دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شاخص‌های مهم بورسی وال استریت نزولی شدند

همه شاخص های مهم بورسی وال استریت نزولی شد.
کد خبر : 541504
1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از بلومبرگ، آینده مناسبات تجاری اروپا و آمریکا هنوز مشخص نیست. در شرایطی که اخیراً کشورهای شرق آسیا بزرگ ترین پیمان تجاری جهان را با هم امضاء کردند، انگلیس و اتحادیه اروپا هنوز نتوانسته اند از بن بست برگزیت خارج و به یک توافق بر سر روابط آتی خود در حوزه تجاری، مالی و بانکی برسند. برخی منابع خبری از تماس جو بایدن با بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس خبر داده اند که بایدن در جریان این مکالمه تلویحاً تهدید کرده است بدون دستیابی به توافقی مشخص با اتحادیه اروپا، امضای توافق تجارت آزاد بین انگلیس و آمریکا نیز ممکن نخواهد بود. 


در آمریکا حجم تولیدات صنعتی این کشور در ماه اکتبر نسبت به ماه قبل ۱.۱ درصد رشد داشته است که بهتر از حد انتظار قبلی بوده است. این نرخ هنوز فاصله زیادی با نرخ های رشد ثبت شده در قبل از بحران کرونا داشته اما نسبت به رشد منفی ماه های قبلی کاملاً امیدوار کننده است. 


دومین پیشرفت دارویی بزرگ در مقابله با کرونا موج تازه ای از امیدواری را نسبت به حل مسئله کرونا در بین معامله گران ایجاد کرده است. شرکت دارویی مدرنا با انتشار بیانیه ای اعلام کرده است نتایج بالینی واکسن ساخت این شرکت بر روی بیش از ۳۰ هزار داوطلب نشان می دهد که این واکسن ایمنی ۹۴ درصدی را ایجاد کرده است. این شرکت آمریکایی امیدوار است کارهای اخذ مجوز را تا پایان این ماه انجام دهد تا از ابتدای سال آینده میلادی این واکسن را برای عرضه عمومی روانه بازارها کند. 


پیش از این نیز شرکت داروسازی پفایزر و شریک آلمانی آن اعلام کرده بودند طبق نتایج آزمایش های بالینی، تزریق واکسن کرونای جدید تا ۹۰ درصد باعث ایجاد مصونیت در آزمایش شوندگان شده است و احتمالاً تا اواخر ماه جاری میلادی این واکسن برای اخذ تأییدیه تولید و توزیع به سازمان غذا و داروی آمریکا ارایه خواهد شد. سازمان بهداشت جهانی نیز با مسرت بخش خواندن این خبر اعلام کرده است واکسن جدید می تواند شرایط را تا فصل بهار به طور کلی تغییر دهد.  


با اوج گیری مجدد همه گیری کرونا در برخی از نقاط آمریکا محدودیت ها مجدد بازگشته اند. در نیویورک، «بیل دبلاسیو»، شهردار این شهر از بسته شدن مدارس و آغاز کلاس های آنلاین خبر داده و در ایالت کالیفرنیا، دولت محلی پروتکل جدید بهداشتی محیط شغلی را برای اجرا ابلاغ کرده است. «جیمز بولارد»، رئیس دفتر منطقه‌ای فدرال رزرو در سنت لوییس و «جان ویلیامز»، رئیس دفتر منطقه ای نیویورک در اظهاراتی جداگانه نسبت به پیامدهای اقتصادی گسترش شیوع کرونا ابراز نگرانی کرده اند. داده های جداگانه نشان می دهند شاخص اطمینان مصرف کنندگان آمریکایی در ماه نوامبر کاهش محسوسی نسبت به ماه قبل داشته است و فعالان اقتصادی نسبت به وخیم شدن چشم انداز اقتصادی نگران شده اند. 


تاکنون بیش از ۵۵ میلیون و ۶۷۷ هزار و ۹۴۳ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۳۳۸ هزار و ۸۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۵۳ هزار و ۶۴ نفر، برزیل با ۱۶۶ هزار و ۱۰۱ نفر، هند با ۱۳۱ هزار و ۳۰ نفر، مکزیک با ۹۸ هزار و ۸۶۱ نفر و انگلیس با ۵۲ هزار و ۱۴۷ نفر بوده است.


در شرایطی که بانک مرکزی آمریکا در تلاش است تا نرخ تورم را به سطح بالای دو درصدی سوق دهد، وضعیت برای این نهاد به طور دلخواه پیش نرفته است چرا که آمارها نشان می دهند متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به اکتبر با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۱.۲ درصد رسید که این نرخ تورم ۰.۱ درصد کمتر از نرخ مورد انتظار قبلی و کمترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در سه ماهه اخیر بوده است. 


از طرف دیگر تورم ژاپن نیز به شدت نزولی شده است تا جایی که متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲ ماه منتهی به اکتبر با ۱.۴ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به منفی ۲.۱ رسید که این رقم، یکی از کمترین تورم های ثبت شده در این کشور طی پنج ماه اخیر بوده است.


اختلافات بین طرفین حقوقی بر سر نتیجه انتخابات کماکان ادامه دارد و دونالد ترامپ در پیامی توئیتری نوشته است انتخابات آمریکا متقلبانه و ناقض قانون اساسی بوده است و بسیاری از مردم به چشم خود شاهد تقلب بوده اند. این ادعا در حالی مطرح می شود که نتیجه انتخابات به صورت قطعی به زودی اعلام می شود و بسیار بعید است تغییر خاصی در نتایج ایجاد شود. 


«یوسف عباسی»، کارشناس ارشد سرمایه گذاری در مؤسسه استون ایکس گفت: در حال حاضر بازارهای جهانی خود را در یک موقعیت سردرگم کننده یافته اند، از یک طرف این نگرانی وجود دارد که در کوتاه مدت تلفات ناشی از کرونا کماکان بالا باشد و تا رسیدن واکسن خسارت های جانی و اقتصادی آنادامه داشته باشد و از سوی دیگر این خوشبینی وجود دارد که پس از غلبه بر کرونا نرخ رشد به سطوح بالایی برسد. 


بورس آمریکا  


در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۵۹ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۹ هزار و  ۷۷۲.۴۰ واحد بسته شد.


شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۲۸ درصد کاهش تا سطح ۳۶۱۶.۹۰ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۳ درصد ریزش در سطح ۱۱ هزار و ۹۲۰.۲۹ واحدی بسته شد.


بورس‌های اروپایی


در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۸۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۳۶۵.۳۳ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۰۴ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۱۳۳.۴۷ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۰.۲۱ درصدی در سطح ۵۴۸۳ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۵ درصد پایین رفت و به ۷۹۳۴.۳۰ واحد رسید.


بورس‌های آسیایی


در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۴۲ درصدی تا سطح ۲۶ هزار و ۱۴.۶۲ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۱۳ درصد بالا رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۴۱۵.۰۹ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" ریزش ۰.۱۹ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۸۹۴.۷۹ واحد بسته شد.


در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۲۱ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۴۹۸.۲۱  واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)  


نفت


در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۴۴ درصد افت به ۴۱.۱۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۰.۵۸ درصدی به ازای ۴۳.۴۶ دلار در هر بشکه مبادله شد.


طلا و نقره


همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با کاهش ۰.۳۵ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۸۵.۶۴ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۲۹ درصدی به ازای ۲۴.۶۴ دلار مبادله شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب