دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

یک درام خانوادگی دیگر به سریال‌های درحال پخش اضافه شد/ تماشای «بیگانه‌ای با من است» و حسرت فقدان بازیگری بی‌جایگزین

سریال «بیگانه‌ای با من است» آخرین هنرنمایی زنده‎یاد پرویز پورحسینی در قاب تلویزیون است که امشب پخش خود را از شبکه دو سیما آغاز می‌کند.
کد خبر : 545868
سریال+بیگانه_ای+با+من+است.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه  رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا  با  پایان فصل سوم سریال  «از سرنوشت» از امشب (شنبه، پانزدهم آذرماه) سریال «بیگانه‌ای با من است» به تهیه‌کنندگی بهروز مفید  روی آنتن شبکه دو سیما  می‌رود.


این  مجموعه تلویزیونی در دو فصل تولید شده است. فصل اول به کارگردانی احمد امینی در ۳۵ قسمت و فصل دوم آن  به کارگردانی آرش معیریان در ۱۵ قسمت مقابل دوربین رفته است.


 بخش عمده‌ای از داستان «بیگانه‌ای با من است»  به نویسندگی فروغ فروهیده، به اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد باز می‌گردد؛ «نساء» به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، دختری از طبقه پایین اجتماع است که با جعل هویت خود عروس یک خانواده مرفه می‌شود. این جابه‌جایی که با فریب یک خانواده متدین همراه است، عواقبی در پی دارد که دامن‌گیر مسببان آن می‌شود.



کارنامه سینمایی و تلویزیونی منتقدی که کارگردان شد


 احمد امینی کارگردان فصل اول این مجموعه است. او پیش و بیش از آن که به‌عنوان  نویسنده و کارگردان در سینما و تلویزیون  مطرح شود از  منتقدان و روزنامه‌نگاران شناخته‌شده حوزه سینما است. امینی سال‌ها  از منتقدان ثابت مجله فیلم بود و اکنون نیز همکاری با این مجله قدیمی و سایر مطبوعات سینمایی را ادامه می‌دهد.


امینی کار خود را در سینما با  دستیاری اکبر صادقی کارگردان فیلم «دبیرستان» در سال 1365 آغاز کرد و پس از چند بار دستیار کارگردانی در دهه شصت، با فیلم سینمایی «سایه‌های هجوم» در سال 1371 اولین بار کارگردانی در سینما را تجربه کرد.


او با  ساخت فیلم «غریبانه» در سال 1376 با حضور دو  ستاره  آن سال‌های سینمای ایران یعنی ابوالفضل پورعرب و هدیه تهرانی  توانست نام خود را به عنوان کارگردانی که به خوبی ذائقه و  رگ خواب مخاطب را می‌شناسد مطرح کند. امینی در ادامه، دو فیلم «چتری برای دو نفر» (1379) و «این زن حرف نمی‌زند»(1381)  را کارگردانی کرد که هر دو اثر با وجود بهره‌بردن از  بازیگران چهره، آثار متوسطی در سینمای دو دهه اخیر محسوب می‌شوند.


این وضعیت شامل حال «بی‌خداحافظی» آخرین کار سینمایی او نیز می‌شود. در این فیلم که در  سال 1390 تولید و در تابستان سال 1391 اکران شد، رضا صادقی آهنگساز و خواننده پاپ در کنار بازیگرانی همچون محمدرضا فروتن، پگاه آهنگرانی، افشین هاشمی، شقایق فراهانی و کوروش تهامی نقش اول را ایفا می‌کرد. با این وجود، این فیلم نتوانست در گیشه  بیشتر از 420 میلیون تومان  فروش داشته باشد.  


بیگانه ای با من است


کوچ موفق به تلویزیون در دهه هشتاد


امینی در دهه هشتاد به تلویزیون کوچ کرد و دو مجموعه تلویزیونی «اولین شب آرامش» (1384) و «بی‌گناهان» (1387) را ساخت که هردو از آثار پربیننده تلویزیون در آن سال‌ها بودند. به‌ویژه «اولین شب آرامش» که در تابستان سال 1385 روی آنتن شبکه سه سیما رفت و با بازیگرانی همچون مهدی پاکدل، پرویز پورحسینی، یکتا ناصر، شبنم قلی‌خانی و امیر آقایی توانست نطر مثبت مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کند.


 این منتقد سینما به جز این دو مجموعه، سریال‌هایی همچون «تصویر یک رویا»، «باران عشق» و «روز ایپریت» را نیز در کارنامه خود دارد که چندان دیده نشدند. «ماه و پلنگ» نیز آخرین کار تلویزیونی این کارگردان 69 ساله است که چهار سال پیش روی آنتن رفت.


 تصویربرداری فصل اول سریال  «بیگانه‌ای با من است»  از  ابتدای دی ماه سال گذشته  آغاز شد  پس از چند بار توقف کار در مراحل مختلف به خاطر شیوع کرونا و محدودیت‌های ناشی  از آن،کار از اوایل آبان ماه آماده پخش شد. ضمن این که همزمان با کارهای فنی فصل اول، تصویربرداری فصل دوم به کارگردانی آرش معیریان نیز آغاز شد و پس از مدتی آن هم به پایان رسید.


بیگانه ای با من است


علت تغییر کارگردان در فصل دوم


تهیه‌کننده این مجموعه تلویزیونی پیش از این  درباره تغییر کارگردان فصل دوم آن به خبرنگار آنا گفته بود آقای امینی فصل اول سریال را با وجود سختی‌های فراوانی که داشت، بسیار خوب مدیریت کرد و همکاری بسیار خوبی بین ما شکل گرفت.  ایشان ترجیح دادند که قبل از درگیرشدن با فصل دوم، مراحل پساتولید فصل اول را با کیفیت بالا انجام دهند و نیاز به تمرکز بیشتر داشتند. در نتیجه به پیشنهاد ایشان و در صحبت‌هایی که با هم داشتیم، آقای آرش معیریان برای ساخت فصل دوم انتخاب شدند.


بهروز مفید  در ادامه گفت:  از آنجایی که طراحی دوستان و شیوه کارگردانی آقای امینی به گونه‌ای بود که شاهد دو فصل جداگانه از یک داستان واحد بودیم. خوشبختانه کار هم لطمه نخورد. با توجه به آن چیزی که خود من در این مدت دیدم، به نظر می‌رسد که شاهد یک کار یک‌دست و باکیفیت خواهیم بود و خللی در روند داستان و شیوه پرداخت به آن به وجود نیامده است.


اما کارگردان این مجموعه تلویزیونی نیز در گفتگویی،  با اشاره به این که «بیگانه‌ای با من است» روایتی جدید و جذاب  از یک درام خانوادگی است اظهار کرد: با توجه به بازه زمانی وقوع داستان، این سریال می‌تواند مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد. از سوی دیگر، در این مجموعه تلویزیونی چند خرده‌داستان به موازات هم پیش می‌رود و این موضوع بیننده را با خود همراه می‌کند.


بیگانه ای با من است


احمد امینی همچنین وجود لوکیشن‌های متعدد و متنوع شامل محلات مختلف تهران و شهرهای شیراز و بوشهر را یک از سختی‌های تصویربرداری این سریال آن هم در دوران شیوع کرونا عنوان کرد و با این حال تاکید کرد که همین  تنوع جغرافیایی می‌تواند یکی از عناصر جذابیت داستان «بیگانه‌ای با من است» باشد.


 یک سریال جدید در یک ژانر تکراری؛ جای خالی برنامه‌ریزی در تأمین آنتن


به این ترتیب، بینندگان تلویزیون از امشب  شاهد پخش یک ملودرام خانوادگی و اجتماعی خواهند بود. مجموعه‌ای که خود جایگزین  سریال «از سرنوشت» شده است که آن هم بر پایه یک درام اجتماعی شکل گرفته بود. از سوی دیگر، در شبکه دوم سیما نیز سریال «شرم»  به کارگردانی احمد کاوری  نیز در  همین قالب موضوعی درحال پخش است. اما این‌ تنها ملودرام خانوادگی این شب‌های تلویزیونی به کارگردانی احمد کاوری  نیست، چراکه شبکه آی‌فیلم نیز هم در ساعت پایانی شب، بازپخش سریال «وارش» را روی آنتن دارد، مجموعه‌ای که زمستان سال گذشته روی آنتن شبکه سه رفت و با گذشت کمتر از یک سال از آغاز پخش، دوباره روی آنتن رفته است.


بیگانه ای با من است


شاید اگر پخش چندباره  سری‌های قبلی مجموعه «پایتخت» نبود، می‌توانستیم آنتن شبانه تلویزیون  را دربست در اختیار مجموعه‌های ملودرام خانوادگی بدانیم. آثاری که عموماً داستان‌هایی دراماتیک و اشک‌آور دارند و البته مخاطبان همیشگی و خاص خود را نیز داشته‌اند. حتی سریال «خانه امن» نیز که در قالب مجموعه‌های امنیتی و پلیسی طبقه‌بندی می‌شود نیز تا اندازه ای دارای این ویژگی است. در این مجموعه شبانه شبکه اول سیما نیز ماجراهای پیچیده پلیسی و جاسوسی به موازات خرده‌داستان‌های خانوادگی و دراماتیک تعریف می‌شود.


فارغ از خوب  یا بد بودن این موضوع و با تأکید بر این که این‌گونه سریال‌سازی یکی از پربیننده‌ترین قالب‌های ساخت اثر در تلویزیون است، نباید از ضرورت تنوع  ژانر در سریال‌سازی نیز غافل شد؛ آن هم با وجود شبکه‌های نسبتاً پرتعدادی که می‌توانند در پخش شبانه خود، آثار متنوعی را روی آنتن ببرند.


 ترکیب بازیگران و یک حسرت بزرگ!


ترکیب بازیگران «بیگانه‌ای با من است» هم از نکات جالب‌توجهی است که در صورت داشتن یک فیلمنامه جذاب و هدایت خوب کارگردان، می‌تواند نقطه قوت این اثر شود. در این مجموعه تلویزیونی، شبنم قلی‌خانی، پژمان بازغی، پوراندخت مهیمن، مهران رجبی، مهدیه نساج، میلاد میرزایی، زنده یاد پرویز پورحسینی، نگار عابدی، ایوب آقاخانی، سوگل‌طهماسبی، دنیا مدنی، ونوس کانلی، شیوا ابراهیمی، نسرین بابایی، لیلی فرهادپور، فرهاد شهریزی، فریبا ترکاشوند، شهنام شهابی، مهرداد ضیایی، امیریل ارجمند و مهدی فقیه بازی  کرده‌اند.


بیگانه ای با من است


نکته غم‌انگیز این ترکیب متنوع هم به آخرین حضور زنده‌یاد پرویز پورحسینی باز می‌گردد. بازیگر توانمند سینما، تئاتر و تلویزیون که هفتم آذرماه امسال به دلیل ابتلا  به کرونا درگذشت و حسرت بزرگی را بین اهالی هنر و مخاطبان آثار خاطره‌انگیز خود به جا گذاشت.


پرویز پورحسینی که تجربه بازی در بیش از 50 سریال و تله تئاتر را در کارنامه  داشت، در این مجموعه تلویزیونی ششمین همکاری خود با احمد امینی را تجربه کرد. او پیش از این در سریال‌های «تصویر یک رؤیا»، «روز ایپریت»، «باران عشق»، «اولین شب آرامش» و «بی‌گناهان» نیز جلوی دوربین احمد امینی رفته بود. تماشای آخرین هنرنمایی این بازیگر توانمند، خاطره ساز، بی‌حاشیه و متین کشورمان می‌تواند یکی از نکات جالب و درعین‌حال حسرت برانگیز و تأسف‌آور برای مخاطبان سریال «بیگانه‌ای با من است» باشد.


 انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب