دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون وزارت بهداشت در برنامه «در انتهای الوند»:

ایران جزء اولین کشورهای دریافت‌کننده واکسن کرونا است

حریرچی درباره امکان خرید واکسن کرونایی که به تازگی تولید شده است گفت: ما همراه 140 کشور دیگر متحد شدیم و ستاد مبارزه با کرونا مبلغی را پرداخت کرده است. سازمان بهداشت جهانی این واکسن را برای 20% مردم جهان تولید کرده که ایران جزء آنها است.
کد خبر : 540385
thumbs_b_c_44b1c0c1257d311caf14db7095caa0e4.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت شنبه 24 آبان ماه در این برنامه صبحگاهی «در انتهای الوند» درباره تعطیلات ساعتی صنف ها و واکسن کرونا گفتگو کرد. به گفته او ایران جزء کشورهایی است که در صورت تایید واکسن تولید شده، آن را دریافت خواهد کرد.


حریرچی درباره امکان استفاده از بیمارستان‌ها یا نقاهتگاه‌های سیار گفت: امیدواریم به این مرحله نرسیم، اما تجربه ما و کشورهای دیگر نشان داده که بیماران مبتلا به کرونا به اکسیژن نیاز دارند که در شرایط نقاهتگاه قابل فراهم کردن نیست و تا جایی که بتوانیم از این روش استفاده نخواهیم کرد.


او به انتقاداتی که در مورد تعطیلی ساعت 6 عصر مطرح شده نیز اینگونه پاسخ داد:  هیچ اقدام منفردی وجود ندارد که تمام مشکلات را حل کند. تعطیلی ساعاتی از شبانه روز خصوصا ساعت اوج یک تجربه موفق جهانی است که در اکثر کشورها اجرا شده است. در مورد تاثیرگذاری هر اقدامی حداقل به یک هفته نیاز دارد. در مورد کاهش بستری دو الی سه هفته و در مورد کاهش مرگ حدود چهار هفته زمان می‌خواهیم. توجه کنید که گاهی موارد بستری و مرگ در حال اوج گیری و صعود است و اقداماتی باید در جهت جلوگیری از صعود آن انجام شود.


معاون وزارت بهداشت درباره ازدحام در مترو یا وسایل نقلیه عمومی در ساعات پایانی روزانه گفت: بخشی از اقدامات ممکن است در صدی نتیجه خوب ندهد. مردم نیز باید ساعت خودشان را تنظیم کنند. ما در شرایط غیر کرونا هم شاهد آن بودیم که صبح‌ها حرکت به سمت تهران یا مرکز شهر بسیار زیاد بود. این تعطیلی ممکن است مقداری موجب تراکم شود اما نفی آن نیز بسیار بیشتر از روند قبلی خطرناک است.


حریرچی همچنین به احتمال دوبرابر شدن آمار مرگ ناشی از کرونا و برنامه های وزارت بهداشت برای کنترل مرگ و میر اشاره داشت و بیان کرد: این پیش بینی مهم ترین موضوع در شرایط کرونایی است. اما مهم‌ترین عملی که در این شرایط می‌توان پیش گرفت، تعطیل کردن است. البته موارد دیگر مثل بهداشت فردی، استفاده از ماسک و تست و قرنطینه کردن بیماران و مبتلایان نیز تاثیرگذار است. تعطیلات به این شرط می‌تواند تاثیرگذار باشد که مردم به سفر، دید و بازدید و دورهمی و حتی پارک نروند و از تردد جلوگیری کنند.


وی درباره امکان تعطیلی شهر های بزرگ اعتقاد داشت: روسای دانشگاه‌ها در نامه‌ای مشترک این پیشنهاد را مطرح کردند. البته این پیشنهاد همراه با منع سفر، منع خروج و منع تردد خواهد بود ولی تا تصمیم‌گیری نهایی نشود و توسط رئیس محترم ستاد مقابله با کرونا یا دکتر رئیسی اعلام نشود صرفا گمانه‌زنی است.


حریرچی در مورد اینکه در راتباط با تست‌های تشخیص سریع کرونا در چه مرحله ای هستیم، اینگونه گفت: در وضعیت بسیار خوبی هستیم. دانشمندان و تولیدکنندگان اقدامات بسیار خوبی انجام دادند و امیدواریم محصولات تولید شده تا هفته بعد وارد سیستم بهداشتی و درمانی شود. این تست سریع همان ته حلق است  که با تست خون و سرم تفاوت دارد و دارای حساسیت بسیار بالایی است. نتیجه تست نیز در کمتر از 25 دقیقه مشخص می‌شود. همچنین سامانه‌هایی طراحی شده که به تمام مراکز اطلاع رسانی می‌کند و اگر کسی تستش مثبت شد، نمی‌تواند سوار قطار یا هواپیما شود.


حریرچی همچنین به امکان خرید واکسنی که به تازگی تولید شده و گفته می شود از هر 10 نفر 9 نفر را ایمن می‌کند، اشاره داشت و گفت: ما همراه 140 کشور دیگر متحد شدیم و ستاد مبارزه با کرونا مبلغی را پرداخت کرده است. سازمان بهداشت جهانی این واکسن را برای 20% مردم جهان تولید کرده که ایران جزء آنها است. همچین اعلام شده شرکت دیگری نیز با همین تکنولوژی واکسنی را معرفی خواهد کرد اما علی‌رغم حضور این دو واکسن در کشورها، ممکن است ما چند سالی درگیر این بیماری باشیم و هیچ راه حلی به جز مراقبت منظم و همیشگی نیست.


گفتنی است؛ برنامه در انتهای الوند به تهیه‌کنندگی امیرحسین آذر، کارگردانی مسعود مرعشی و با اجرای نجمه جودکی، حامد مهربانی و مجید یحیایی از حدود ساعت 7:20 روی آنتن شبکه دو سیما می‌رود.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب