دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1399 - 10:27

لیندا گرینفیلد کیست و چه مواضعی نسبت به ایران دارد؟

جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب، خانم لیندا گرینفیلد یک دیپلمات باسابقه طولانی فعالیت در وزارت خارجه را به‌عنوان نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد برگزیده است.
کد خبر : 544004
لندات.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در این گزارش به سوابق کاری لیندا توماس گرینفیلد، که جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب وی را به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد معرفی کرده است، می‌پردازد.


گرینفیلد 68 ساله که یک آفریقایی‌تبار متولد ایالت آریزونای آمریکا است، از دیپلمات‌های باسابقه وزارت خارجه و سفیر سابق این کشور در بسیاری از کشورهای آفریقایی همچون کنیا و گامبیا بوده و همچنین در سفارت آمریکا در پاکستان و سوئیس هم سابقه کار دارد.


وی به‌عنوان شناخته‌شده‌ترین دیپلمات زن سیاه‌پوست در دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق، دستیار وزیر امور خارجه ایالات‌متحده در امور آفریقا بود.



زیرکی بایدن در انتخاب گرینفیلد به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل


گرینفیلد در سال 1974 موفق به کسب مدرک لیسانس هنر از دانشگاه ایالتی لوئیزیانا شد و در سال 1975 توانست مدرک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی را از دانشگاه ویسکانسین - مدیسون دریافت کند


وی تا سال 1982 در دانشگاه «باکنل» علوم سیاسی تدریس می‌کرد و پس‌ازآن بود که بخش خدمات خارجی پیوست و از سال 2004 تا 2006 مسئولیت سیاست‌گذاری، امور پناهندگان و مهاجرت و مدیریت منابع انسانی در وزارت خارجه بر عهده داشت. وی سپس از سال 2008 تا 2012 به‌عنوان سفیر آمریکا در لیبریا خدمت کرد و از 2012 تا 2013 هم مدیرکل خدمات خارجی و مدیر منابع انسانی وزارت خارجه شد.


گرینفیلد تجربه کار در چهار قاره را دارد و از سوی وزارت خارجه آمریکا مسئولیت‌های مهمی در ژنو، پاکستان، کنیا، گامبیا، نیجریه و جامائیکا بر عهده داشته است.


او در دوره‌ای که معاون وزیر خارجه در امور آفریقا بود سیاست آمریکا در این قاره را در دوران شیوع بیماری ابولا راهبری می‌کرد.


در سال 2017 در نتیجه اجرای برنامه دونالد ترامپ برای اخراج مقامات دولت اوباما از وزارت خارجه گرینفیلد هم اخراج شد و به تیم آلبرایت استونبریج ملحق شد.


گرینفیلد مسئولیت سختی را برعهده‌گرفته است زیرا باید بار دیگر اعتماد کشورهای غیر‌غربی را به آمریکا جلب کند. به گفته بسیاری از کارشناسان روابط بین‌الملل ازجمله "جفری فلتمن" آمریکایی گرینفیلد قادر به جبران اقدامات دولت ترامپ در صحنه بین‌المللی است.


بسیاری از کارشناسان این انتخاب بایدن را زیرکانه خوانده‌اند و استفاده وی از یک زن سیاه‌پوست باسابقه کار سیاست بین‌الملل را در راستای هدف رئیس‌جمهور منتخب برای دراز کردن دست دوستی به‌سوی کشورهایی می‌دانند که در چهار سال گذشته بسیار از جانب دولت ترامپ اقدامات خصمانه را تجربه کرده‌اند.



نگاه گرینفیلد به ایران مانند همفکرانش در دولت اوباما و بایدن است


گرینفیلد، همه‌گیری جهانی کرونا، بحران اقتصاد جهانی، بحران اقلیم جهانی، مهاجرت گسترده و فقر شدید، و نقصان در محقق ساختن عدالت اجتماعی را به هم مربوط می‌داند و آن‌ها را چالش‌های پیش روی جامعه بشری قلمداد می‌کند.


با توجه به اینکه گرینفیلد به‌عنوان سفیر آمریکا در پاکستان خدمت کرده است مطمئناً آشنایی خوبی با منطقه مخصوصاً ایران همسایه قدرتمند پاکستان و تنش‌ها بین تهران و واشنگتن دارد. وی باسیاست منطقه‌ای ایران مخصوصاً در پاکستان و افغانستان آشناست.


گرینفیلد به دیدگاه‌های مشترک و نیز متفاوت مسلمانان شیعه و سنی نیز آشناست زیرا پاکستان کشوری با جمعیت شیعه و سنی است. سفیر آمریکا در پاکستان به‌خوبی با مسائل افغانستان که حساسیت زیادی هم برای ایران دارد مواجهه داشته. گرینفیلد در پست‌های بالایی در وزارت خارجه دولت اوباما کار کرده است و حتماً نگاه وی به ایران مانند نگاه همفکرانش در دولت اوباما ازجمله شخص جو بایدن است.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب