بانکهای کشور به محل درآمدزایی دولتیها تبدیل شدهاند/ ورشکستگی تولیدکنندگان نتیجه ناکارآمدی ناظران اقتصادی دولت
عبدالرضا عامریان، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: تولیدکنندگان واقعی اجناس و کالاهای مختلف در کشور، در حال حاضر با مشکلات متعددی روبهرو هستند و عدم دسترسی به مواد مورد نیاز برای تولید و همچنین دریافت نکردن تسهیلات مالی چرخ کار آنها را از کار انداخته است.
وی افزود: متاسفانه بیشترین مشکلات تولیدکنندگان واقعی داخلی در حال حاضر به تأمین بودجه و اعتبار مورد نیاز برای تولید مربوط بوده و بالا بودن درصد سود تسهیلات مالی بانکها عرصه را برای فعالیت و ادامه تولید بر این افراد تنگ کرده و آنها را تحت فشار قرار داده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر بیشتر بانکهای کشور به جای اعطای تسهیلات آسان به تولیدکنندگان واقعی در ارائه کمترین مبلغ وامهای اشتغالزایی و تولید، تسهیلاتی با درصد سود بسیار بالا و هنگفت ارائه میکنند و باز پرداخت این تسهیلات برای تولیدکنندگان حقیقی بسیار مشکل است و در نتیجه یا از دریافت آن صرف نظر میکنند و یا پس از دریافت در موعد اقساط وام با مشکلات نبود نقدینگی لازم مواجه میشوند.
عامریان تاکید کرد: مصوبه دولت برای واردات کالاهایی مثل غذای انواع دام و طیور ارائه تسهیلات بر اساس ارز ۴ هزار و 200 تومانی است اما در اصل ماجرا چنین مصوبهای در حال حاضر به هیچ عنوان بهدرستی اجرا نمیشود و در نهایت تولیدکنندگان داخلی با مشکلات مالی مواجه میشوند.
به گفته وی اختصاص ارز دولتی ۴ هزار و 200 تومانی به تولیدکنندگان غیرواقعی و نبود نظارت کافی بر چگونگی توزیع ارز دولتی و همچنین عملکرد دریافتکنندگان این تسهیلات ارزانقیمت و کالاهای وارداتی غیرضروری که وارد میکنند، همچنان به معضل تخصیص اعتبار و تسهیلات دولتی به تولیدکنندگان غیر واقعی و محدود شدن تولیدکنندگان واقعی دامن میزند.
دولت بدهی خود را از سرمایه مردم در بورس پرداخت کرد
این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: در حال حاضر مهمترین موضوع مطرح در حوزه اقتصادی ضرری است که در نتیجه عملکرد ضعیف دولت در بورس متوجه سرمایهگذاران و بهویژه تازه ورودهای بورس شد و آنها را با مشکلات بیشماری روبهرو کرد.
عامریان در ادامه تاکید کرد: دولت بدهی خود و همچنین بدهی بانکهای تابعه خود را از طریق غیر واقعی کردن قیمت بورس از محل سرمایه سرمایهگذاران جبران کرد و پس از حصول نتایج مورد نیاز خود و نجات شرکتهای وابسته دولت از ورشکستگی، قیمتهای بورس را پایین آورد و متاسفانه ضرر و زیان قابل توجهی را متوجه عموم تازهواردهای بورس کرد.
وی ادامه داد: ضرر و زیان واردشده به سرمایه مردم، آنها را به عرضه سهام خود با قیمت بسیار پایین وادار کرد و متاسفانه اغلب افراد حتی بخش گستردهای از سرمایه اولیه خود را نیز از دست دادند.
جبران ورشکستگی بانکهای دولتی با بدهکار کردن مردم
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: طرح بعدی دولت این است که برخی از بانکهای دولتی را که در حال حاضر در آستانه ورشکستگی قرار دارند، وادار به فروش و واگذاری املاک مازاد آنها کرده و با شرایطی تحت عنوان طرح مسکن، مجددا به بورس وارد کرده تا باقیمانده پول مردم را نیز به خرید این املاک مازاد سوق بدهد.
عامریان بیان کرد: پس از واگذاری املاک مازاد دولت به مردم، قیمت املاک مجدداً به صورت نجومی بالا میرود و تا زمانی که به تعادل برسد، دولت نقدینگی مردم را از میان جمع کرده و بدین شکل مجبور به دریافت وامهای کلان با سودهای بسیار قابل توجه از دولت میشوند که عدم توانایی در پرداخت اقساط آنها را به فروش ملک با قیمت پایین مجبور میکند و این مسئله بدهکار شدن مردم به بانکهای دولتی را به دنبال خواهد داشت.
وی یادآور شد: در حال حاضر سود تسهیلات بانکی برای تولیدکنندگان واقعی بین ۲۴ تا ۳۶ درصد متغیر است و عدم توانایی در بازپرداخت اقساط وامها، افراد تولید کننده را با مشکلات بسیاری مواجه کرده و همچنین بسیاری از آنها را ورشکست کرده است.
انتهای پیام/4133/پ
انتهای پیام/