دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

سیری در 5 دوره جشنواره فناوری نانو/ محققان عرصه نانو مقهور کرونا نشدند

پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در حالی برگزار شد که کشور درگیر مبارزه با ویروس منحوس کرونا بود؛ اما با این وجود محققان و پژوهشگران نانویی مقهور کرونا نشدند و حدود هزار اثر در حوزه‌های مورد نظر به جشنواره ارسال شد.
کد خبر : 545930
2 (1).jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- احسان عربی مفرد؛ مسابقات سراسری و جشنواره فناوری نانو از سال 93 به‌منظور شناسایی قابلیت‌های واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاری‌سازی محصولات نانو و هدایت و تشویق پژوهشگران و محققان به سمت فناوری نانو در این دانشگاه برگزار می‌شود.


نخستین دوره مسابقات سراسری و جشنواره فناوری نانو در دانشگاه آزاد اسلامی با حمایت معاونت پژوهشی وقت در دانشگاه آزاد اسلامی 28 و 29 خرداد 93 به میزبانی واحدهای علوم دارویی (قبل از ادغام) و تهران مرکزی در مجتمع پیامبر اکرم(ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی (مکان سابق دانشگاه) برگزار شد.


بعد از ارسال فراخوان در نخستین دوره جشنواره بیش از 750 اثر در محورهای  نانوشیمی، نانوفیزیک، نانوتکنولوژی، نانومواد، نانوپزشکی، نانوالکترو نیک، نانومحاسبات و ... به جشنواره ارسال شد که در نهایت 718 اثر مشمول داوری شد و بعد از داوری آثار از برترین‌ها تجلیل شد.


دومین دوره مسابقات سراسری و جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی روزهای ۱۱ و ۱۲ شهریور 94 به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار شد.



28 واحد دانشگاهی در دومین دوره جشنواره حضور و مشارکت داشتند و حدود 600 اثر به جشنواره ارسال شد که از این آثار 440 مقاله، 24 اختراع، 47 پایان‌نامه، 43 مقاله پژوهشی، 16 کتاب و 20 پرتوتایپ در کمیته علمی جشنواره با حضور 23 صاحب‌نظر بررسی شدند و در پایان از برگزیدگان بعد از داوری آثار تجلیل شد.


سومین جشنواره ملی فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی همراه با نخستین سمپوزیوم بین‌المللی نانوتکنولوژی ۵ و ۶ خرداد ۹۵ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهرری برگزار و همزمان با مراسم اختتامیه از ۳۱ برگزیده این جشنواره تجلیل شد.



در این مراسم از بین هزار اثر ارسالی، برترین مقالات، طرح پژوهشی، کتاب، پایان‌نامه، مجله، اختراع، پیش‌محصول، واحد فناور، شرکت دانش‌بنیان و پژوهشگران برتر معرفی و از صاحبان اثر در این جشنواره قدردانی شد. 


پس از برگزاری سه دوره این جشنواره، هشتم اسفند 97، میزبانی چهارمین دوره جشنواره‌ فناوری نانو را دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌‌آبادکتول که تجربه برگزاری موفق و کیفی نخستین همایش ملی توسعه فناوری‌ نانو را در کارنامه خود داشت بر‌ عهده گرفت و این جشنواره در دوره چهارم با حضور ۶۰ واحد دانشگاهی در محورهای نانوشیمی، نانوفیزیک و نانوفوتونیک، نانوبیوتکنولوژی، نانوالکترونیک، نانوفناوری در علوم سلامت (علوم پزشکی و زیست‌فناوری، علوم دارویی، علوم بهداشتی و محیط زیست، علوم دندان)، نانو‌سیال، نانومواد و سایر کاربردهای نانوفناوری برگزار شد.



تعداد آثار ارسال‌شده به دبیرخانه جشنواره چهارم هزار و ۲۴۶ اثر بود که افزایش ۳۴ درصدی آثار در مقایسه با سومین دوره را نشان می‌داد و ۶۰ واحد دانشگاهی با ارسال آثار علمی در ۱۰ بخش در اعتباربخشی علمی جشنواره مشارکت کردند.


 تعداد ۸۴۴ مقاله علمی، ۴۴ طرح پژوهشی، ۱۱۰ پایان‌نامه و رساله دانشگاهی، ۳۵ عنوان کتاب، ۳۵ ثبت اختراع، ۱۱۷ پیش‌محصول و ۵ مجله علمی ـ پژوهشی در این جشنواره پذیرش و از منتخبان هر بخش تجلیل شد.


پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی اما در شرایط خاص کشور و در ایام کرونا 10 آذر 99 جاری به‌صورت مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و در محورهای نانوشیمی، نانوفیزیک و نانوفوتونیک، نانوبیوتکنولوژی، نانو‌فناوری پزشکی، نانومواد، نانوسیال، نانوفناوری و عمران و سایر کاربرد‌های نانو، برگزار شد و پژوهشگران و صنعتگران آثار خود را در بخش‌های این جشنواره شامل؛ مقاله، طرح پژوهشی،کتاب، پایان‌نامه، مجله، اختراع، پیش‌محصول، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان ارائه کردند.


اختتامیه جشنواره فناوری نانو به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز


۴۶۸ مقاله، ۲۶ طرح‌‌ پژوهشی، ۵۵ کتاب تألیف و ترجمه، ۹۶ پژوهشگر برتر، ۳۰ پایان‌نامه و رساله، ۴۹ اختراع، ۱۸۲  پیش‌محصول و محصول، ۱۶ واحد فناور و ۴ شرکت دانش‌بنیان از آثار ارسالی به پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی بود.


پنجمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری متفاوت در سال ۹۹ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انجام شد و ۱۰ آذر ۹۹ با اعلام اسامی نفرات برگزیده در مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.


نمایشگاه مجازی معرفی محصولات شرکت‌ها و  وبینار‌های تخصصی نانوفناوری و الکترونیک‌، نانوفناوری و علوم پزشکی و نانوفناوری در شیمی و فیزیک با تدریس سه نفر از استادان برجسته دانشگاه هم روزهای هشتم و نهم آذر به‌صورت برخط برگزار شد، این نمایشگاه تا 30 آذر برقرار خواهد بود.



در این نمایشگاه بیش از ۱۸۰ محصول فناورانه در حوزه نانو به‌صورت ۲۴ ساعته در وب‌سایت پنجمین جشنواره در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.



دانشگاه آزاد اسلامی نگاه مثبتی به نوآوری، خلّاقیت و کار نو علمی در صنعت دارند و این موضوع به تیم‌های پژوهشی انگیزه می‌دهد تا هرسال در دنیای علم دنبال نوآوری باشند.



معیارهای انتخاب آثار پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در بخش پژوهشگر برتر (آثار پژوهشگر در حوزه فناوری نانو در پنج سال اخیر شامل کتاب، مقاله، طرح پژوهشی، اختراع و ...) مقاله برتر (تعداد ارجاعات و ضریب تأثیر، تعداد نویسندگان، نویسنده مسئول و ...)، کتاب برتر (تألیف یا ترجمه، تعداد نویسندگان، ناشر، تعداد دفعات چاپ و ...)، اختراع (داخلی یا خارجی، تبدیل به محصول شده، فایلینگ یا تأیید‌شده و ...)، طرح پژوهشی (داخلی یا خارجی، مبلغ طرح، تعداد نفرات و ...)، محصولات دانش‌بنیان (تأییدیه‌ها، تولید اولیه و یا صنعتی، میزان نیاز صنایع، ...) بود.


شرکت‌کنندگان و برگزیدگان جشنواره پنجم با توجه به شرایط و محدودیت‌های خاص کرونایی، سطح کیفی این جشنواره را خوب و باکیفیت ارزیابی و ابراز کردند که بررسی‌ها با معیارهای این جشنواره که منطبق با معیارهای جشنواره فرهیختگان بوده است، انجام شدند و جشنواره از بخش‌های متنوعی مانند سخنرانی علمی مجازی استادان داخل و خارج کشور و کارگاه‌‌ها و نمایشگاه‌های مجازی برخوردار بود.


شرکت‌کنندگان و برگزیدگان پنجمین جشنواره فناوری نانو معتقد هستند که خانواده دانشگاه آزاد اسلامی نگاه مثبتی به نوآوری، خلّاقیت و کار نو علمی در صنعت دارند و این موضوع به تیم‌های پژوهشی انگیزه می‌دهد تا هرسال در دنیای علم دنبال نوآوری باشند.


برگزیدگان با ارائه پیشنهادهایی برای ارتقای جشنواره مطرح کردند که ایده دعوت از سخنرانان خارجی که در جشنواره پنجم عملیاتی شد، از نکات مثبت و بارز بود که امیدواریم در آینده نیز ادامه یابد، معیارهای ارزیابی آثار باید به سمت کیفی‌شدن پیش برود، انتظار می‌رود که خروجی‌ها و محصولات فناوری نانو در زمینه‌های مختلف به‌سمت کیفی شدن پیش رفته تا بتوانند تبدیل به محصول شده و ثروت‌آفرین باشند.



به گزارش آنا، با توجه به شرایط خاص کرونایی در برگزاری پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی این همایش در بالاترین سطح برگزار شد؛ البته در شرایط عادی و غیرکرونایی قطعاً با برگزاری نمایشگاه‌های حضوری و بازدیدهای میدانی، امکان بحث و تبادل نظر درباره مشکلات و معضلات و ارائه راهکارهای اجرایی بین دانشجویان، مخترعان، استادان، صنعتگران و شرکت‌های فعال در این خصوص میسر می‌شد.


هرچند چالش‌هایی مانند بروکراسی بیش از اندازه اداری و طولانی‌شدن فرایند برای اجرای برخی بخشنامه‌ها در واحدهای دانشگاهی موجب سرخوردگی پژوهشگران می‌شود؛ اگر دانشگاه بتواند بستر مناسب را برای فعالیت‌های تحقیقاتی مهیا کند، وضعیت پژوهش در سطح ملی و بین‌المللی ارتقا می‌یابد و در پرتو آن فناوری نانو که یکی از علوم کاربردی بوده پیشرفت خواهد کرد.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب