دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آبان 1399 - 18:54
خضریان:

خسارت وزیر نفت به کشور هنگفت است

سخنگوی کمیسیون اصل نود گفت: با دستور مستقیم وزیر نفت بر فسخ قرارداد با شرکت داخلی، توسعه میدان مشترک فاز ۱۱ پارس جنوبی به امید وارد کردن شرکت‌های خارجی موجب خسارت ۴۰ میلیارد دلاری به کشور شد.
کد خبر : 540513
1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود با اشاره به سؤالش از وزیر نفت گفت: با روی کار آمدن دولت یازدهم و آغاز دوباره دوران ریاست بیژن زنگنه بر وزارت نفت، با دستور مستقیم وزیر مبنی بر فسخ قرارداد با شرکت داخلی، توسعه میدان مشترک فاز ۱۱ پارس جنوبی به امید وارد کردن شرکت‌های خارجی، از جمله توتال بدقول و بد عملکرد، به مدت ۷ سال متوقف شد و اقدامی نیز در خصوص توسعه و تولید از میادین مشترک فرزاد A و B صورت نپذیرفته است، از بابت این عدم‌النفع، خسارت ۴۰ میلیارد دلاری به کشور وارد شده است.


سخنگوی کمیسیون اصل نود ضمن بیان این مطلب عنوان کرد: بنده با طرح سؤالی از وزیر نفت که در مجلس به ثبت رسیده است از جناب زنگنه خواسته‌ام در خصوص دستور فسخ قرارداد و توقف توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی (مشترک با قطر) و میادین فرزاد A و B (مشترک با عربستان سعودی) که موجب زیان هزار هزار میلیارد تومانی به کشور شده است توضیحات خود را ارائه کند.


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر این موضوع که توسعه و تولید از میادین مشترک نفتی و گازی با کشورهای همسایه یکی از راهبردهای اساسی جمهوری اسلامی ایران در عرصه انرژی و منابع هیدروکربوری است بیان داشت: متأسفانه کشورهای همسایه و رقیب، از فقدان رژیم مشخص حقوقی تولید از میادین مشترک سوءاستفاده کرده و با شتاب بخشیدن به توسعه و تولید چندبرابری از میادین مشترک با ایران، منابع نفتی و گازی این ملت را به یغما می‌برند.


وی ادامه داد: در این بین آقای زنگنه علیرغم برنامه‌های قبلی و مصوب وزارت نفت، با بی‌توجهی کامل، مهاجرت این منابع ارزشمند و خدادادی از بخش‌های ایرانی، به سوی کشورهای همسایه را به نظاره نشسته و هیچ وقعی به نظرات کارشناسان و دلسوزان کشور نمی‌نهد‌.


این نماینده مجلس افزود: با گذشت ۷ سال از وزارت جناب زنگنه و علیرغم انجام مطالعات جامع و وجود برنامه تولید و توسعه از میادین مشترک فرزاد A و B و همچنین فاز ۱۱ پارس جنوبی که در دولت‌های گذشته انجام شده بود نه تنها هیچ اقدام مؤثری جهت توسعه و تولید از این میادین مشترک انجام نشده، بلکه قراردادها و تفاهم‌نامه‌های منعقد شده با پیمانکار داخلی نیز فسخ شده است.


وی با اشاره به طرح توسعه جامع (MDP) دو میدان فرزاد A و B عنوان کرد: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده، روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب تولید گاز برای این میادین در نظر گرفته شده بود که با احتساب بهای صادراتی حداقل ۲۲ سنت در قبال هر مترمکعب، سالیانه بیش از ۴ میلیارد دلار و همین مقدار از درامد سالیانه فاز ۱۱ پارس جنوبی و به صورت جمعی ۸ میلیارد دلار به کشور ضرر و خسارت وارد می‌شود.


سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس در پایان با تأکید بر پیگیری حقوق ملت توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان داشت: این مبالغ رقم کمی نیست و از سرجمع کل بودجه یک سال کشور در شرایط فعلی بیشتر است و ما از محاکمه متخلفین و اهمال کنندگان در حق بیت‌المال و انفال کوتاه نخواهیم آمد. در صورت لزوم پیگیری‌های قضایی را نیز آغاز خواهیم کرد و به ملت شریف ایران این قول را می‌دهیم که تا آخر پیگیر حقوق از دست رفته آنان خواهیم بود.


انتهای پیام/4129/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب