نگاه به داخل ریشه حل مشکلات کنونی کشور/ تحریمها چند درصد در معیشت مردم اثر گذاشتند؟
به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با کوچکتر شدن سفره معیشتی مردم و گرانی و کمبود مضاعف کالاهای اساسی در ماههای اخیر اغلب مسئولان سعی در گره زدن این مشکلات با تحریمها داشتند.
اغلب کارشناس بیشتر مشکلات پیش آمده را ضعف عملکرد مدیران و مسئولان کشور در اداره امور عنوان کرده و تنها بخش اندکی از این مشکلات را متوجه تحریمها دانستهاند.
مشکل مهم کشور سوءمدیریت و اشکالاتی است که در داخل و در ساختار مدیریتی اقتصادی وجود دارد. مسئلهای که بر عمیقتر شدن مشکلات میافزاید. در میان این مسائل مشخص و روشن، پرسشی که به ذهن خطور میکند آن است که علیرغم اینکه تحریمهای اقتصادی مدتهاست اقتصاد کشور را درگیر خود کرده است، چرا طی ماههای اخیر این فشارهای اقتصادی تاثیرگذاری بیشتری پیدا کردهاند؟
براین اساس گروهی از جریانهای نزدیک به دولت بهجای اینکه علت اصلی افزایش افسارگسیخته قیمتها را در ناکارآمدی دولت، نگاه به غرب، رویگردانی از توان داخلی و نیز برنامهریزیها و خطدهیهای بیپشتوانه بدانند، علت اصلی افزایش قیمت را به تحریمها و مذاکره با آمریکا گره زدهاند. و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و انتخاب بایدن بهعنوان رئیس جمهور این کشور و کاهش یک شبه قیمت دلار، سکه و توزیع همزمان کالاهای اساسی دپو شده در گمرک سعی در فریب افکار عمومی و گره زدن معیشت مردم با مذاکره با آمریکا را داشتند.
تحریمها چند درصد در معیشت مردم اثر گذاشتند؟
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست با رؤسای اتاقهای بازرگانی، اصناف و تعاون میگوید درحالی که کشور در بسیاری از حوزههای سیاسی، منطقهای، علمی و فناوری پیشرفتهای چشمگیری دارد، وضعیت اقتصادی در شأن جمهوری اسلامی ایران و مردم عزیز ایران نیست و باید تلاش مضاعفی در بهبود اقتصاد کشور انجام دهیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه همه در وضعیت اقتصادی کشور سهیم هستیم، میافزاید اصلاح فرهنگ عمومی کار و همچنین فرهنگ مصرف در کشور از جمله عواملی اصلی تاثیرگذار در بهبود شرایط توسعه و اقتصادی کشور است.
وزیر کشور با بیان اینکه باید بپذیریم تنها 20-30 درصد شرایط اقتصادی متأثر از وضعیت جنگ اقتصادی و تحریمها است، میگوید مهمترین نکته در ارتقای سطح اقتصادی کشور، نگاه واقعبینانه و موشکافانه به مسائل داخلی است، باید با خود صادق باشیم و به وحدت درونی برسیم و اشتباهات، کاستیها و کمبودها را شناسایی و برای حل آنها اقدام کنیم.
به گفته وی ایران از منظر منابع و امکانات از بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا بالاتر است، باید در وضعیت اداره کشور از نظر اقتصادی تجدید نظر کنیم.
با این اوصاف امید است دولت در ماههای باقیمانده از عمر خود دستها را از آستین بیرون آورده و گرههایی را که پی در پی بر مشکلات کشور زده است، یکی پس از دیگری باز کند و البته این امر با نگاه به غرب هرگز محقق نخواهد شد.
انتهای پیام/4133/پ
انتهای پیام/