دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا؛

کارشناس صهیونیست درباره همکاری تل‌آویو-واشنگتن در ترور شهید فخری زاده چه کدی ارسال کرد؟/ اسکای نیوز: ترور شهید فخری زاده معادل شهادت سردار سلیمانی بود

خبرنگار- کارشناس صهیونیستی که ترامپ توئیت وی را پس از ترور شهید فخری زاده بازنشر کرد، همان فردی است که در سال 95 از همکاری امنیتی آمریکا و اسرائیل در جریان ترور شهید عماد مغنیه خبر داده بود.
کد خبر : 543949
13990907000485_Test_PhotoN.jpg

گروه سیاسی خبرگزاری آنا- حسین ارجلو؛ ترور شهید دکتر محسن فخری زاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در جریان عملیات تروریستی عصر روز گذشته، به‌سرعت به سرخط خبرگزاری‌ها و رسانه‌های داخلی و خارجی تبدیل شد.


شهید «محسن فخری زاده مهابادی»، متولد 1336 از شهر قم، یکی از پنج شخصیت ایرانی بود که در فهرست ۵۰۰ نفره افراد قوی جهان که نشریه آمریکایی فارین پالیسی منتشر کرده بود قرار داشت و در سال 2007 در لیست تحریم قرار گرفت. علاوه بر تخصص در رشته هسته‌ای و تدریس در رشته فیزیک هسته‌ای در دانشگاه امام حسین (ع)، سال‌ها مسئول سپند (سازمان پژوهش و نوآوری‌های دفاعی) بودند. تحقیقات و دستاوردها پیرامون تکنولوژی‌های مدرن اعم از دانش هسته‌ای تا سلاح‌های لیزری و حتی ساخت کیت تشخیص کرونا تحت مدیریت ایشان انجام می‌شد.


وی دو پروژه مهم را پس از شیوع کرونا مدیریت می‌کرد که مهم‌ترین آن‌ها، پروژه تولید «اولین کیت ایرانی تشخیص کرونا» بود که سازمان تحت امرش با نظارت مستقیم وی در فروردین‌ماه سال جاری به اتمام رساند. پروژه بسیار حساس و مهم «تولید واکسن کرونا» نیز توسط شهید فخری‌زاده و تیمش از مدت‌ها پیش کلید خورده بود.



«رونن برگمن»، روزنامه‌نگار اسرائیلی نزدیک به موساد و نویسنده کتاب «برخیز و اول بکش» - که به موضوع ترور دانشمندان هسته‌ای ایران پرداخته است- مدعی شده ترورهای بیشتری در راه هست!



شواهد و قرائن نشان می‌دهد که این شخصیت علمی بزرگ، برای دشمنان جمهوری اسلامی و به‌ویژه سرویس‌های اطلاعاتی بسیار حائز اهمیت بوده و او را در کنار چهره‌های شاخص نظام قرار داده بودند. دو سال پیش که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در یک شوی تلویزیونی درباره برنامه هسته‌ای و موشکی ایران حرف می‌زد، نام او را با تأکید بر زبان آورد و گفت: «این نام را به یاد داشته باشید.»


ترورهای بیشتری در راه است؟! 


نتانیاهو ساعاتی قبل در کانال تلگرامی خود، یادداشتی با این مضمون منتشر کرد: «می‌خواهم لیست کارهایی را که این هفته انجام داده‌ام، با شما به اشتراک بگذارم، البته لیست کوچکی است و من نمی‌خواهم شما را از همه این کارها مطلع کنم. ولی می‌خواهم به شما بگویم که یک‌چیزی در خاورمیانه به راه افتاده و دوره پرتنشی در پیش خواهیم داشت؛ شنبه خوبی داشته باشید». روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» این اظهارات را نشانه‌ای تلویحی از دست داشتن تل‌آویو در این ترور برشمرد.


این درحالی‌که است که «ایهود اولمرت»، دو سال پیش با نیشخند گفته بود: «من فخری زاده را خوب می‌شناسم؛ خود او نمی‌داند چقدر او را می‌شناسم. او مصونیتی ندارد!»


از سوی دیگر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز اندکی پس‌ازاین اقدام تروریستی، اقدام به بازتوییت پیام «یوسی ملمن»، خبرنگار صهیونیست کرد. وی در آن‌ها مدعی شده بود که ترور شهید فخری‌زاده ضربه‌ای روانی و فنی به ایران است.



یوسی ملمن، خبرنگار و کارشناس مسائل امنیتی اسرائیل در کنار بنیامین نتانیاهو


پیام‌های ترامپ و نتانیاهو پس از عملیات ترور، یادآور هماهنگی دستگاه اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا در ترور شهید «عماد مغنیه» در سوریه است. نکته بسیار قابل‌تأمل این است که «یوسی ملمن»، تنها یک خبرنگار نیست، بلکه یک کارشناس امنیتی است که در 25 دی 95 در گفتگو با روزنامه صهیونیستی «معاریو» گفته بود: «بر اساس تحقیقاتی که در روزنامه واشنگتن‌پست و نیوزویک منتشرشده است، در فوریه سال 2008 یعنی یک ماه پس از ورود باراک اوباما به کاخ سفید، وی با ارتباط بین سازمان سیا و موساد در عملیات مشترک ترور عماد مغنیه از مسئولان ارشد حزب‌الله موافقت کرد.»


کد مشترکی که ملمن درباره ترور این دو چهره برجسته در دو مقطع زمانی ارائه کرده نشان می‌دهد که هماهنگی میان سازمان سیا و موساد در این ترور، محتمل و حتی قطعی است. به‌ویژه اگر اظهارات یک مقام ارشد روس را در کنار این پازل قرار دهیم. معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد، به‌صراحت اعلام کرده است: «ترور (شهید) فخری‌زاده با چراغ‌سبز آمریکا برای ترورهای سیاسی برون‌مرزی انجام شد.»


 از سوی دیگر، «رونن برگمن»، روزنامه‌نگار اسرائیلی نزدیک به موساد و نویسنده کتاب «برخیز و اول بکش» - که به موضوع ترور دانشمندان هسته‌ای ایران پرداخته است- مدعی شده ترورهای بیشتری در راه هست!


روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» نیز در گزارشی به ترور این شهید پرداخت و نوشت که سه مقام اطلاعاتی گفته‌اند که رژیم صهیونیستی پشت حمله به این دانشمند ایرانی بوده‌اند. این نشریه آمریکایی می‌افزاید: «مشخص نیست آمریکا تا چه اندازه پیش از انجام این عملیات از آن مطلع بوده است اما آمریکا و اسرائیل دو متحد نزدیک بوده و پیشینه طولانی در به اشتراک گذاشتن اطلاعات درباره ایران دارند.»


انتظار نداشته باشید اسرائیل ترور را تأیید کند


یکی از کارشناس صهیونیست شبکه بی.بی.سی در گفتگو با بخش فارسی این رسانه اذعان کرد: «اگر ترور فخری‌زاده کار اسرائیل باشد احتمالاً با هماهنگی ترامپ بوده است. اسرائیل هیچ‌وقت نه تأیید می‌کند و نه تکذیب اما احتمالش وجود دارد که ترور فخری‌زاده کار اسرائیل باشد.» افزون بر این، «منشه امیر» از چهره‌های نزدیک به نتانیاهو و مجری بخشی فارسی رادیو اسرائیل نیز در گفتگو با رسانه استعمار پیر، صراحت بیشتری در این خصوص به خرج داد و ادعا کرد: «ترور فخری‌زاده کار اسرائیل بوده اما انتظار نداشته باشید مقامات دولتی اسرائیل این خبر را تأیید کنند.» «آموس یدلین» رئیس مطالعات امنیت ملی اسرائیل هم در یادداشتی نوشت: «ترور فخری زاده می‌تواند ایران را به واکنشی خشن سوق دهد که منجر به حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران شود.»


از سوی دیگر، وزیر خارجه کشورمان در یادداشتی توئیتری، انگشت اتهام را به سمت رژیم صهیونیستی گرفت و نوشت: «تروریست‌ها یکی از دانشمندان برجسته ایرانی را ترور کردند. این عمل بزدلانه که شواهد جدی از نقش اسرائیل در آن دیده می‌شود، نشان‌دهنده جنگ‌طلبی از سر بیچارگی مرتکبین آن است.»


وحشت رئیس سازمان سابق سازمان سیا از پاسخ ایران


«جان برنان»، رئیس سابق سازمان سیا، در واکنش به ترور شهید فخری‌زاده در چند رشته توئیت نوشت: «این یک عمل جنایت‌کارانه و بسیار غیرمسئولانه بود. این اقدام خطر واکنش مرگبار تلافی‌جویانه و دور جدیدی از درگیری‌های منطقه‌ای را در پی دارد. برای رهبران ایرانی عاقلانه خواهد بود که منتظر بازگشت رهبری مسئولانه آمریکا درصحنه جهانی باشند و در برابر اصرار برای واکنش به کسانی که آن‌ها را مقصر این واقعه می‌دانند، مقاومت کنند. من نمی‌دانم آیا یک دولت خارجی، پشت ترور فخری‌زاده بوده است یا نه. چنین اقدامی از طریق تروریسم دولتی، نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و دولت‌های بیشتری را به انجام حملات مرگبار علیه مقامات خارجی ترغیب می‌کند. این ترورها بسیار متفاوت از حمله به رهبران تروریست‌ها و عوامل گروه‌هایی مانند القاعده و داعش است که حاکمان یک کشور نیستند و می‌توان آن‌ها را به‌عنوان مبارزان نامشروع تحت قوانین بین‌المللی، هدف قرار داد تا جلوی حملات تروریستی مرگبار گرفته شود.»


جان برنان


جان برنان، رئیس سابق سازمان سیا


نگرانی و وحشت این مقام سابق دموکرات و برجسته اطلاعاتی آمریکا از پاسخ ایران، نه به جهت تخطئه این اقدام بلکه از منظر تبعات آن برای امنیت آمریکاست. «جو بایدن»، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پس از ترور سردار سلیمانی سخنانی نظیر برنان را منتشر کرد و در مقدمه آن تصریح نمود: «بیانیه دولت آمریکا می‌گوید هدف از این اقدام جلوگیری از حملاتی آتی ایران است، اما این اقدام به‌طور حتم اثر عکس خواهد داشت». بایدن، در آن بیانیه از ترامپ خواسته بود برای مردم آمریکا راهبردش را جهت ایمن نگاه‌داشتن نیروها و پرسنل آمریکایی در منطقه و فراتر از آن توضیح دهد اما در مقدمه اظهاراتش نوشت: «هیچ آمریکایی‌ای در مرگ قاسم سلیمانی عزاداری نمی‌کند. او مستحق بود برای جنایاتش علیه نیروهای آمریکایی و هزاران بی‌گناه منطقه در برابر قانون بایستد.»


ترور شهید فخری زاده معادل شهادت سردار سلیمانی/ ماجرای ترور ناموفق شهید فخری زاده در سال ۸۷


شبکه تلویزیونی اسکای نیوز در گزارشی پیرامون ترور محسن فخری زاده در تهران، این حادثه را با اهمیت دانسته است. این شبکه گفته است که فخری زاده استاد فیزیک و از افسران سپاه پاسداران بود و برای سازمان‌های اطلاعاتی خارجی به‌خصوص آمریکایی و اسرائیلی فردی شناخته‌شده محسوب می‌شد. این گزارش با یادآوری اینکه که در ماه ژانویه، ایالات‌متحده سردار سلیمانی را ترور کرد، مدعی شده که «به یک معنا، این واقعه معادل هسته‌ای ترور ماه ژانویه است.»



«منشه امیر» از چهره‌های نزدیک به نتانیاهو ادعا کرد: «ترور فخری‌زاده کار اسرائیل بوده اما انتظار نداشته باشید مقامات دولتی اسرائیل این خبر را تأیید کنند.»



«فریدون عباسی»، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفتگو با خبرگزاری فارس تصریح کرد: «در خصوص این ترور در آستانه دهمین سال ترور بنده و شهید شهریاری بود؛ در سال ۸۷ دشمن تیم ترور برای ایشان فرستاده بود ولی با درایت نیروهای امنیتی خنثی شد. در این مدت دشمن برای ترور این شهید کار می‌کرد و وی را یکی از دانشمندان کلیدی در صنعت هسته‌ای می‌دانست. دشمنان حدود ۱۵ سال دنبال ترور ایشان بودند و از این هدف دست برنداشتند.»


پاسخ ایران چه خواهد بود؟


سردار سلامی، فرمانده سپاه پاسداران در واکنش به ترور این دانشمند هسته‌ای تصریح کرد: «دشمنان کوردل ملت ایران به‌ویژه طراحان، عاملان و حامیان این جنایت نیز بدانند این‌گونه جنایات در عزم و اراده ایرانیان برای ادامه این مسیر پرشکوه و اقتدار آفرین خللی ایجاد نخواهد کرد و انتقام و مجازات سخت از آنان در دستور کار قرار گرفته است.»


سردار سلامی


سردار سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران


پیش‌ازاین، حساب کاربری منتسب به فرمانده کل سپاه در توئیتر، طی یادداشتی در واکنش به این جنایت نوشت: «صهیونیست‌ها دانشمندان هسته‌ای ما را ترور کردند، اما فقط خود آن‌ها می‌دانند پاسخ این اقدام را ما کجا داده‌ایم، ما اعلام نمی‌کنیم، اما خود آن‌ها می‌دانند. درصحنه‌های تاریخی گذشته نشان دادیم که هیچ عملی را بدون پاسخ و انتقام نمی‌گذاریم.»


سردار حسین دهقان مشاور فرماندهی معظم کل قوا و وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم در واکنش به شهادت محسن فخری‌زاده در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «انالله و ان الیه راجعون، صهیونیست‌ها در واپسین روزهای عمر سیاسی متحد قماربازشان در پی تشدید و افزایش فشار بر ایران برای ایجاد یک جنگ تمام‌عیار هستند. شب دراز است و قلندر بیدار! همچون صاعقه بر سر قاتلان این شهید مظلوم فرود خواهیم آمد و از کرده خود پشیمان می‌کنیم.»


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب