سیاست دولت آمریکا علیه ایران در آستانه شکست است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه «واشنگتنپست» در یادداشتی به قلم «ایشان تارور» سیاستهای دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا را تقریباً شکستخورده دانسته است.
این روزنامه آمریکایی در توضیح درباره این استدلال نوشت: «با توجه به اینکه فقط دو ماه به دوران ریاستجمهوری ترامپ باقیمانده، وی برای چهار سال جنگطلبی علیه ایران چیز کمی برای نمایش در اختیار دارد... برخلاف، هیاهوی دولت او، اعمال دوباره تحریمها، ایران را به میز مذاکره نکشاند تا به یک توافق سختتر دست یابند».
در ادامه، نویسنده مدعی شد که سیاست «فشار حداکثری» نیز نفوذ و دخالت ایران در کشورهای همسایه خود را محدود نکرد و این کشور جایگاه مهمی را در یمن، عراق، لبنان و سوریه از طریق نایبان و متحدان خود حفظ کرد.
نویسنده همچنین در خصوص این استدلال توضیح داد: «دولت ترامپ بعد از حملهای که به قتل (شهادت) قاسم سلیمانی منجر شد، در قبال ایران اعمال بازدارندگی کرد، اما اقدامات تنشزایی که نیروهای مرتبط با ایران انجام دادند این سیاست را ناکام گذاشت».
در ادامه نویسنده نوشت، روشن است که مقامات دولت ترامپ سیاست فشار حداکثری را بهعنوان راهبردی در نظر گرفتند که منجر به براندازی حکومت در ایران خواهد شد، اما با وجود اعتراضات گسترده در ایران، مقامات دولت وی نتوانستند کار زیادی در این خصوص انجام دهند.
در این یادداشت همچنین آمده است درحالیکه تحریمهای اقتصادی آمریکا درد عمیقی را برای مردم عادی ایران و اقتصاد این کشور به وجود آورده، اما تحریمها موجب ازسرگیری ذخیرهسازی اورانیوم در این کشور شده است.
واشنگتنپست همچنین روز گذشته در گزارشی با اشاره به افزایش صادرات نفت و اورانیوم ذخیرهشده ایران نوشت سیاست فشار حداکثری دولت فعلی آمریکا به بنبست خورده است.
این روزنامه آمریکایی به تلاشهای دقیقه نودی دولت ترامپ برای اعمال تحریمهای بیشتر بر جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و نوشت: «دولت ترامپ با نزدیک شدن به ماههای آخر خود با موجی از تحریمهای جدید قصد دارد ایران را تحتفشار اقتصادی قرار دهد. اما با هر معیاری که بسنجیم، این تلاشها رو به افول هستند».
واشنگتنپست همچنین نوشت به گفته تحلیلگران این حجم از نفت انتقالی بعد از فصل بهار، ۱۰ برابر شده است و بر اساس آنچه متخصصان میگویند نشان میدهد که سیاست فشار حداکثری بهطورجدی تضعیفشده است؛ سیاستی که دولت ترامپ بعد از خروج از توافق هستهای (برجام) در سال ۲۰۱۸ آن را بر ایران اعمال کرده است.
رئیسجمهور آمریکا بعد از خروج از برجام وعده داده بود با پیگیری سیاست فشار حداکثری، ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -بهزعم او- مجاب خواهد کرد.
درحالیکه بیش از دو سال از این وعده میگذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرارگرفته است.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کردهاند.
تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماههای اخیر روی تلاش برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران و پس از آن بازگرداندن تمامی تحریمهای بینالمللی علیه ایران قرارگرفته است. این در حالی است که هر دوی این تلاشها با مخالفت اعضای شورای امنیت روبهرو شد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/