چالش های سربازی برای جوانان
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، خدمت سربازی یکی از چالش های بزرگ زندگی مردان بوده که همواره با نگرانی های زیادی همراه است. به همین جهت عموما اکثر مشمولان خدمت به دنبال راه هایی برای فرار یا کم کردن طول دوران خدمت خود هستند. گرچه با توجه به قوانین سازمان نظام وظیفه، راهکارهای مختلفی برای اخذ معافیت، کسری خدمت و ... وجود دارد، اما در بسیاری از موارد به دلیل عدم آگاهی افراد از این قوانین، امکان استفاده از آن را از دست میدهند. ضمن آنکه مشکلات متعددی نیز در رابطه با خدمت سربازی برای جوانان وجود دارد و علیرغم تلاش های مسئولین، هنوز امکانات کافی برای سربازان تهیه نشده است. عدم امکانات لازم در دوران خدمت سربازی و در یگان های مختلف نظامی نیز از دیگر موارد نگرانی های مشمولان هنگام اعزام به خدمت است. به طور کلی جوانان پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی، مشمول خدمت سربازی هستند و از آنجایی که این امر در کشور ما اجباری می باشد، باید یا به خدمت بروند و یا در کنکور قبول شده و به ادامه تحصیل بپردازند. از این رو با فشارهای روانی زیادی روبرو خواهند شد.
مدت خدمت سربازی
یکی از دغدغه های رایج میان سربازان، طول دوران خدمت سربازی است. زیرا از نظر اکثر افراد، سربازان دو سال از بهترین زمان عمر خود را که می تواند در زندگی آنها بسیار موثر باشد، از دست میدهند. این مسئله خود باعث کاهش انگیزه میان مشمولان برای اعزام به خدمت سربازی می شود. اما در همین راستا، سازمان نظام وظیفه عمومی طرحی تحت عنوان سرباز ماهر در نظر گرفته است تا از طریق آن، سربازان بتوانند با مهارت آموزی در مشاغل مختلف، ضمن برخورداری از تسهیلات ویژه این طرح، پس از اتمام خدمت نیز به راحتی مشغول به کار شوند. با این وجود هنوز می توان با ارائه راهکارهای موثرتر، انگیزه جوانان برای رفتن به خدمت سربازی را ارتقا داده و موجب ترغیب آنان و کاهش میزان فرار و غیبت از خدمت سربازی شد. همچنین به منظور متناسب سازی مدت خدمت دوره ضرورت کارکنان وظیفه در مناطق مختلف با رویکرد عدالت محور، افزایش انگیزه خدمت در مناطق امنیتی و عملیاتی، تغییراتی در مدت خدمت سربازی توسط سازمان نظام وظیفه و ستاد کل نیروهای مسلح اعمال شده است. طی این تغییرات، مدت زمان خدمت در مناطق بد آب و هوا، امنیتی و درگیر و عملیاتی بر اساس بومی و غیربومی بودن سربازان در محل خدمت، کاهش یافته است. باید به این نکته نیز توجه نمود که امکانات هر پادگان و یگان نظامی با دیگری متفاوت بوده و این مسئله نیز در کاهش رغبت جوانان برای اعزام به خدمت بسیار موثر است. زیرا در اکثر پادگان های استان های بزرگ از جمله تهران و ... امکانات مناسبی در دسترس سربازان قرار دارد. اما در مناطق مرزی و دور افتاده تر، امکانات کمتری در اختیار سربازان بوده و شرایط دشواری را سپری میکنند.
دسترسی به امکانات لازم و یکسان در تمامی پادگانها و یگانهای نظامی و برخورداری از وسایل مورد نیاز سربازان می تواند گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت سربازان و ترغیب بیشتر جوانان برای اعزام به خدمت سربازی باشد.
حقوق سربازان
در بسیاری از کشورها علاوه بر اختیاری بودن خدمت سربازی، یکی از انگیزه های افراد برای ورود به خدمت سربازی و ثبت نام در آن، حقوق بالای سربازان است. اما متاسفانه این مسئله مهم، هنوز در کشور ما به درستی انجام نشده و سربازان از کم بودن میزان حقوق خود گلهمند هستند. گرچه مسئله افزایش حقوق سربازان در صدر کار مسئولین ذیربط و سازمان وظیفه عمومی قرار دارد تا با بهره گیری از بودجه بیشتر بتوانند به این امر جامه عمل بپوشانند. اما بر اساس صحبت های سردار تقی مهری، رئیس سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی، حقوق سربازان حقوق قانونی نبوده و آنان باید ۶۰ تا ۹۰ درصد حقوق کادر را بر اساس درجه نظامی خود دریافت کنند. بر این اساس در تلاش هستیم تا افزایش حقوق سربازان در قانون بودجه سال جدید قرار گیرد.
معافیت پزشکی سربازی؛ مراحل و قوانین
بر اساس قانون سازمان نظام وظیفه عمومی، مشمولین باید از شرایط جسمی و روحی سالمی به منظور انجام خدمت سربازی برخوردار باشند. از این رو قبل از اعزام به خدمت، معاینات لازم برای سربازان انجام می شود. بدین ترتیب افرادی که دارای نقص عضو یا بیماری های خاص و لاعلاج بوده و یا به بیماریهایی که در آیین نامه نظام وظیفه درج گردیده، مبتلا هستند که منجر به عدم توانایی درست جسمی و روانی آنها می شود، می توانند از معافیت پزشکی سربازی بهرهمند گردند. معافیت پزشکی سربازی بر اساس نوع و شدت بیماری و نیز امکان بهبود یا عدم بهبود آن، می تواند شامل معافیت از خدمات رزمی، معافیت موقت و یا معافیت دائم باشد. برای اطلاعات بیشتر درباره مراحل معافیت پزشکی سربازی اینجا کلیک کنید. مشمولینی که دارای نقص عضو یا بیماری هستند باید با تکمیل فرم های مربوطه و تهیه مدارک لازم او سوابق پزشکی خود، آن را به سازمان وظیفه عمومی ارسال کنند. در نهایت با معاینه پزشک معتمد نظام وظیفه و تایید وی، پرونده مشمول به کمیسیون پزشکی ارسال شده و پس از تایید آن، کارت معافیت پزشکی سربازی صادر میشود.
کسری خدمت سربازی یک راه میانبر
طبق آیین نامه خدمت نظام وظیفه، انواع مختلفی از کسری خدمت وجود داشته که مشمولان با داشتن شرایط لازم می توانند از آن بهرهمند شوند. باید متذکر شد که کسری خدمت تنها مختص فارغ التحصیلان، نخبگان و یا فرزندان ایثارگران نبوده و بر اساس شرایط و قوانین، موارد مختلف دیگری را نیز شامل میشود. به طور کلی، دانشجویان و فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و بالاتر و نخبگان می توانند با گرفتن پروژه کسری خدمت، ضمن گذراندن بخشی از دوران خدمت خود در خارج از یگان نظامی، مدت زمان خدمت خود را نیز کاهش دهند. علاوه بر آن، فرزندان ایثارگران طبق قانون نظام وظیفه و با دارا بودن شرایط لازم می توانند از کسری خدمت استفاده کنند. هم چنین کسری خدمت مناطق برای مناطق عملیاتی و بد آب و هوا، کسری خدمت بسیج، کسری خدمت فرزند و کسری خدمت متاهلین نیز برای افراد واجد شرایط وجود دارد که برای اخذ آن می بایست اطلاعات لازم را بدست آورید.
امریه سربازی جایگزین مناسب پادگان
از دیگر راه های آسان تر کردن طول دوران خدمت سربازی، اخذ امریه است. برای این منظور مشمولین می بایست به سازمان های امریه گیر مراجعه کرده و درخواست خود را ارائه دهند و در صورت تایید، دوران خدمت خود را مانند دیگر کارمندان و در ساعات اداری بگذرانند. هر ساله برخی از نهادها و سازمان های دولتی، بخشی از نیروی مورد نیاز خود را از میان مشمولان و تحت عنوان سرباز امریه تامین میکنند. هر سازمان بر مبنای نیروی مورد نیاز خود، شرایط متفاوتی برای جذب داشته و رشته های تحصیلی مختلفی مدنظر خواهد داشت. مشمولین باید با آگاهی از شرایط و زمان ثبت نام سازمان های مذکور، به موقع نسبت به گرفتن امریه سربازی اقدام نمایند.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/