دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1399 - 10:30
دفتر وکالت آنا/2

آیا می‌توان از ناقلان ویروس کرونا شکایت کرد؟/ در چه مواردی ناقلان کرونایی زندانی می‌شوند؟

یک حقوقدان گفت: در برخی موارد، انتقال ویروس کرونا از افراد ناقل به افراد دیگر که منجر به فوت طرف مقابل شود، قتل عمد محسوب خواهد شد.
کد خبر : 543012
unnamed.jpg

مهرناز کشاورزی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در رابطه با اینکه اگر فرد مبتلا به کرونا تعمداً این بیماری را به فرد دیگری منتقل کند، می‌توان از فرد ناقل شکایت کرد؟ گفت: براساس ماده 493 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 اگر فردی با انتقال بیماری کُشنده به فرد دیگر موجب مرگ آن فرد شود، حسب مورد اگر قتل عمد باشد به قصاص و اگر شبه عمد باشد به پرداخت دیه محکوم می‌شود.


این حقوقدان افزود: در همین راستا مرگ بر اثر کرونا نیز در مجموعه قتل عمد قرار می‌گیرد. طبق بند ت ماده 290 قانون مجازات اسلامی اگر فردی بیماری نظیر ویروسی کرونا را عمداً و با علم به اینکه فرد مقابل بیماری زمینه‌ای دارد، منتقل کند و گیرنده فوت کند، قتل عمد محسوب شده و مجازات قصاص برای ناقل در نظر گرفته می‌شود.


وی با بیان اینکه انتقال عمدی بیماری موضوع نادری است، تصریح کرد: به صورت کلی طبق قانون ماده 22 قانون جلوگیری از بیماری‌های آمیزشی و واگیردار مصوب 1320 مبتلایان به کرونا حتی اگر رفتاری نداشته باشند که منجر به انتقال کرونا شود اما به علت اینکه به مکان‌های عمومی می‌آیند و ممکن است ویروس را منتقل کنند، به زندان محکوم می‌شوند. این گروه از مبتلایان اگر با انتقال کرونا باعث مرگ یک نفر به علت کرونا شوند، محکوم به قتل غیرعمد می‌شوند.


کشاورزی‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: البته ناقلان کرونا را که ناقض قوانین هستند، می‌توان طبق ماده 22 قانون جلوگیری از بیماری‌های آمیزشی و واگیردار 8 روز تا 2 ماه به حبس تعزیری محکوم کرد. نکته بعدی در مورد انتقال کرونا در سطح کلان است به عنوان مثال نهادی در نظر می‎‌گیرد جشنی را با حضور تعداد بالایی از افراد برگزار کند، در این خصوص طبق ماده 608 قانون مجازات اسلامی به‌عنوان اقدام علیه بهداشت عمومی طرح دعوا شود، منتها در این مورد وزارت بهداشت باید در جایگاه شاکی قرار بگیرد.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب