دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آذر 1399 - 10:52
دفتر وکالت آنا/3

آیا جریمه افراد بدون ماسک قانونی است؟

با اعلام جریمه شدن افراد فاقد این ماسک این سؤال مطرح می‌شود که ضمانت پرداخت جریمه توسط متخلفان کرونایی چیست و آیا این روش قانونی است؟
کد خبر : 543309
83943_485.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، رئیس ستاد مقابله با کرونا مهرماه سال جاری اعلام کرد که همه افراد جامعه باید در اجتماعاتی که حضور پیدا می‌کنند از ماسک استفاده کنند و اگر کسی از ماسک استفاده نکرد، 50 هزار تومان جریمه می‌شود. نیروی انتظامی، بسیج، ناظران و بازرسان وظیفه دارند مشخصات افراد را ثبت و به خود فرد اعلام کنند و آن فرد باید ظرف دو هفته پول را به حسابی که وزارت بهداشت اعلام می‌کند واریز کند و اگر واریز نکرد بدهکار است و از طرق مختلف بدهی او کسر خواهد شد.


حسن روحانی در ادامه افزود که نیروی انتظامی از ابزار و وسایلی که دارد استفاده می‌کند. ممکن است کسی ماسک ندارد، اما به او ابلاغ و اعلام می‌شود که شما فلان روز در فلان خیابان بدون ماسک بودید و ۵۰ هزار تومان موظف به پرداخت جریمه هستید.


معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره نحوه اخذ جریمه‌ از متخلفان کرونایی هم تصریح کرد که کارمند بخش دولتی در صورت نزدن ماسک و عدم اطلاع به مافوق در مورد ابتلا به کرونا  جریمه‌ می‌شود که از حقوقش کسر می‌شود.


حسن فرهادی درباره نحوه جریمه افرادی که در خیابان‌ تردد می‌کنند و شاید شاغل نباشند، افزود که این افراد از طرق مختلف حتی بدون آنکه خودشان در جریان باشند و بدون گرفتن کارت ملی و شماره ملی، با روش‌هایی از سوی نیروی انتظامی جریمه می‌شوند. ممکن است فرد در جایی شاغل  نباشد که جریمه از حقوقش کسر شود و یا در ابتدا جریمه را نپردازد اما، این بدهی در هویت و کارت ملی فرد نشسته است و در هر مرحله‌ای که بخواهد خدمتی دریافت کند قابل وصول خواهد بود.


در همین رابطه مهرناز کشاورزی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اخذ مبلغ جریمه به صورت مذکور را غیرمتعارف دانست و گفت: در سایر کشورها پلیس به محض مشاهده افراد فاقد ماسک به آنها قبض جریمه می‌دهد و متخلفان به صورت نقدی و یا از طریق دستگاه عابر بانک مبلغ جریمه را پرداخت می‌کنند اما در ایران مبلغ جریمه بر روی قبض تلفن همراه و یا در صورت داشتن خودرو بر روی پلاک ماشین جریمه می‌شوند، که این اقدام به دلیل اینکه ممکن است فرد متخلف مالک اصلی خودرو نباشد، محل اشکال است، لذا این نحوه جریمه کردن اصل شخصی بودن جریمه را زیر سؤال می‌برد.


این حقوقدان افزود: همچنین در مورد جریمه کردن عابران پیاده مسائلی در خصوص صحت شماره ملی و شماره تماس و همچنین مالکیت خط تلفن همراه نیز مطرح است و همین موضوع منجر به این می‌شود که متخلفان جریمه نپردازند.


وی با تأکید بر اینکه شیوه اجرایی جریمه متخلفانی که ماسک نزدند از ضمانت اجرایی برخوردار نیست، تصریح کرد: طبق اصل شخصی بودن مجازات‌ها هر فردی که مرتکب جرم می‌شود تنها خود آن فرد باید مجازات شود.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب