مستندسازها زیر خط فقر هستند/ برای سینماگران تعطیل شدن تولید آثار سینمایی با کرونا گرفتن فرقی ندارد
به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پژمان مظاهریپور درباره چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت» در گفتگو با خبرگزاری آنا گفت: باتوجه به شرایطی که شیوع ویروس کرونا ایجاد کرده، برگزاری آنلاین جشنواره رفتاری بدیهی است که در مواجهه با وضعیت موجود باید انجام میشد. اما از سوی دیگر برگزاری آنلاین جشنواره میتواند ذائقه مخاطب را تغییر دهد که جدا از مزایایی که دارد، سبب از دست دادن مواردی نیز میشود.
در جشنوارههای گذشته بیشتر از فیلم دیدن، باهم تبادل نظر داشتیم
کارگردان مستند «انسان طغیانگر» در ادامه بیان کرد: ما معمولا در جشنوارههایی که پیش از این داشتیم، دور هم جمع شده و بیشتر از اینکه فیلم ببینیم با یکدیگر حرف زده و تبادل نظر میکردیم. البته محدودیت ظرفیت سالنها، سانسهای نمایش و مواردی از این دست نیز وجود داشت. اما در شکل آنلاین زمانی که فیلمها به پلتفرمها میآید، شما این امکان را دارید که هر تعدادی در هر ساعتی از شبانهروز به تماشای فیلمها بنشینید.
این روزها درخواست تعطیلی پروژهها داده میشود. اما در صورت تعطیلی افراد زیادی بیکار میشوند که دیگر تفاوتی با کرونا گرفتن ندارد.
عضو هیات مدیره خانه سینما ادامه داد: این اتفاق خوبی است که سبب شده تا فیلمها مخاطب واقعی خودشان را پیدا کنند. اما از سوی دیگر در این مدل تبادل نظر، رفتار انسانی که علاقهمند به حضور در اجتماع است از دست میدهید. دیدارهای مجازی کیفیت دیدار و بحث واقعی را ندارد.
جشنوارههایی که برگزاری آنلاین نداشتند عاقبت به خیر نشدند
کارگردان مستند «وارثان کیومرث» در ادامه عنوان کرد: همانطور که در چند ماه گذشته دیدیم، جشنوارههایی که به سمت برگزاری آنلاین شدن نرفتند عاقبت خوشی نداشتند. آنها یا یک دوره به طور کامل عقب افتادند یا اینکه تجربه ناخوشایندی برای هیات انتخاب و داوری ایجاد کردند که میتواند منجر به ریزش مخاطبشان در سالهای آتی شود.
وی افزود: آقای حمیدیمقدم دبیر جشنواره «سینماحقیقت» باتوجه به اینکه آشنا به حوزه رسانه و مدیریت فرهنگی است، تصمیم خوبی گرفته و قطعا با ذوق، حسن مدیریت و حساسیتی که دارد، این کار را به خوبی انجام داده و ما حتما شاهد جشنواره خوبی خواهیم بود که میتواند به عنوان الگویی برای جشنوارههای سالهای آینده معرفی شود.
تعطیل شدن تولید آثار با کرونا گرفتن فرقی ندارد
مظاهریپور در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: لازم است درباره شرایطی که اکنون سینمای مستند با آن مواجه است صحبت کنم. این روزها درخواست تعطیلی پروژهها داده میشود. اما در صورت تعطیلی افراد زیادی بیکار میشوند که دیگر تفاوتی با کرونا گرفتن ندارد. وضعیت پیچیده و تلخ است.
کارگردان مستند «شاهنامه شاه تهماسب» ادامه داد: این موضوع نشانه یک چالش برای سینما است. اینکه شغل سینمایی ما دارای هیچ پشتوانه تامین اجتماعی نیست. در نتیجه، این موضوع باید توسط مدیریت سینمایی دیده شود. یک کارمند دولت یا پزشک یا معلم و حتی افرادی که به شغلهای آزاد مشغولند، با بیمههای مشخصی طرف هستند، ولی مستندسازها هیچگونه بیمهای ندارند.
ما معمولا در جشنوارههایی که پیش از این داشتیم، دور هم جمع شده و بیشتر از اینکه فیلم ببینیم با یکدیگر حرف زده و تبادل نظر میکردیم.
این مستندساز در پایان عنوان کرد: مستندسازی که میرود تا از بیماری کرونا فیلم بسازد، قطعا به این فکر نمیکند که کرونا بگیرد، اما زمانی که کرونا بگیرد، هزینههای نجومی درمان را چه کسی پرداخت میکند؟ این تنها ضرر درمانی است، اما ضررهای دیگری که ناشی از بیکاری و حواشی این واقعه متوجه زندگی مستندسازها میشود را چه کسی پاسخ میدهد. با بودجههایی کنونی ساخت فیلم، مستندسازها زیر خط فقر هستند و این اصلا شایسته سینمای ما نیست.
یادآور میشود مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، در آذرمـاه 1399 و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید 19 بصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.
انتهای پیام/4139/
انتهای پیام/