دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آذر 1399 - 16:37
حجت‌الاسلام شریفی‌دوست تشریح کرد؛

جزئیاتی از «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»

معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی جزئیاتی از «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را تشریح کرد و گفت: محور اصلی این طرح استادان هستند و مربیان تبیین بزنگاه‌های مباحث را بر عهده دارند.
کد خبر : 542632
photo5895303026120438875.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان جلسه مجازی افتتاحیه طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن برگزار شد. در این جلسه مسئولان دفتر نهاد، دبیران و مربیان 13 گروه از گروه‌های مباحثه طرح اندیشه اسلامی و حجت‌الاسلام شریفی‌دوست معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند.


طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، بازخوانی متن سخنرانی‌های 30 شبه رهبر معظم انقلاب در سال ۵۳ بوده که در آن درباره توحید، امامت، ولایت، نبوت و سایر مباحث اساسی به‌عنوان پایه‌های فکری برای ایجاد یک نظام اسلامی بحث شده است.


حجت‌الاسلام حمزه شریفی‌دوست در جلسه مجازی افتتاحیه طرح کلی اندیشه تمدن‌ساز در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان درباره چگونگی نقش‌آفرینی مربیان و دبیران در این طرح اظهار کرد: قرار نیست مربیان در گروه‌ها تدریس کنند؛ بلکه محور اصلی طرح خود استادان هستند و مربیان صرفاً نظارت محتوایی و گاهی تبیین بزنگاه‌های مباحث را بر عهده دارند.


وی افزود: دبیران وظیفه کلیدی مدیریت جلسات، تنظیم ساعت و تعیین آغاز و پایان جلسات، تقسیم‌بندی مباحث و ثبت و ضبط جلسات را به عهده دارند؛ بنابراین نقش استادان بسیار مهم است و فعال بودن دبیر گروه در سرعت پیشرفت جلسات و کیفیت کار اثر ویژه دارد.


معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با بیان تجربه اجرای موفق طرح اندیشه اسلامی برای استادان استان‌های دیگر گفت: گروه‌های مباحثه طرح اندیشه اسلامی دارای دو رکن اصلی مربیان و دبیران است که گروه‌ها را راهبری می‌کنند. مربیان از بین روحانیون فعال دانشگاهی و دبیران از بین استادان فعال و علاقه‌مندی که اعلام آمادگی کرده‌اند، انتخاب شده‌اند.



شریفی‌دوست درباره نحوه و زمان اجرای این طرح عنوان کرد: این طرح شامل یک کتاب با 28 فصل است که هر فصل در یک هفته باید مورد مطالعه و مباحثه قرار گیرد و یک دوره مطالعه در این طرح حدود 6 ماه زمان نیاز دارد. استادان مخاطب طرح یک ساعت زمان برای گوش کردن فایل صوتی و مطالعه یک فصل صرف کرده و یک ساعت هم در مباحثه شرکت می‌کنند. تجربه در استان‌های دیگر نشان داده که گروه‌هایی که تلفیقی از فایل صوتی و کتاب را استفاده کرده‌اند، موفق‌تر بوده‌اند.


چگونگی استفاده استادان از طرح اندیشه اسلامی


وی با معرفی سایت رسمی www.tamadonsaz.ir مطرح کرد: در این سایت که سایت رسمی طرح اندیشه اسلامی است، استادان می‌توانند با مراجعه به لیست استادان نقشه راه هر درس و فایل‌های صوتی مورد نیاز را برداشت کرده و قبل از مطالعه فصول گوش کنند. انتظار از هر جلسه در این فایل‌ها آمده و دسترسی به آن نیاز به پسورد ندارد.


معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر استقبال خوب استادان از این طرح توضیح داد:  بدون اینکه برای حضور استادان در این طرح پاداشی از سازمان و مشوقی در نظر گرفته شود، استادان استقبال خوبی کرده‌اند.


شریفی‌دوست اضافه کرد: محتوای کتاب طرح کلی آنقدر جذاب است که استادان دانشگاه را با خودش همراه می‌کند و گرچه در جلسات نخست نیاز به توجیه بیشتر استادان وجود دارد؛ اما در جلسات بعدی نیاز به مشارکت مربیان طرح به تدریج کمتر خواهد شد و خود استادان جلسات را اداره خواهند کرد.


وی با بیان مهجور ماندن مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: هر یک از ما مشغله‌ها و دغدغه‌های فراوانی داریم که باعث شده فرصت نکنیم اندیشه‌های رهبری را به‌صورت کاربردی و راهگشا دنبال و مطالعه کنیم و در این زمینه حقیقتاً به مقام معظم رهبری جفا کرده‌ایم.


تأثیر اجرای طرح اندیشه اسلامی در قرآن پس از 6 ماه


معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: مشارکت در این طرح کار جهادی و دلی است که فواید و برکات زیادی دارد و قطعاً پس از 6 ماه اثرات و ثمرات آن را در دانشگاه‌ها خواهیم دید.


شریفی‌دوست تأکید کرد: توصیه می‌کنیم که استادان مخاطب طرح به‌دنبال مشوق و مابه‌ازای آن نباشند که خلوص نیت و برکت این مشارکت کم نشود و هدف اصلی که آشنایی با مبانی دینی و قرآنی و رشد و تربیت استادان است محقق شود و پس از طی این دوره بتوانیم گام‌های بعدی را استوارتر برداریم.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب