دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1399 - 16:00
افزایش نرخ بیکاری در سرزمین رؤیاها ادامه دارد؛

سایه سنگین کرونا بر اقتصاد بحران‌زده آمریکا/ نرخ بیکاری در برخی ایالات بالاتر از نرخ میانگین کشور است

بر اساس آمار و اطلاعات موجود اگرچه نرخ میانگین بیکاری در آمریکا 6.9 درصد بیان شده اما در برخی ایالات شاهد درصد بالاتری از نرخ بیکاری هستیم.
کد خبر : 543098
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، آمریکا با بحران اقتصادی روبرو است که به دلیل همه‌گیری کرونا و تبعات آن شدیدتر هم شده است. نرخ کلی میانگین بیکاری سراسری در این کشور 6.9 درصد است که نشان از افزایش دارد حال اینکه در برخی ایالات شاهد نرخ بیکاری بیشتری نسبت به نرخ میانگین هستیم. به‌عنوان‌مثال نرخ بیکاری در ایالت هاوایی 14 درصد، نوادا 12 درصد، نیویورک 9.6 درصد، لوئیزیانا 9.4 درصد و کالیفرنیا 9.3 درصد گزارش شده است اگرچه در ایالات داکوتای جنوبی، آیووا، ورمونت، نبراسکا و یوتا نرخ بیکاری از میانگین سراسری کمتر است.


درواقع بیکاری و ایجاد شغل تابع عواملی همچون اوضاع اقتصادی، رقابت جهانی، آموزش، ساختار مدیریتی و میزان نرخ رشد جمعیت است. این عوامل مهم هستند که بر تعداد کارگران و کارمندان، دوره بیکاری و میزان دستمزد تأثیر دارند.



بیکاری فزاینده و ضعف تصمیم‌گیری اقتصادی کلان در آمریکا


با نگاهی به نمونه‌های آماری چند ماه پیش می‌بینیم که نرخ بیکاری در آوریل 2020 در آمریکا به 14.7 درصد رسید. این نرخ بیکاری از دوره رکود اقتصادی بزرگ در دهه 1930 تابه‌حال بی‌سابقه بوده است و نشان می‌دهد که از هر هفت نیروی کار در آمریکا یک نفر بیکار شده‌اند.


در ماه آگوست 2020، دولت ترامپ اقدام به بازگشایی کسب‌وکارها کرد و نرخ بیکاری به 8.4 درصد رسید اما این کاهش به‌هیچ‌وجه واقعی نبود و نشان از بهبود اقتصادی نداشت. کاهش نرخ بیکاری به این دلیل بود که کسب‌وکار تعطیل‌شده براثر بیماری کرونا پس از یک دوره سکون بازگشایی شده بود و بنگاه‌های اقتصادی برای مدت‌زمان کوتاه و برای جبران تعطیلی‌ها نیروی کار بیشتری را فراخوانده بودند اما همان‌گونه که ذکر شد این کاهش کوتاه‌مدت بود و پس از مدتی دوباره آمار و اطلاعات نشان از افزایش نرخ بیکاری داشتند.




بیشتر بخوانید:


بایدن با اقتصادی ورشکسته در کشور روبروست


۱.۵ میلیون آمریکایی دیگر طی یک هفته گذشته بیکار شدند




گزارش اداره آمار کار آمریکا نشان می‌دهد که در ماه آگوست سال جاری میلادی تعداد افرادی که با بیکاری درازمدت دست‌به‌گریبان شدند در 6 سال اخیر بی‌سابقه بود. داده‌های رسمی اذعان دارند که اوضاع بیکاری واقعی بدتر هم خواهد شد زیرا بسیاری از مستخدمان با بیکاری دائمی روبرو خواهند شد.


در این میان زنان بیش از مردان درخطر از دست دادن همیشگی مشاغل خود هستند. در دوره رکود اقتصادی تحت تأثیر بیماری کرونا، نرخ بیکاری در زنان مسن‌تر از 20 سال در ماه آوریل به 15.5 درصد رسید اما همان نرخ برای مردان 13 درصد بود.


 نرخ بیکاری در میان جمعیت سیاه‌پوست آمریکا هم کمی کمتر از دو برابر سفیدپوستان گزارش شده است. مهاجران خارجی از این قاعده مستثنا نبوده‌اند و نرخ بیکاری کوتاه‌مدت و درازمدت بیشتری نسبت به آمریکایی الاصل‌ها داشته‌اند. در میان مهاجران خارجی اوضاع اسپانیایی‌زبان‌ها از همه بدتر است زیرا آن‌ها هم جوان‌تر هستند هم از تحصیلات دانشگاهی و تخصص کمتری برخوردارند.


وجود بیش از 11 میلیون بیکار در ایالات‌متحده



ادارات دولتی که در تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی در آمریکا دخل و تصرف دارند به‌هیچ‌وجه نتوانسته‌اند به وظایف خود به‌خوبی عمل کنند



عموماً، نرخ بیکاری در دوره شکوفایی اقتصادی، برون‌رفت از رکود، تزریق منابع مالی برای کاهش مالیات عمومی و در ضمن افزایش خدمات شبکه تأمین اجتماعی، روند نزولی پیش می‌گیرد. از طرفی دیگر، سیاست مناسب مالی دولت (هزینه کرد و مالیات) و سیاست پولی دولت (تنظیم نرخ بهره توسط خزانه‌داری فدرال آمریکا) ابزار بسیار مهمی برای مدیریت نرخ بیکاری هستند. بدون شک تورم و بیکاری به‌عنوان دو شاخص اقتصادی بر یکدیگر تأثیرگذارند و این وظیفه خزانه‌داری فدرال آمریکاست که تعادل بین این دو را برقرار کند.



 با اندکی تأمل در موارد ذکرشده در سه پاراگراف فوق می‌توان دریافت که ادارات دولتی که در تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی در آمریکا دخل و تصرف دارند به‌هیچ‌وجه نتوانسته‌اند به وظایف خود به‌خوبی عمل کنند. این ادارات همه از بابت سیاست مالی، هم سیاست پولی و هم برقراری تعادل بین نرخ تورم و نرخ بیکاری در سال‌های طولانی به شدن ضعیف عمل کرده‌اند و بحران کرونا فقط به بحران اقتصادی دامن زده است و اصلاً ایجادکننده آن نبوده.


بر اساس آخرین گزارش اداره آمار کار آمریکا بیش از 11 میلیون نفر در آمریکا بیکار هستند. می‌توان پیش‌بینی کرد که با ادامه بحران همه‌گیری کرونا در آمریکا در ماه‌های سرد پیش رو که با پایان دوره صدارت دونالد ترامپ و آغاز دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن بر کاخ سفید هم‌زمان‌شده‌اند اوضاع کسب‌وکار بهبود قابل ملاحظه‌ای نداشته باشد و به تعداد بیکاران کوتاه‌مدت و دائم در این کشور افزوده شود.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب