برنامه علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برای حل چالش حاشیهنشینی/ «فروشگاه مجازی کتاب» راهاندازی میشود
رحیم دبیری در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با اشاره به برنامهها و اولویتهای پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برای سال تحصیلی 1399-1400 اظهار کرد: سیاستها و اولویتهای پژوهش و فناوری کشور توسط شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری کشور برای بازه پنج ساله 1396 تا 1400 تهیه و به دانشگاهها ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: این اولویتها در 14 زمینه صنعت، معدن، عمران، سلامت، کشاورزی، فرهنگ و علوم انسانی، حقوق، اقتصاد و بازرگانی، محیطزیست، آب، انرژی، امنیت ملی و فناوری اطلاعات است. دانشگاه آزاد اسلامی نیز به عنوان بخشی از بدنه آموزشی و پژوهشی کشور در مسیر این سیاستها گام برداشته است.
مدیرکل خدمات پژوهش و تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد عنوان کرد: بیش از 30 موضوع در قالب «برنامههای علمی» نظام موضوعات پایش با رویکرد کمک به حل معضلات جامعه تعریف شده و واحدهای مختلف در کشور با توجه به ظرفیتهای موجود بخشی از این برنامهها را به عهده گرفتند.
راهاندازی سرای نوآوری هوشمند و سلامت
دبیری یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد نیز در دو حوزه حاشیهنشینی و گوگرد متولی این کار شده و گامهایی نیز در این رابطه برداشته است. در سال تحصیلی جدید با تکیه بر ظرفیتهای موجود برنامههای علمی جدیدی به نظام موضوعات پیشنهاد میدهیم.
وی در پاسخ به این سؤال که در راستای ارتقا به دانشگاه نسل چهارم و مسئلهمحور چه اقداماتی انجام دادهاید؟ متذکر شد: امسال موفق به کسب مجوز و راهاندازی «سرای نوآوری هوشمند و سلامت» شد؛ وظیفه این سرا تولید و بهینهسازی لوازم و تجهیزات پزشکی و سلامت در حوزه کرونا خواهد بود.
مدیرکل خدمات پژوهش و تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد توضیح داد: همچنین راهاندازی دو سرای نوآوری در حوزه زعفران و زیست فناوری در دستور کار معاونت پژوهشی قرار دارد.
دبیری در بخش دیگری از گفتگوی خود با خبرنگار آنا تشریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با داشتن 6 مرکز تحقیقاتی در حوزههای پزشکی، بیولوژی، محیطهای خشک و محیط زیست فعال است و تا پایان سال تحصیلی اقدام به راهاندازی دو مرکز تحقیقاتی برق و مهندسی پزشکی خواهد کرد.
وی، فعالیتهای ادارهکل خدمات پژوهش و تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد را برای مقابله با کرونا برشمرد و تبیین کرد: ارائه خدمات غیرحضوری به استادان و دانشجویان از مهمترین اقدامات در این زمینه است.
مدیرکل خدمات پژوهش و تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد افزود: مقرر شده در نخستین گام خدمات پژوهشیار را در این دانشگاه بهصورت غیرحضوری انجام دهیم و امیدواریم با این کار علاوه بر حفظ سلامت کارکنان و دانشجویان به خدمات سریعتر، آسانتر و مطلوبتر نیز دست یابیم.
رشد طرحهای پژوهشی درون و بروندانشگاهی
دبیری با بیان اینکه راهاندازی «فروشگاه مجازی کتاب» را در دستور کار داریم، تأکید کرد: کتابخانه مرکزی با ارائه کتابهای موجود بهصورت فایل الکترونیکی به جامعه دانشگاهی گامی در راستای دسترسی سریع و آسان به منابع برخواهد داشت.
وی اضافه کرد: اخیراً نمایشگاه مجازی کتاب در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد مشهد راهاندازی شد که با استقبال قابل توجهی مواجه بود.
مدیرکل خدمات پژوهش و تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: برای ارتقای کیفی مجلات این دانشگاه تا پایان سال تحصیلی 99-1400 با تشکیل دبیرخانه دائمی مجلات در ادارهکل خدمات پژوهش کار را آغاز کردهایم و توانستیم ساختار برخی مجلات را براساس آییننامه ارتقای کیفی مجلات معتبر بهروزرسانی کنیم.
دبیری متذکر شد: این موضوع موجب شد تا براساس ارزشیابی جدید نشریات علمی دانشگاه آزاد، دو مجله علوم جغرافیایی و Creative City Design برای نخستینبار به رتبههای A و B ارتقا پیدا کنند.
وی افزود: امیدواریم سایر مجلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد نیز تا پایان سال تحصیلی در ارزشیابی سال 1400 بتوانند جایگاهی در شأن خود اخذ کنند.
مدیرکل خدمات پژوهش و تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد توضیح داد: طبق پیشبینیها شاهد رشد طرحهای پژوهشی درون و بروندانشگاهی خواهیم بود.
دبیری افزود: براساس آییننامه جدید مبلغ حمایت از طرحهای درون دانشگاهی افزایش و حق بالاسری دانشگاه در طرح های بروندانشگاهی نیز از 20 درصد به 5 تا 10 درصد کاهش یافته است و این موضوع فرصت مناسبی را برای فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی فراهم میکند.
وی با بیان اینکه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد برگزاری کارگاهها و نشستهای علمی و مجازی را در دست اقدام دارد، تأکید کرد: ادارهکل خدمات پژوهش و تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با هدف بسط فرهنگ «گفتگو و نقد»، «تقویت فضای عقلانی»، «ترویج و بررسی دیدگاههای مختلف و گفتمانسازی علمی» متولی برگزاری کرسیهای ترویجی و نظریهپردازی است.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/