تعطیلی بخش اعظمی از جامعه به صلاح نیست/ نمیتوان برای مدت طولانی محدودیتها را ادامه داد
مینو محرز در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص صحت ادعای وزیر کشور مبنی بر اینکه تنها سه درصد از افراد جامعه درگیر ویروس کرونا شدهاند و ۹۷ درصد از جامعه در سلامتی به سر میبرند، گفت: یکی از مشکلات در احصا آمار مبتلایان به ویروس کرونا این است که افراد بدون علامت این بیماری هیچگاه تست نمیشوند و به همین دلیل نمیتوان با قطعیت در خصوص تعداد مبتلایان به ویروس کرونا سخن گفت.
عضو کمیته ملی مقابله با کرونا افزود: استناد نهادهای مختلف در خصوص تعداد مبتلایان به ویروس کرونا تنها محدود به کسانی است که در بیمارستانها بستری شده و یا تست آنها مثبت شده است. امیدواریم در آینده نزدیک و با افزایش تعداد تستهای روزانه از طریق کیت های تشخیص ساخت داخل، آمار واقعیتری از تعداد مبتلایان به دست آوریم.اگر در کشور ما نیز همانند سایر کشورها از بخش اعظم جامعه تست کرونا گرفته شده بود، قطعا آمار اعلامی از سوی وزیر کشور عدد بالاتری را نشان میداد.
محرز در پاسخ به این پرسش که کاهش محدودیتهای کرونایی اعلام شده، آیا در شرایط کنونی به صلاح است؟ تصریح کرد: مردم موظف هستند که با رعایت فاصله اجتماعی از شیوع بیماری کرونا جلوگیری کنند. تعطیلی بخش اعظمی از جامعه به صلاح نیست و نمیتوان برای مدت طولانی محدودیتها را ادامه داد. پیش از اعمال محدودیتهای جدید، به دلیل افزایش تعداد مبتلایان و فوت شدگان، ترس بخشی از جامعه را فرا گرفته بود و آنها را به رعایت بیشتر نکات بیشتر ترغیب کرده بود. از این پس نیز با پایان بخش و یا تمامی محدودیتها، مردم با همکاری خود از شیوع بیماری کووید-۱۹ جلوگیری کنند.
وی در ادامه ابراز کرد: اگر مردم پس از برچیده شدن محدودیتهای کرونایی بار دیگر به سبک زندگی عادی بازگردند و توجهی به پروتکلهای بهداشتی نشان ندهند، قطعا شاهد افزایش بیماری و بازگشت به وضعیت تشدید شیوع بیماری کووید-۱۹ خواهیم بود.
محرز با تأکید بر اعمال جرائم مختلف در قبال کسانی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، خاطرنشان کرد: در اکثر کشورهای جهان کسانی که به کرونا بیتوجهی میکنند، جریمه میشوند. در ایران نیز باید با اعمال جرائم مختلف، با کسانی که توجهی به پروتکلهای بهداشتی ندارند برخورد کرد.
عضو کمیته ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این سؤال که آیا لازم است آمارهای مرتبط با کرونا به صورت کامل و شفاف به اطلاع مردم رسانده شود، افزود: مردم باید در جریان آمار واقعی کرونا قرار بگیرند، ضمن اینکه سازمان جهانی بهداشت به صورت روزشمار آمار کشورهای مختلف را اعلام میکند و مردم میتوانند آمار مربوط به کشور را از آن طریق دریافت کنند.
محرز در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا افرادی که بیماری ایدز (+HIV) دارند، از نظر ابتلا و فوت در وضعیت بدتری نسبت به سایر افراد جامعه قرار دارند؟ یادآور شد: آمار فوتیها در میان این دست از بیماران بسیار کم و نادر است. ضمن اینکه حتی آمار ابتلا به کرونا نیز در میان این دست از بیماران به دلیل اینکه خود این افراد رعایت بیشتری میکنند، نسبت به سایر افراد جامعه پایینتر است. بنابراین میزان ابتلا به کرونا در میان بیماران HIV+ بسیار کم بوده و اگر هم داشتند نوع خفیف بوده است.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/