یک حقوقدان: قوه قضائیه اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را تضمین میكند
امیرساعد وكیل در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزارى آنا، در خصوص ضرورت حضور نماینده و یا نمایندگانی از قوه قضائیه در ستاد ملی مبارزه با كرونا گفت: اصولاً ستاد ملی مقابله با كرونا در چارچوب مصوبه شورای عالی امنیت ملی شكل گرفت و این حكایت از یك ماهیت فرا قوهای و فراملی از عملكرد و كاركرد این ستاد دارد.
این حقوقدان ضمن تاکید بر لازمالاجرا بودن مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، افزود: بنابراین هرگز نمیشود به مصوبات این ستاد به عنوان مصوبات بخشی نگاه كرد و باید در چارچوب همه ابزارها و ظرفیتهایی كه در كشور وجود دارد نسبت به تضمین اجرای مصوبات این ستاد اقدام كرد.
وی صیانت از حقوق افراد را یکی از وظایف ذاتی قوه قضائیه دانست و تصریح کرد: با توجه به اینكه براساس قانون اساسی قوه قضائیه به عنوان پاسدارِ حقوق و آزادیهای مشروع افراد شناخته میشود، حضور نمایندهای از این قوه و مشاركت آن در اجرای تصمیمات این ستاد را تضمین و توجیه میكند. البته باید نگاه القایی و تحمیلی نسبت به تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا برداشته شود و این آگاهسازی و فرهگسازی در بطن جامعه توسعه یابد که خود مردم در اجرای مصوبات ملی ستاد مبارزه با کرونا پیشگام باشند.
وکیل با بیان اینکه برای اجرای داوطلبانه مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، توسط مردم نیاز به فرهنگسازی است، خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر نباید به دنبال این بود که مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا از طریق ابزار قهری در جامعه اجرایی شوند، ممکن است مجازات انگاری جهت اجرای مصوبات و تصمیمات برای مدت کوتاهی جواب بدهد اما در طولانی مدت اثر خود را از دست خواهد داد.
این وکیل دادگستری در پایان ضمن انتقاد نسبت به مصوبات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا و غفلت از عاقبتنگری در این مصوبات یادآور شد: ستاد ملی مقابله با کرونا باید به عواقب تصمیمات خود نیز توجه داشته باشد به عنوان مثال همزمان که تعطیلی ساعت 18 را اعلام میکند در خصوص مواردی از قبیل هزینهها و خسارات اصناف هم چارهاندیشی کند و به عبارتی نیازها و ضرورتهای آن افراد را هم در نظر بگیرد چراکه نمیشود یک سویه تصمیمات را اعمال کند.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/