدردانی کرد.  


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب