دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 آذر 1399 - 14:53
در جلسه هیئت عالی جذب مطرح شد؛

اختصاص ۳۱۰ مجوز جذب نخبگان به وزارتخانه‌های علوم و بهداشت/ بررسی تعیین وضعیت ۱۵۲ بورسیه بلاتکلیف

در جلسه هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین وضعیت ۱۵۲ بورسیه بلاتکلیف بررسی شد.
کد خبر : 544397
12455331_184.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در جلسه ۲۵۸ هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین وضعیت ۱۵۲ بورسیه بلاتکلیف بررسی شد.


محمدعلی کی‌نژاد، رئیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه که به‌صورت حضوری و ویدئوکنفرانس در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، با تأکید بر اجرایی شدن احکام صادره دیوان عدالت اداری گفت: مراجع نظارتی و ضابط قضایی باید بر اجرایی شدن این احکام نظارت و رسیدگی داشته باشند.
وی با اشاره به معرفی بورسیه‌های مورد تأیید هیئت عالی جذب به دانشگاه‌ها افزود: طبق قانون دانشگاه بورسیه‌ خود را به دلایل مختلف جذب نکند، به مدت ۵ سال نمی‌تواند در آن رشته اعلام نیاز برای فراخوان کند.


رئیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی  بر اساس مصوبه هیئت عالی جذب، بر لزوم اجرایی شدن بند «ز» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه و بند «پ» ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه برای مشمولان این بندها در مجلس از جمله کارمندان ایثارگر و خانواده معظم شهدا و آزادگان تأکید کرد.


اختصاص ۳۱۰ مجوز جذب نخبگان به وزارتخانه‌های علوم و بهداشت


در ادامه سید صدرالدین صدری نوش آبادی، معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی گفت: طبق این قانون متقاضیان جذب به ترتیب به‌صورت پیمانی، رسمی آزمایشی و رسمی قطعی جذب می‌شوند چرا که فلسفه این روند قانونی به منظور بررسی توانایی علمی و صلاحیت عمومی متقاضی است.


وی از اختصاص ۳۱۰ مجوز جذب نخبگان به وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، آموزش و درمان پزشکی خبر داد و گفت: سهم وزارت علوم از این سهمیه‌های جذب نخبگان ۲۵۰ سهمیه و وزارت بهداشت ۶۰ سهمیه است و البته این سهمیه‌ها بر اساس تقاضای مشترک معاونت علمی و فناوری با وزارتخانه‌های علوم و بهداشت است.


احکام صادره دیوان عدالت اداری برای جذب بورسیه‌ها فصل‌الخطاب است


همچنین محمدرضا رضوان‌طلب، رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم تصریح کرد: احکام صادره دیوان عدالت اداری برای جذب بورسیه‌ها فصل‌الخطاب است و در وزارت علوم، هیچ دانشگاهی اجازه ندارد که حتی برای اجرای این احکام تأخیر داشته باشد. بنابراین اجرای این احکام لازم‌الاجراست.


وی ادامه داد: ۱۵۲ بورسیه بلاتکلیف به این صورت است که یا حکم دیوان عدالت اداری دارند یا جایابی نشدند و یا اینکه جایابی شدند اما دانشگاه ظرفیت ندارد. بر این اساس مقرر شد هر کدام به پنج دانشگاه تعیین شده، معرفی و در یک دانشگاه جذب شوند.


رضوان‌طلب با تأکید بر اینکه سازوکارهای مربوط به جذب تعریف شده و مشخص است، خاطرنشان کرد: پرونده متقاضی جذب ابتدا به هیئت اجرایی برای اعلام نظر ارسال می‌شود بعد از آن اگر نظر هیئت اجرایی مخالف بود متقاضی بر اساس ماده ٢٠ قانون رسیدگی به شکایات هیئت عالی می‌تواند درخواست تجدید نظر کند. اگر مجدداً نظر هیئت اجرایی مخالف بود، می‌تواند درخواست تجدید نظر از هیئت مرکزی کند و درصورت رد شدن هم در آخر می‌تواند از هیئت عالی جذب پیگیری کند که برای هر کدام از این مراحل درخواست تجدید نظر ۲ هفته و در مجموع ۸ هفته فرصت است.


تلاش برای پذیرش فراخوان جذب اعضای هیئت علمی بر اساس آمایش آموزش عالی


همچنین علی خاکی‌صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم در این جلسه در مورد لیست انطباق نیازهای دانشگاه‌ها بر اساس آمایش آموزش عالی گفت: در حال حاضر این لیست بر اساس مأموریت و نیازهای دانشگاه‌ها در حال به‌روزرسانی است و تلاش است که پذیرش فراخوان امسال بر اساس آمایش آموزش عالی انجام و اجرایی شود.


بررسی صلاحیت علمی و عمومی متقاضیان جذب با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب
جواد محمدی، دبیر هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی به بیانیه گام دوم انقلاب اشاره و اظهار کرد: خطاب اصلی این بیانیه به جوانان است و قطعاً اساتید دانشگاه در تربیت جوانان نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری دارند.


وی تصریح کرد: هیئت عالی جذب برای اجرایی شدن هر چه بهتر بیانیه گام دوم انقلاب باید با دقت بیشتری صلاحیت علمی و عمومی متقاضیان جذب را بررسی کند.


در پایان جلسه تعدادی از اعضای هیئت‌های اجرایی جذب و کارگروه صلاحیت عمومی دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی قوچان، صنعتی همدان، پیام نور، جامعه‌المصطفی (ص) العالمیه، علوم و فنون دریایی خرمشهر، دریانوردی و علوم دریایی چابهار، علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، علوم پزشکی بوشهر، علوم پزشکی بیرجند، علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی گناباد، علوم پزشکی زاهدان، علوم پزشکی زنجان، علوم پزشکی شهر کرد، علوم‌پزشکی کردستان و علوم‌پزشکی قم تأیید صلاحیت شدند.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب