دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آبان 1399 - 13:01
احمد یوسف‌زاده در گفتگو با آنا:

خاطرات تک‌تک رزمندگان را دریابید/ زمانی می‌رسد که دیدن یک نفر از این نسل، برای آیندگان عجیب می‌‌شود

نویسنده کتاب «آن بیست و سه نفر» گفت: قرار نیست بهترین کتاب‌های دفاع مقدس لزوما کتب فرماندهان جنگ باشد. همین رزمندگان معمولی را باید دریابیم چرا که بسیار حرف‌ها برای گفتن دارند.
کد خبر : 540695
یوسف-زاده.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، ادبیات دفاع مقدس در قیاس با دیگر سوژه‌های ادبی به نظر روزهای بهتری را سپری می‌کند که این نیز به همت اهالی قلم و البته چهره‌هایی است که خود بنابر تجربه در تلاشند این حوزه را خالی نگذارند.


چه بسیار از این کتب، خاطرات و رمان‌ها هستند که قابلیت تبدیل به سریال و فیلم‌ها را نیز دارا هستند و هر از گاهی نیز برخی مثل کتاب پرفروش «آن بیست و سه نفر» با دغدغه به جای برخی مدیران، بر پرده سینما ظاهر می‌شوند و اتفاقا خوش می‌درخشند.


احمد یوسف‌زاده نویسنده این کتاب که دربرگیرنده بخشی حداقلی از خاطرات او از دوران اسارت در ایام نوجوانی‌اش محسوب می‌شود، در گفتگو با خبرنگار آنا از فراوانی این جنس قصه‌ها گفت و افزود: متأسفانه ما برای ثبت این خاطرات و وقایع فرصت چندانی هم نداریم با اینکه کارهای انجام نشده، بسیار بیش از اندوخته‌های فعلی ماست.


برای دیدار با رزمندگان دوران دفاع مقدس فرصت‌مان کم است


وی افزود: منظور من متوجه کسانی است که به دنبال الگوسازی برای نسل‌های فعلی و آیندگان هستند؛ ما آزاده‌ها در میان خودمان گروه‌هایی چندنفری تا چندصدنفری داریم اما هر روز تصویری منتشر می‌شود که مثلا  فلان رزمنده، آزاده یا جانباز از میان ما رفته است.


یوسف‌زاده ادامه داد:  کم کم به زمانی می‌رسیم که دیدن یک رزمنده و جانبازی که در جبهه بوده، برای نسل جوان ما عجیب می‌‌شود. خواه ناخواه به این فضا نزدیک می‌شویم. همینطور هم که از سربازان جنگ‌های جهانی کمتر کسی وجود دارد و اگر کسی هم باشد، دیدنش مغتنم است؛ داستان رزمندگان ما که جای خود دارد.


این نویسنده ادبیات دفاع مقدس یادآور شد: عمده رزمندگان سال‌های دفاع مقدس،  جراحات ناشی از آن دوران را به یادگار دارند بنابراین جمعیت دوستان ما روز به روز کمتر هم می‌شود. در همین ماجرای کرونا هرروز از این عزیزان فوت می‌کنند درحالی که این همه اندوخته آنان جایی به ثبت نرسیده است.


هر آزاده‌ای می‌تواند منبع نگارش یک کتاب باشد


نویسنده کتاب «اردوگاه اطفال» با تأکید بر اینکه هر آزاده‌ای امروز می‌تواند منبع نگارش یک کتاب باشد، گفت: بالاخره طرز زندگی آدم‌ها به زندگی متفاوت است. من با زاویه دید خودم به عنوان یک اسیر نوجوان دست به قلم برده‌ام اما اگر این دوران از دید مردی پا به سن گذاشته که دغدغه همسر و فرزندانش را دارد، روایت شود جذابیت خودش را خواهد داشت.


وی اشاره داشت: رجوع به خاطرات رزمندگان هم همین گونه است؛ قرار نیست بهترین کتاب‌های دفاع مقدس لزوما کتب فرماندهان جنگ باشد. همین رزمندگان معمولی را باید دریابیم چرا که بسیار حرف‌ها برای گفتن دارند که اتفاق نمونه‌های موفقی از آن خاطرات، امروز سرآمد بازار کتاب ادبیات دفاع مقدس شده‌اند.


این آزاده دوران جنگ تحمیلی پیگیری چنین اقدامی را متوجه مراکز استانی هم دانست و تأکید کرد: به نظرم امروز لازم است که بطور جدی‌تری از این فرصت باقی مانده استفاده کنند.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب