چگونه به مهمانی و دورهمیها در ایام کرونا نه بگوییم؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، «دقیقا یادم میآید بعد از عید بود که خاله، خانواده ما و همینطور دیگر خاله ها، دخترخالهها و پسرخالهها را برای تولدش دعوت کرد و اتفاقا هم همه به خاطر اینکه نتوانسته بودند ایام عید به دیدن هم بروند و در قرنطینه بودند، با خوشحالی قبول کردند و در مهمانی شرکت کردند. آن شب همه عادی بودند، اما احساس کردیم که شوهر خاله قدری سرماخوردگی دارد و البته خاله هم گفت که همسرش به خاطر کار زیاد دچار خستگی و بی خوابی است و اگرنه مشکل دیگری ندارد.
یک هفته از آن مهمانی گذشت که متوجه شدیم مادر هم دچار تب و لرز زیاد شده و البته خودش اذعان میکرد که سرماخورده، اما بعد از کش و قوس زیاد و تست کرونا متوجه شدیم که کرونا گرفته و، چون ماههای اول شیوع کرونا هم بود همه ترسیدیم و شوکه شدیم، اما خانواده خاله هم شنیدیم که دچار سرماخوردگی سخت شدند که البته مطرح نمیکردند که همه دسته جمعی کرونا گرفته اند و بعد از آن مهمانی و پس از گذشت ده روز دیگر خالهها را هم مبتلا کردند. پس از مدتی دختر خاله و شوهرخاله به خاطر وخامت اوضاع راهی بیمارستان شدند و ...»
شرایط اضطراری را جدی بگیریم!
یکی از مواردی که در این ایام شیوع ویروس کرونا ممکن است سلامتی ما، اعضای خانواده و دیگران را تهدید کند حضور در مجامع عمومی و خصوصی از جمله مهمانیهای خانوادگی، جشن و عزا و عروسی است. یک سالی میشود که در زمینه رعایت ارتباطات اجتماعی، فامیلی و خانوادگی از سوی وزارت بهداشت و دیگر مراکز مرتبط مبارزه با بیماری به مردم توصیههای لازم در این زمینه میشود، اما نمیدانم چرا کمتر بدانها توجه میکنیم.
هنوز هم خیلی از ما هستیم که در برابر مهمانی نرفتن، جشن یا عزای دوست و فامیل و آشنا مقاومت نمیکنیم و به راحتی تا یک نفر ما را دعوت میکند آن را قبول میکنیم، البته شاید عدهای هم باشند که بگویند چارهای ندارند چرا که نمیتوانند و خجالت میکشند به دوست و آشناهایشان «نه» بگویند یا زمانی که فامیل و دوستانی قصد آمدن به منزلشان را دارند، نمیتوانند تعارف نزنند و میزبانی شان را قبول نکنند درحالیکه واقعا استرس بیماری یا ناقل بودن از طرف خود یا آنها را دارند.
در صله رحم که از تأکیدات ائمه اطهار (ع) محسوب میشود، هیچ شکی وجود ندارد، اما برای قطع رشته ادامه ویروس کرونا که این روزها هم از بین مردم عادی و هم کادر درمان ما تلفات زیادی میگیرد، میبایست مدتی در کنار ایجاد محدودیتهای تردد خیابانی، بازار گردی و خرید و مسائل دیگر این نکته را نیز در نظر داشته باشیم که مدتی همدیگر را در فضای مجازی ببینیم و درست است که دلتنگ هم میشویم، اما برای حفظ سلامتی خود و همان عزیزانی که دلتنگشان میشویم، بهتر است زنجیره رفت و آمد حضوری را قطع کنیم.
یکی از عللی که مسئولان وزارت بهداشت در ارتباط با تعداد کشتههای موج سوم کرونا و افزایش بیماران بدحال در بیمارستانها اعلام میکنند، دورهمیهای خانوادگی و مهمانیها است.
دکتر حریرچی معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا در دورهمیهای خانوادگی و دوستانه به این ویروس مبتلا شدهاند، نتیجه تحقیقات علمی درباره نحوه ابتلا به کرونا در این دورهمیها را تشریح کرد.
بر اساس این تحقیقات اگر ۶ نفر در یک دورهمی در یک اتاق نسبتاً بزرگ باشند و فاصله را هم رعایت کنند، ولی یک نفر از آنها به ویروس کووید ۱۹ مبتلا باشد بعداز چهار ساعت پنج نفر دیگر هم به کرونا مبتلا میشوند. اگر ماسک زده باشند چهار نفر مبتلا میشوند و تنها یک نفر شانس سلامتی دارد.
دکتر مجید صفارینیا رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی ایران در این باره میگوید: در حال حاضر رفتارهای پیشگیرانه باید به عنوان مسئولیت اجتماعی به عادات فردی در زندگی روزمره تبدیل شوند، سهلانگاری در این رابطه مثل حضور پیدان کردن در دورهمیهای خانوادگی یا برگزار کردن آن و بیتوجهی به اصول بهداشت و درمان یک ضعف در پذیرش مسئولیت اجتماعی است؛ بنابراین نکته اساسی این است که این ایام میبایست اضطراب، ترس و رودربایستی را کنار بگذاریم چرا که از علل اصلی رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی با رفتار خردمندانه و ترویج این اصول در جامعه باید آن را کاهش داد.
حال در این ایام شاید پیش بیاید که دوستان، فامیل و اشنایان برای تازه کردن دیدارهایی ما را دعوت کنند و ما هم اتفاقات خجالت بکشیم تا آن را «نه» بگوییم و پیش خود فکر کنیم که اگر نرویم حتما باعث دلخوری و ناراحتی آنها میشود و شاید عزیزانمان تصور کنند ما وسواسی هستیم یا اینکه نمیخواهیم آنها را ببینیم!
در ابتدای شیوع ویروس مطرح میشد که بهتر است دید و بازدیدهایمان را به شدت محدود و به موارد ضروری ختم کنیم در حالیکه الان با پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهایی که به دلیل قرمز شدن اکثر شهرها فراهم شده میبایست کل رفت و آمدهای فامیلی و جمعهای زیاد را کنسل کنیم، اما اگر کسی ما را به مهمانی یا جشن خاصی دعوت کرد که البته هم برایمان با اهمیت بود چطور برای رفتن «نه» بگوییم:
۱-رودروایسی را کنار بگذاریم
کنار گذاشتن رودروایسی به معنای پروویی وبی ادبی نیست بهتر است برای عزیزی که ما را به جمعی دعوت کرده یا تصمیم به آمدن به منزل ما دارد، توضیح دهیم که شرایط الان به چه صورت است و، چون ما اطلاع از وضعیت دیگران و حتی ناقل بودن خودمان شاید نداشته باشیم بهتر است مدتی از جمعهای حضوری پرهیز کنیم.
۲-فضای مجازی را برای ارتباطات بیشتر پیشنهاد دهیم
بهتر است به دوستان و آشنایانمان بگوییم که در فلان شب و فلان وقت همدیگر را در فضای مجازی ببینیم و صحبت کنیم و البته درباره موارد مختلف توضیح دهیم تا روشنگری برای همه صورت بگیرد.
۳-جملات درستی برای رد دعوت دیگران به کار ببریم
بهترین حالت این است که بدانیم از چه واژگان و ادبیاتی برای نه گفتن استفاده کنیم مثلا در جواب دعوت دوست یا فامیل میتوانیم بگوییم: «از دعوت شما ممنونم، اما میترسم ناقل خاموش باشم و شما را مبتلا کنم». یا «کودکان هم کرونا میگیرند، ترجیح میدهم به خاطر فرزندانمان به مهمانی نیایم».
دیگران جملات شامل: «کرونا روی افراد با بیماری خاص بیشتر اثر میگذارد، برای سلامتی آنها نمیآیم.»، «این ویروس در محیط بسته حتی از طریق هوا هم منتقل میشود، برای سلامت همه افراد نمیتوانم بیایم.»
«برای در خطر نبودن خانوادهها نمیتوانم حضور داشته باشم»، «به دلیل حضور افراد مسن نمیتوانم بیایم.»
۴-اگر مشاغل حساس داریم مراقب ارتباطمان با خانواده باشیم
در صورتی که جزو کادر درمان یا هر شغلی هستیم که ارباب رجوع زیاد داریم و امکان آلودگی مان وجود دارد، بهتر این است که در ارتباط با اعضای خانواده و همینطور دیگر افراد مراقبت لازم را به لحاظ بهداشتی یعنی استفاده از ماسک و دستکش و دیگر موارد مهم داشته باشیم.
منبع: فارس
انتهای پیام/
انتهای پیام/